Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Valtakunnallista lukuhetkeä vietetään tänään: WSOY:n kirjallisuussäätiö lahjoittaa ekaluokkaisille 60 000 lastenkirjaa

Valtakunnallista lukuhetkeä vietetään tänään: WSOY:n kirjallisuussäätiö lahjoittaa ekaluokkaisille 60 000 lastenkirjaa

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2011 klo 09:30
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

WSOY:n kirjallisuussäätiö lahjoittaa Valtakunnallisen lukuhetken kunniaksi kaikille Suomen ekaluokkalaisille oman lastenkirjan.  WSOY:n kirjallisuussäätiön lanseeraamaa Suomen ensimmäistä Valtakunnallista lukuhetkeä juhlitaan tänään 23.11. klo 19–19.15.

– Olemme Suomen tärkein yksittäinen kirjallisuutta tukeva säätiö, ja halusimme nyt suunnata tukea suoraan lapsille ja nuorille. Nykyään virikkeitä ja viihdykettä on niin monenlaista ja monenmuotoista, että halusimme herättää lapset ja aikuiset muistamaan, miten kivaa ihan perinteinen lukeminen on, sanoo WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies, dosentti Liisa Suvikumpu.

Kyseessä on merkittävä lahjoitus, sillä ekaluokkalaisia on maassamme noin 60 000. Kouluille lähetetyissä paketeissa on monipuolinen valikoima lastenkirjoja. Opettajat valitsevat, minkä kirjan he kullekin oppilaalle antavat.

– Haluamme luoda kaikille koulunsa aloittaville lapsille myönteisen mielikuvan kirjoista, kirjallisuudesta ja lukemisesta. Kaikilla lapsilla ei ole omaa kirjaa tai jokapäiväinen lukeminen ei ole itsestäänselvyys. Toivomme, että ikioma kirja herättää iloa ja ylpeyttä.

– Samalla haluamme kiinnittää huomiota ekaluokkalaisten luokanopettajien tärkeään työhön antamalla heidän jakaa kirjat lapsille oman harkintansa mukaan – suomalaisopettajat ovat huippuammattilaisia, joiden antama malli seuraa lasta nuoruuteen ja aikuisuuteen.

Kirjojen postitus kouluille on aloitettu, ja kukin koulu jakaa ne oman aikataulunsa mukaan tämän vuoden puolella. Toimittajat voivat ottaa yhteyttä suoraan paikallisiin kouluihin ja sopia jutun teosta. Eilen kirjoja jaettiin tiedotustilaisuuden yhteydessä Helsingin Tehtaankadun koulussa. Näitä kuvia voi käydä lataamassa WSOY:n kirjallisuussäätiön nettisivuilta Lukuhetki-painikkeen alta.

 

Lukuhetkeä vietetään tänään

Tänään juhlitaan Suomen ensimmäistä Valtakunnallista lukuhetkeä. WSOY:n kirjallisuussäätiö haastaa kaikki suomalaiset hiljentymään kirjan ääreen 23.11. klo 19–19.15.

– Puolustamme lukemista digitaalisen viestinnän maailmassa, missä kirja ei enää ole itsestäänselvyys. Hektisessä nykymaailmassa kirjat ja niiden sisällöt tahtovat jäädä viihteellisempien ajanvietemuotojen alle, vaikka kirjojen tarinat ovat kiehtovin ja kehittävin mahdollinen fantasiamaailma.

Kampanja näkyy myös Facebookissa. Laura Malmivaara, Minttu Mustakallio, Madventuresin Riku ja Tunna sekä Lauri Tähkä ovat lahjoittaneet äänensä kampanjalle ja lukevat Facebookissa ja kirjallisuussäätiön nettisivuilla jatkokertomuksena Timo Parvelan satua Taro maan ytimessä. Tänään julkistettiin sadun loppuhuipennus Lauri Tähkän lukemana.

 

Lisätiedot: Liisa Suvikumpu, WSOY:n kirjallisuussäätiö, puh. 040 156 0091

tai liisa.suvikumpu@wsoy-kirjallisuussaatio.fi

www.wsoy-kirjallisuussaatio.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs