Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Valtakunnallista lukuhetkeä vietetään jälleen 23.11.2013

Valtakunnallista lukuhetkeä vietetään jälleen 23.11.2013

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2013 klo 10:30
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Laura Lähteenmäki keskustelee kirjoittamisesta Facebookissa

Valtakunnallista lukuhetkeä vietetään jälleen 23.11. kello 19.–19.15. Jo nyt nuoret keskustelevat nuortenkirjailija Laura Lähteenmäen johdolla kirjoista ja kirjoittamisesta Facebookissa.

WSOY:n kirjallisuussäätiö lanseerasi Valtakunnallisen lukuhetken kaksi vuotta sitten.

Lukuhetkeä vietetään perinteisesti 23.11.2013 kello 19–19.15. Säätiö haluaa silloin haastaa kaikki suomalaiset lukemaan edes vartiksi.

– Säätiön tarkoitus on edistää ja tukea lukuharrastuksen lisäämistä. Lukuhetki on käytännössä havaittu toimivaksi, kiinnostavaksi ja hyväksi keinoksi tavoittaa lukijoita. Toivottavasti saamme tänä vuonna houkuteltua entistä enemmän suomalaisia kirjan ääreen, WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies Annaliina Rintala toivoo. 

Lukuhetkeen voi ilmoittautua Facebookissa www.facebook.com/lukuhetki 

Lukupiirissä aktiivista keskustelua

– Olen iloinen, että sain kunnian päästä mukaan WSOY:n kirjallisuussäätiön Lukuhetki-kampanjaan, joka innostaa nuoria lukemaan. Facebookin Lukupiiri on todella jännittävä ja kiinnostava. Menen sivulle aina uteliaana ja innoissani. Minusta on hienoa, että nuoret ovat lukeneet kirjani ja saan kuulla heiltä heidän tuntemuksistaan ja ajatuksistaan. Mikä voisi olla parempaa, sanoo Laura Lähteenmäki.

Kampanjan Facebook-sivuilla lukupiiriin valitut nuoret keskustelevat parhaillaan Laura Lähteenmäen kanssa hänen North End -dystopiasarjastaan ja Iskelmiä-teoksesta. Nuorten kysymyksiä on myös videoita ja Lähteenmäki on vastannut niihin videon välityksellä. 

– Olen saanut lukupiiriläisiltä arvokasta tietoa siitä, miten he vastaanottavat kirjani. On hyvin harvinaista olla näinkin tiiviissä kontaktissa lukijoiden kanssa.

Nuoret ovat lukupiirissä todenneet, että lukeminen rentouttaa, virkistää ja vie ajatukset pois arjesta. Lukiessa saa hetken elää toisessa maailmassa ja tapahtuu asioita, joita ei oikeasti voisi tapahtua.  

–Lukemista tarvitsee harjoitella, mutta kun antaa kirjalle mahdollisuuden, saa siltä monin verroin takaisin, Laura Lähteenmäki toteaa.

 

Lisätiedot

Asiamies Annaliina Rintala, WSOY:n kirjallisuussäätiö, annaliina.rintala@wsoy-kirjallisuussaatio.fi, puh. 040 156 1956

Kirjailija Laura Lähteenmäki, lauralahteenmaki@saunalahti.fi, puh. 040 704 0505

Liitetiedostot

Vuonna 1942 perustetun, yleishyödyllisen Werner Söderström Osakeyhtiön kirjallisuussäätiön tarkoituksena on edistää suomalaista kansalliskirjallisuutta. Säätiö edistää myös lukuharrastuksen lisäämistä. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla apurahoja ja palkintoja sekä tukemalla kirjallisuutta ja lukuharrastusta edistäviä hankkeita. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs