Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Wella Professionals 135 vuotta hiusalan edelläkävijänä

Wella Professionals

Wella Professionals 135 vuotta hiusalan edelläkävijänä

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 11:26
Julkaisija: Wella Professionals

Wella Professionals juhlii tänä vuonna 135-vuotiasta historiaansa kampaamoalan intohimoisena ja värikkäänä edelläkävijänä. Alusta alkaen Wella on luonut hiustrendejä ja kehittänyt palveluita, jotka inspiroivat kampaajien luovuutta. Wella Professionalsin menestyksen perustana on vahva tuotevalikoima ja tuotekehitys, joka alkoi jo ensimmäisestä voidemaisesta kestovärituotteesta Koleston Perfectistä, ja jatkuu edelleen.  

Wellan tarina alkoi vuonna 1880, kun nuori saksalainen Franz Ströher perusti peruukkeja ja hiuslisäkkeitä valmistavan yrityksen. Yrittäjähenkinen ja hiusmuotiin intohimoisesti suhtautuva Ströher halusi kehittää alaa. Hän keksi peruukkien pohjamateriaalille uuden kosteutta hylkivän viimeistelykäsittelyn, “tullemoid waterproofin”, joka oli lähtölaukaus Ströherin liiketoiminnan menestykselle.

1908 Ströherin pohjat Karl ja George tulivat mukaan liiketoimintaan ja muokkasivat yrityksen historiaa seuraavien 60 vuoden ajan. Nimi Wella syntyi 1920-luvulla, kun ensimmäinen uraauurtava keksintö, permanentti – saksaksi “Welle” – lanseerattiin. Wella jatkoi tuotekehitystään ja laajensi valikoimaa permanenttikoneisiin, hiustenkuivaajiin, kampaamotuoleihin ja muihin kampaamotuotteisiin. Jo silloin tavoitteena oli kehittää tuotteita ja palveluita, jotka auttavat kampaajia omassa työssään. 

Nykyään maailmankuulua Wella-logoa käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1930. Wellan laboratorioissa tehtiin merkittäviä keksintöjä ja markkinoille tuotiin useita suosittuja hiustenhoitotuotteita, kuten vaalennusaine Blondor ja Wellaton-väriaine. Wella loi jo tällöin perustan vahvalle yhteistyölle kampaamoiden kanssa rakentamalla laajan kampaamoverkoston ja perustamalla alan johtavan koulutusohjelman.

1950-luvulla Wella lanseerasi Kolestonin, joka oli ensimmäinen patentoitu voidemainen kestovärituote. Näyttelijät kuten vaalea Gretchen Schmidt ja tumma Elizabeth Taylor mainostivat tuotetta, josta tuli pian myyntimenestys. Seuraavina vuosikymmeninä Wella jatkoi ammattimaisten värituotteiden kehittämistä ja toi Koleston-sarjaan uusia sävyjä. Wella toi markkinoille myös ensimmäisen kestosävytteensä Color Touchin. 1980-luvulla Wella jatkoi laajentumistaan ja lanseerasi useita tunnettuja hiusten hoito- ja muotoilutuotemerkkejä, kuten Wella Balsamin, Shock Wavesin ja System Professionalin. Koleston lanseerattiin uudelleen nimellä Koleston Perfect 1990-luvulla.

2000-luvulla Wellasta tuli osa Procter & Gamble -perhettä ja huima tuotekehitys väririntamalla jatkui. Vuosituhannen alussa lanseerattiin Magma-sarja, ja vuonna 2012 Illumina Color -värien vallankumouksellinen Microlight-tekniikka toi hiustenvärjäykseen kokonaan uuden standardin. Vuonna 2013 tuotiin markkinoille Color.id, jonka avulla kampaajat voivat tehdä erivärisiä raitoja vierekkäin ilman folioita.

Kampaamovärien innovaatiot jatkuivat vuonna 2014, kun markkinoille tuli uusin läpimurto Koleston Perfect Innosense -hiusväri. Tänä vuonna KP Innosense -valikoimaan on tullut kolme uutta sävyä ja Wella Elements -hoitosarjaan on tulossa uusi hiusseerumi. Molempien ansiosta kampaajat voivat tarjota vaihtoehtoja omasta hyvinvoinnistaan ja tuotteiden sisältämistä ainesosista kiinnostuneille asiakkaille. Viimeisin uudistus on uusi Couture Color -konsepti, joka tarjoaa asiakkaille räätälöidyn kokemuksen ja juuri hänelle sopivien värien ja tuotteiden valinnan. Yksi Wella Professionalsin vuosittaisista tapahtumista on International TrendVision Award -kilpailu, joka on yksi maailman merkittävimmistä kampaamoalan tapahtumista. Wellan menestystarinaa jatkaa myös uusi hiustenmuotoilutuotesarja EIMI, jonka tuotteet korostavat yksilöllistä tyyliä.

Wellan jatkuva kehittyminen, uudet innovaatiot ja kampaajien koulutukseen panostaminen ovat asioita, jotka ovat säilyneet Wellan arvoina koko sen 135-vuotisen historian ajan.

Wella – the heart of Hairdressing

Video Wellan historiasta:
Wella Professionals Retrospective: Celebrating 135 Years of Hair

Kuvia:
https://hkstrategies.egnyte.com/dl/6EEObu3TQO/Wella_retro_images.zip_
Aikajana (liitteenä)

Our Heritage -nettisivu:
http://www.wella.com/professional/en-EN/family-history

Lisätiedot, kuvat ja tuotenäytteet: 

Anu Toivanen
Hill+Knowlton Strategies
Puh. 050 3523283
anu.toivanen@hkstrategies.fi

Cecilia Kjøller Rasmussen
Communications Manager Wella Nordic
Tel. +46 8-5352-8884
rasmussen.ck@pg.com 

Liitetiedostot

Lisätietoja Wellasta, Procter & Gamblen kampaamotuoteyksiköstä
Wella on ollut kampaamotoiminnan sydämessä perustamisvuodestaan 1880 lähtien ja vaikuttanut kampaamotoimialaan innovaatioilla, luovalla inspiraatiolla ja ammattitaitoisella koulutuksella, jota se on tehnyt läheisessä yhteistyössä kampaamojen kanssa. Wellan tuotteita ovat seuraavat johtavat ja luotetut brändit: Wella Professionals, Sebastian Professional, Sassoon Professional, Clairol Professional, Nioxin sekä System Professional. Tuotteitamme ja palveluitamme myydään yli sadassa maassa maailmanlaajuisesti, ja teemme miljoonien hiusmuotoilijoiden ja heidän asiakkaidensa hiusväri-, hoito- ja muotoilu-unelmat toteen joka päivä. Lisätietoja Wellasta on löydettävissä osoitteessa www.wella.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs