Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Uusi viinikonsepti Suomessa – vähän tanniineja ja histamiineja

S-ryhmän ravintolat

Uusi viinikonsepti Suomessa – vähän tanniineja ja histamiineja

Tiedote.
Julkaistu: 01.02.2012 klo 10:15
Julkaisija: S-ryhmän ravintolat

Arcus Wine Brands  on kehittänyt vähähistamiinisen ja vähätanniinisen viinikonseptin reaktioherkille kuluttajille. Zanni Valpolicella -punaviini tulee myyntiin Fransmanni-ravintoloissa 16.2.2012 ja Rosso -ravintoloissa 13.3.2012 alkaen.

Norjassa ja Ruotsissa vuosina 2005–2012 tehtyjen tutkimusten mukaan yksi viidestä kuluttajasta saa erilaisia päänsärkyoireita nautittuaan lasillisen tai kaksi punaviiniä. Oireita voivat olla pahimmillaan voimakas migreenipäänsärky, mutta myös erilaisia allergiaoireita, kuten nenän tukkoisuutta, iho-oireita tai hengenahdistusta. Oireet voivat ilmaantua saman tien, mutta yleensä viimeistään seuraavana päivänä. Viinin sisältämät histamiinit ja tanniinit saattavat aiheuttaa edellä mainittuja reaktiota.

Arcus Wine Brands  on kehittänyt vähähistamiinisen ja vähätanniinisen viinikonseptin huomioiden reaktioherkät kuluttajat. Arcuksen Wine Brandsin kehittämällä metodilla saadaan vähennettyä viinin tanniinien ja histamiinien määrää, vaikuttamatta viinin makuun. Viinin luonteen säilyttäminen on tärkeää, jotta kuluttaja saa mahdollisimman autenttisen viinikokemuksen.

Biogeenisten amiinien asiantuntija ja Alkon Alkoholintarkastuslaboratorio ACL:n laboratorion johtaja, dosentti Pekka Lehtonen on lupautunut vastaamaan kysymyksiin koskien viinien histamiineja ja tanniineja. Pekka Lehtonen, email: pekka.lehtonen(at)alko.fi, puh. 020 71111 / 040 521 1538

Arcus Finland lanseeraa italialaisen Zanni Valpolicella punaviinin suomalaisille kuluttajille. Venetosta Valpolicellan laatuviinialueelta kotoisin oleva Zanni valmistetaan Rondinella- ja Corvina-rypäleistä. Enintään 1,9 mg/l histamiinia ja 2g/l tanniineja sisältävä Zanni Valpolicella on keskitäyteläinen, vähätanniininen ja runsaan hedelmäinen punaviini, jossa on aistittavissa karvasmantelin ja punaisien marjojen aromeja. Hieman viilennetty Zanni Valpolicella sopii vaalean ja punaisen lihan, paistetun kalan, pastaruokien sekä kovien juustojen kanssa nautittavaksi tai seurusteluviininä.

Zanni Valpolicella tulee myyntiin Fransmanni-ravintoloissa 16.2.2012 ja Rosso -ravintoloissa 13.3.2012 alkaen. Alkon tilausvalikoimassa viini on kuluttajien ostettavissa maaliskuun alusta alkaen.

Tuotetiedot: Zanni Valpolicella DOP
Tuottaja: Arcus Wine Brands
Rypäleet: Rondinella, Corvina
Hinta Alkossa: € 9,99

Lisätietoja:                                        

Hanne Lindroos-Koski
Category Manager Wine, ArcusFinlandOy
Mob: +358 40 861 5151
e-mail: hanne(at)arcusfinland.com

Katja Malminen
Brand Manager, Fransmanni
GSM: +358 505620994
email: katja.malminen(at)sok.fi

Fransmanni on S-ryhmän valtakunnallinen ravintolaketju, johon kuuluu 15 ravintolaa Suomessa ja yksi Pietarissa. Vuodesta 1987 toimineiden ravintoloiden lähtökohtana on rakkaus maalaisranskalaiseen ruokaan sekä sosiaaliseen ja nautiskelevaan eteläranskalaiseen elämäntapaan. Fransmanni-ravintolat työllistävät noin 260 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs