Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Vie tuliaisena kappale Helsinkiä!

World Design Capital Helsinki 2012

Vie tuliaisena kappale Helsinkiä!

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2012 klo 14:39
Julkaisija: World Design Capital Helsinki 2012

Oletko matkustamassa ulkomaille ja tuliaisiksi pitäisi keksiä jotain kivaa ja uniikkia suomalaista viemistä? Mietitkö, mikä olisi mieleenpainuva lahja kesäisestä Helsingistä?

Designpääkaupunkivuodelle suunnitellut tuotteet ilahduttavat saajaansa ajankohtaisuudella sekä raikkaalla ja tyylikkäällä ilmeellä. Streets Ahead -CD palkittiinkin juuri Hopeahuippu-palkinnolla Grafian vuosittain järjestämässä muotoilualan ja markkinointiviestinnän Vuoden huiput - kilpailussa, ja WDC Helsinki 2012 -kangaskassi oli palkintoehdokkaana samassa kisassa.

WDC Helsinki 2012 -tuotteet ovat myynnissä vain designpääkaupunkivuoden ajan, joten myöhemmin niistä tulee ainutlaatuisesta vuodesta muistuttavia keräilykappaleita.

Sekä lapsille että aikuisille tarkoitettujen tuotteiden suunnittelijat ovat uusia lupaavia kykyjä ja kansainvälisesti tunnettuja ja arvostettuja suomalaisia suunnittelijoita. Valikoimaan kuuluu niin t-paitoja, kasseja, kortteja kuin puisia ja pienoiskokoisia Helsingin nähtävyyksiäkin.

 

WDC Helsinki 2012 T-paita

Näkemyksensä designpääkaupungin t-paitoihin ovat ikuistaneet viisi suomalaista designeria: kuvittaja Jesse Auersalo, sarjakuvakuvittaja Tommi Musturi, Sami Kortemäki Underware - ryhmästä, suunnittelija Aino-Maija Metsola sekä arkkitehti ja muusikko Tuomas Toivonen. T- paidoista on tulossa myös lasten kokoja.

- Materiaali: 100% puuvilla

- Värit: Vihreä, sinivihreä, sininen, punainen, keltainen

- Koot: XS–XL - Ovh: 25 €

WDC Helsinki 2012 Kangaskassi

Tilavan ja kätevän, Intiassa käsinkudotun luomupuuvillakassin kuosit ovat taiteilleet suunnittelijat Oiva Toikka, Sanna Mander, Kustaa Saksi, Santtu Mustonen ja Vuokko Nurmesniemi. - Materiaali: 100% luomupuuvilla

- Värit: Luonnonvalkoinen & punainen, luonnonvalkoinen & violetti, luonnonvalkoinen & oranssi, luonnonvalkoinen & vihreä, luonnonvalkoinen & sininen

- Koko: Leveys 34 cm, korkeus 50 cm

- Valmistaja: Tikau

- Ovh: 30 €

WDC Helsinki 2012 Lyijykynäsetti

World Design Capital -lyijykynäsetti sisältää seitsemän eri väristä lyijykynää ruskeassa pahviputkessa. - Värit: Keltainen, oranssi, punainen, violetti, sininen, vihreä, vaaleanvihreä - Koko: Pahviputken halkaisija 2,7 cm, korkeus 20 cm.

- Ovh: 8,50 €

WDC Helsinki 2012 Helsinki Made of Cards -korttisarja

Korttisarja koostuu viidestä erilaisesta kortista, jotka ovat suunnitelleet Ahonen & Lamberg, Erik Bruun, Company (Johan Olin & Aamu Song), Pekka Toivonen ja Rami Niemi. Aiheina ovat kuvitetut maisemat muotoilijoiden lempipaikoista Helsingissä. Korttisarjan käärepaperi toimii karttana, jonka avulla voi suunnistaa ihastelemaan korttien esittelemiä nähtävyyksiä.

- Sisältää kaksitoista korttia

- Koko: 17,8 cm X 14,7 cm

- Ovh: 15 €

WDC Helsinki 2012 Helsinki Made of Wood -palikkasarja

Hauska puinen palikkasarja esittelee Helsingin tunnetuimpia rakennuksia. Mukana ovat Helsingin Tuomiokirkko, Eduskuntatalo, Eduskuntatalon ja Tuomiokirkon portaat, Kiasma, Olympiastadionin torni, Hotelli Torni, Pitkäsilta ja Ympyrätalo. Palikat on pakattu designpääkaupunkikuosiseen kangaspussiin.

- Materiaali: Puu

- Suunnittelu: Kokoro & Moi

- Palikat eivät sovellu alle 3-vuotiaille

- Ovh: 35 €

WDC Helsinki 2012 Kukka-heijastin

Saara Renvallin suunnittelemassa Kukka-heijastimessa yhdistyvät tyylikkyys ja käytännöllisyys. Se on upea asuste, joka lisäksi heijastaa pimeällä. Kukka on pakattu mustaan lahjalaatikkoon. - Koko: Halkaisija 8 cm - Materiaali: 3M heijastava kalvo, hopea ja ruostumaton teräs, pahvipakkaus

- Värit: Jäänsininen, keltainen, purppuranpunainen, vaaleanpunainen, vaaleansininen, turkoosi, pinkki

- Ovh: 35 €

WDC Helsinki 2012 Streets Ahead -CD

World Design Capital Streets Ahead -CD-levy sisältää 13 kappaletta upeilta helsinkiläisiltä artisteilta. Kuten maailman designpääkaupunkikin, myös levylle valittu musiikki on luontevasti kansainvälistä: kappaleita on äänitetty yhtaikaa Berliinissä ja Helsingissä, yhteistyötä on tehty länsiafrikkalaisen yhtyeen kanssa ja lauluosuuksia tulee paitsi paikallisilta, myös yhdysvaltalaisilta ja norjalaisilta vokalisteilta. Streets Ahead –kokoelman kappaleet valitsi huolella helsinkiläisen kaupunkikulttuurin moniosaaja, Antti Eerikäinen. Muusikot edustavat kiinnostavinta helsinkiläistä artistiskeneä viime vuosilta. Kuuntele, miltä Helsinki, maailman designpääkaupunki kuulostaa!

Kappalelista: 1. Terhi Kokkonen & Tuomas Kallio - Töölön kautta kotiin 2. Uusi Fantasia feat. Eirik Bøe - Barefoot Not Naked 3. Villa Nah - Running On 4. K-X-P - 18 Hours (of Love) 5. Jimi Tenor & Kabu Kabu - Me I Say Yes 6. Verneri Pohjola - Askisto 7. The Five Corners Quintet - Waltz Up 8. Mirel Wagner - No Hands 9. Tuomas Toivonen - Masterplan 10. Renaissance Man - Vancouver 11. Lepistö & Lehti - Kaksi 12. Myron & E with The Soul Investigators - Cold Game 13. Jo Stance - Me & You

CD on paketoitu pahviseen laatikkoon, jossa on mukana myös vihko.

- Ovh: 14,50 €

WDC Helsinki 2012 Polkupyörälaukku

Aalto & Aallon (Klaus ja Elina Aalto) suunnittelema polkupyörälaukku on kätevä kiinnittää polkupyörän ohjaustankoon. Kierrätetystä purjekankaasta valmistetussa laukussa kulkevat kätevästi niin ostokset kuin piknik-tarpeetkin. Polkupyörälaukkua on valmistettu WDC Helsinki 2012 -brändätty erikoiserä.

- Materiaali: Käytetty purjekangas

- Ovh: 159 €

 

Tuotteiden jälleenmyyntipaikat:

Stockmann, Argos-halli, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki

Finnish Design Shop -verkkokauppa, http://www.finnishdesignshop.fi/

Designmuseon myymälä, Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki

Paviljonki, Ullanlinnankatu 2-4, 00130 Helsinki

Design Forum Finland, Erottajankatu 7, 00130 Helsinki

Kiasma, Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki

Ateneum, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs