Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Vähenevä veteraanijoukko tarvitsee apua enemmän kuin koskaan

Sotiemme Veteraanit

Vähenevä veteraanijoukko tarvitsee apua enemmän kuin koskaan

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2015 klo 15:32
Julkaisija: Sotiemme Veteraanit

 

Vähenevä veteraanijoukko tarvitsee apua enemmän kuin koskaan -pienimmillään veteraanin eläke on 920 euroa kuukaudessa

Sotiemme veteraanit eivät valita. He kuuluvat sukupolveen, joka on vähään tyytyväinen. Tosiasia on kuitenkin, että juuri nyt he tarvitsevat apua enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Veteraaneja on elossa 26 000 ja heidän keski-ikänsä on yli yhdeksänkymmentä vuotta. Liki puolella heistä eläke on 920 – 1 300 euroa kuukaudessa.

Monelle lienee yllätys, että peräti 80 % veteraaneista asuu yhä omassa kodissaan. Kotona asuminen on vaikeaa, jos eläke ei riitä kattamaan iän mukanaan tuomia lisäkuluja.

Tukitarpeet veteraaneilla ovat kotona asumiseen liittyviä, esimerkiksi kotisiivous, kuljetuspalvelu kauppakäynnille, hyvän patjan tai lämmitykseen tarvittavien halkojen hankinta.

Sotiemme Veteraanit -varainhankinnan tulos oli viime vuonna 64 euroa veteraania kohti. Paikallinen tuotto jää tukemaan oman paikkakunnan sotaveteraaneja ja -invalideja, heidän puolisoitaan ja leskiä sekä sotaleskiä. Veteraaniyhdistysten paikallistuntemus ohjaa tuoton suoraan suurimmassa tarpeessa oleville.

Viime vuoden keräystuotosta on käytetty tällä hetkellä noin 80 %. Tämän kevään keräystuottoa käytetään apua tarvitsevien hyväksi jo loppuvuoden aikana.

Sotiemme Veteraanien varainhankinta etenee nyt lipaskeräyksillä eri puolilla maata. Keräysorganisaatio on iloinen varsinkin varusmiesten innokkuudesta kerätä veteraaneille. Samaa suopeutta veteraanikeräystä kohtaan toivotaan nyt myös kansalaisilta.

Sinäkin voit auttaa lahjoittamalla tai ostamalla tukituotteen www.veteraanit.fi.

Lisätietoja:

Sotiemme Veteraanit -varainhankinta:

varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen,puh. 050 354 0262
pia.mikkonen@sotiemmeveteraanit.fi

 

Sotiemme Veteraanit on Sotainvalidien Veljesliiton, Suomen Sotaveteraaniliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten Liiton yhteisen varainhankinnan tunnus. Varainhankinnan kulut ovat noin 20 %, ja vuosittain hankittu nettotuotto menee liittojen paikallisyhdistysten ja -piirien kautta kokonaisuudessaan avustamiseen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs