Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Tutkimus: sade pitää suomalaiset sisällä, sopivampi vaatetus saisi yli puolet viihtymään paremmin ulkotyössä

Guide

Tutkimus: sade pitää suomalaiset sisällä, sopivampi vaatetus saisi yli puolet viihtymään paremmin ulkotyössä

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: Guide

Yli kolmannes suomalaisista on sitä mieltä, että Suomessa sataa liikaa, ja kaksi kolmesta pysyttelee sateen sattuessa sisällä. Kuitenkin yli puolet pitäisi ulkotöistä myös sateella, jos heillä olisi säähän paremmin sopiva vaatetus. Tämä käy ilmi käsinevalmistaja Guiden syys–lokakuussa 2015 teettämästä tutkimuksessa.


Tuoreen tutkimuksen mukaan sade saa yli puolet (64 %) suomalaisista karttamaan ulkotöitä. Kaikki työt eivät kuitenkaan ole sellaisia, joita voi tehdä siististi sisällä. Oikeanlainen vaatetus auttaa kestämään huonoakin keliä. Yli puolet (57 %) suomalaisista pitäisikin ulkotöistä enemmän myös sateella, jos heillä olisi säähän paremmin sopiva vaatetus ja varustus.

Työ- ja suojakäsineisiin erikoistunut Guide tuo nyt markkinoille uudet vedenpitävät työkäsineet, joiden käyttäjäkunta ulottuu varhaiskasvattajista timpureihin. Käsineitä koekäytettiin ääriolosuhteissa Norjan Bergenissä, jossa sataa lähes joka toinen päivä. 

–       Annoimme tuotteet testiin ihmisille, jotka työskentelevät ulkona päivittäin, mutta joilla ei ole käytössään sellaisia työvaatteita, kuin esimerkiksi rakennus- ja teollisuusaloilla. Halusimme tuoda esille, että kaikilla on oikeus toimiviin ja hyviin työvaatteisiin, työkäsineitä valmistavan Guiden tuotepäällikkö Åsa Lindberg Svensson kertoo.

Käsineiden koekäyttöön osallistui esikouluopettajia, lähettejä ja timpureita. Heitä yhdisti tarve vedenpitäville käsineille. Guide teki koekäytöistä videoita, joissa jokainen ammattinsa edustaja kertoo kokemuksistaan käsineistä.

–       Nämä työntekijät eivät voi jäädä sateella sisälle. Ulkona tarvitaan korkeatasoisia varusteita, ja halusimmekin videoilla näyttää, että sateisessakin säässä työskenteleminen voi olla turvallista ja kuivaa, lisää Lindberg Svensson.

Testeissä käytettiin Guiden kahta uutta mallia, Guide 22W ja Guide 514W -työkäsineitä sekä vuoden 2013 innovaatiota Guide 14W OutDry -käsinettä. Tuotteet ovat saatavilla Guiden jälleenmyyjiltä marraskuussa.

 

Tietoa tuotteista ja linkit testivideoihin:

Yleisesittely ja linkit testivideoihin: https://www.youtube.com/watch?v=x3Sx4HzLiMM

Guide 22W:
Syksyn uutuuskäsineessä on kämmenselässä ekstravuori, joka pitää hyvin lämpöä. Kämmenessä on ohuempi vuori, joka mahdollistaa hyvän otepidon. Käsine on muotoiltu kolmesta eri kerroksesta, ja kalvo ja vuori on laminoitu yhteen otepidon parantamiseksi.

Linkki videoon, jossa esikoulunopettaja Petra Sif Jóhannsdóttir testaa käsinettä: https://www.youtube.com/watch?v=BpMdiCE3ucI


Guide 5145W:
Käsine on tämän vuoden uutuus, ja se on valmistettu erittäin ohuesta materiaalista hyvän sormituntuman takaamiseksi. Se on joka säähän sopiva käsine, joka sopii niille, joilta vaaditaan työssä tarkkuutta ja hyvää sormituntumaa.

Linkki videoon, jossa timpuri Christian Bratland testaa käsinettä: https://www.youtube.com/watch?v=b8ZfXSrc2f0


Guide 14W OutDry:
Innovatiivinen suosikki, joka on ollut Guiden valikoimassa vuodesta 2013. Käsine on vedenpitävä, kulutuksenkestävä ja kehitetty OutDry-teknologialla, joka takaa paremman otepidon märällä säällä. Käsine on kokonaan vuorattu fleecellä ja rystyssuojuksessa on stretchiä sekä iskunvaimennus. 

Linkki videoon, jossa lähetti ja mekaanikko Leonhard Thomassen testaa käsinettä: https://www.youtube.com/watch?v=Qhywg4HFRz4

Tutkimuksesta:
Kyselytutkimus toteutettiin syys–lokakuussa 2015 tutkimusyritys Snabban (nopeatvastaukset.com) toimesta. Siihen osallistui 1 032 suomalaista, 1 028 ruotsalaista, 1 016 tanskalaista ja 1 017 norjalaista vastaajaa. Tulokset voidaan tulkita kansallisesti ja ne ovat tilastollisesti luotettavat. 

Lisätietoja:
Åsa Lindberg Svensson, tuotepäällikkö, Guid, asa.lindberg.svensson@skydda.se tai p. +46 321 67 72 33

Liitetiedostot

Guidesta
Työ- ja suojakäsineitä valmistava Guide on rekisteröity tuotemerkki vuodesta 1995 ja tarjoaa kattavan valikoiman työkäsineitä eri käyttöalueille. Suojakäsineissä tärkeä ja kehittyvä osa-alue on viiltosuojaus. Guiden omistaja, kehittäjä ja markkinoija on Skydda, Pohjoismaiden johtava henkilönsuojainten toimittaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs