Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Uusissa IKEA-tekstiileissä loistaa suomalaisten kädenjälki

IKEA Oy

Uusissa IKEA-tekstiileissä loistaa suomalaisten kädenjälki

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2013 klo 10:00
Julkaisija: IKEA Oy

Yhteisöllisessä suunnittelussa syntynyt mallisto yllätti myös tekijänsä

IKEA-tekstiileissä näkyy laajasti suomalaisten suunnittelijoiden kädenjälki. Studio Kelkan tekstiilisuunnittelijat ovat ensimmäiset suomalaiset, jotka ovat päässeet suunnittelemaan ruotsalaisketjulle näin laajan tekstiilituotemalliston. Kelkan suunnittelijat ovat luoneet pohjoismaalaisuutta henkivän tekstiilituotemalliston, joka IKEA-tavaratalojen kautta leviää ihmisten koteihin ympäri maailmaa. 

Suomalaissuunnittelijoiden iloinen ja energinen mallisto syntyi yhteisöllisellä suunnitteluprosessilla, jossa suunnittelijat saivat vapaasti työstää eteenpäin toistensa aloittamia ideoita.

”Yhteinen suunnitteluprosessi oli hauska ja inspiroiva. Sen seurauksena syntyneet uudet ja jännittävät tekstiilit yllättivät meidät kaikki. Kukaan meistä ei olisi pystynyt ennalta kuvittelemaan, mihin suuntaan omat ideat kehittyvät toisten käsissä. Myös IKEAn kanssa oli todella mukavaa tehdä yhteistyötä. Saimme Scandinavian Modern -teeman alla vapaat kädet ja kaikki ideamme otettiin innolla vastaan ”, kertoo Linda Svarfvar, yksi malliston suomalaissuunnittelijoista.

Tuloksena on pohjoismaalaista luontoa ja abstrakteja kuvioita yhdistelevä, raikas ja leikkisä mallisto. Pirteässä väripaletissa on muun muassa oranssia, keltaista ja pinkkiä.

”Esimerkiksi ÄLGÖRT-kangas kuvaa suomalaista luontoa, mutta samannäköisiä puita ja kukkia voisi kasvaa muuallakin, joten ihmiset ympäri maailmaa voivat kokea kuosin omakseen. Pirteillä väriyhdistelmillä kerromme, että Suomen luonto ei ole vain lumivalkoinen tai kuusenvihreä vaan monivärinen ihanuus”, kuvailee tekstiilisuunnittelija Emma Hagman.

Suomalaissuunnittelijoiden IKEA-mallisto käsittää muun muassa kankaita, vuodevaatteita, tyynyjä, verhoja ja lampunvarjostimia. Kaikki tuotteet tulevat myyntiin IKEA-tavarataloihin huhti-toukokuun aikana. 

Lisätietoja:

Laura Saksala, PR Manager, IKEA Oy, puh. (050) 377 6669, laura.saksala@ikea.com

Liitteenä:

Suomalaissuunnittelijoiden esittelyt

Valokuvat:

https://www.dropbox.com/sh/vxliwmx1x7f74ly/SHZCBfL759

Kuvauslainat:

Henna Honkasalo, Product Loan Assistant, IKEA Oy, henna.honkasalo@ikea.com

www.IKEA.fi

 

Liitetiedostot

IKEA
Ingvar Kampradin 1943 perustama IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. Yrityksen tavoitteena on tarjota parempi arki meille tavallisille ihmisille. Tällä hetkellä 40 maassa toimii yhteensä 338 IKEA-tavarataloa, joista 298 on IKEA-konsernin omistuksessa. Viime vuonna IKEA-tavarataloissa vieraili 776 miljoonaa kävijää, ja IKEA työllistää maailmanlaajuisesti 154 000 työntekijää.  Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work -listauksessa. www.IKEA.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs