Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Uusi elämäntapaopas HIVin kanssa eläville ikääntyville suomalaisille

Gilead Sciences Finland Oy

Uusi elämäntapaopas HIVin kanssa eläville ikääntyville suomalaisille

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2016 klo 16:13
Julkaisija: Gilead Sciences Finland Oy

Uusi digitaalinen elämäntapaopas HIV updated avattiin 11. tammikuuta. Opas on tarkoitettu HIVin kanssa eläville, ikääntyville ihmisille. Yhteistyössä Pohjoismaiden alan johtavien lääketieteen asiantuntijoiden ja organisaatioiden kanssa tuotettu HIV updated tarjoaa opastusta HIV-positiivisten kohtaamiin arkipäivän ongelmiin.

Tehokkaiden yhdistelmähoitojen ansiosta HIV luokitellaan tänä päivänä krooniseksi taudiksi, jonka kanssa voi elää yhtä pitkään kuin ilman tautia. Nykyään jopa joka viides HIVin kanssa elävästä suomalaisesta on yli 50-vuotias.

Ikääntyminen tuo kuitenkin omia terveydellisiä haasteitaan ihmisen elämään ja HIVin kanssa elämisestä tulee entistä vaikeampaa. Yhdessä alan johtavien lääketieteen asiantuntijoiden ja tutkijoiden sekä potilasjärjestöjen kanssa HIV updated auttaa HIVin kanssa eläviä käsittelemään ikääntymisen tuomia ongelmia.

”Tärkeisiin kysymyksiin ajankohtaista tietoa tarjoavalle sivustolle on selkeä tarve. Jatkossa tarve tulee myös kasvamaan, sillä ikääntyneiden hiv-positiivisten määrä kasvaa”, sanoo Sini Pasanen, Positiiviset Ry:n toiminnanjohtaja.

HIVin ja ikääntymisen yhteistutkiminen on vaikeaa ja tuloksia on usein hankala tulkita. Kun HIV-positiivinen vanhenee, erilaisten ikääntymiseen liittyvien sairauksien, kuten osteoporoosin, sydänsairauksien, munuaisen ja sydämen vajaatoiminnan sekä joidenkin syöpien riski kasvaa. HIV-viruksen takia riski saada niistä useita on suurempi.

”Niin kutsutut elintasosairaudet, kuten sydänsairaudet, diabetes ja kohonnut verenpaine, koettelevat HIV-positiivisia aikaisemmin kuin muita ihmisiä heidän ikääntyessään”, kertoo Ove Andersen, Hvidoren sairaalan kliinisen tutkimuskeskuksen johtaja.

HIV updated -sivustolla HIV-positiiviset voivat osallistua HIViä koskeviin haastatteluihin, uutisiin ja faktoihin sekä erilaisiin nykypäivän hoitomuotoihin. He saavat myös lisää tietoa oikeuksistaan. HIV updated tarjoaa opastusta siihen, miten HIVin kanssa elävät voivat parantaa arkipäivän elämänlaatuaan.

 

Ove Andersenin lisäksi sivuston tekemiseen ovat osallistuneet:

Anders Sönnerborg, kliinisen virologian professori ja infektioklinikan ylilääkäri, Karoliininen yliopistosairaala.

Veronica Svedhem-Johansson, infektioklinikan ylilääkäri, Karoliininen yliopistosairaala.

Pernilla Albinsson, sairaanhoitaja, Karoliininen instituutti.

Lue lisää aiheesta osoitteessa www.hivupdated.fi.

 

Lisätietoja:

Gilead Sciences Nordic

Thomas Gyllström, Senior Product Manager Nordics HIV

Puh. +46 (0)8 505 718 00

Sähköposti: Thomas.Gyllstrom@gilead.com

                                                                                                                                   

Positiiviset Ry

Sini Pasanen, toiminnanjohtaja

Sähköposti: sini.pasanen@positiiviset.fi

  

FI - 001/FI/16-01/PM/1003

Gilead Sciences lyhyesti

Gilead on biolääketieteen yhtiö, joka tutkii, kehittää ja kaupallistaa innovatiivisia tuotteita sellaisia tauteja vastaan, joihin ei ole saatavana hoitoa. Gilead on muun muassa kehittänyt uuden lääkkeen HIViä ja hepatiittia vastaan parantaakseen merkittävästi potilaiden elämäntilannetta. Gileadin pääkonttori on Kaliforniassa ja yritys toimii Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Australiassa. Vuonna 2008 perustettu Pohjoismaiden pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa. Gilead perustettiin vuonna 1987 ja kasvavan tuotevalikoimansa ansiosta siitä on nopeasti tullut yksi maailman suurimmista biolääketieteen yrityksistä. Lue lisää www.gilead.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs