Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Tutkimus: Oma kulta on suomalaisille puhelinta tärkeämpi

Samsung Electronics Nordic

Tutkimus: Oma kulta on suomalaisille puhelinta tärkeämpi

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 09:30
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Suomalaisista 58 prosenttia on joskus esittänyt kuuntelevansa keskustelukumppaniaan, vaikka on todellisuudessa keskittynyt puhelimeensa. 67 prosenttia kertoo kuitenkin huomioivansa päivän aikana enemmän rakastaan kuin puhelintaan.

Espoo, 4. kesäkuuta – Samsung teetti Respons Analyse -tutkimusyhtiöllä kyselyn, jossa pohjoismaalaisilta ihmisiltä tiedusteltiin heidän suhdettaan puhelimiinsa ja kännykän käytön vaikutusta ihmissuhteisiin. Kyselyyn vastasi tuhat suomalaista. Yleisesti ottaen kännykkä on suomalaiselle tärkeä kapine – 61 prosenttia kotimaisista vastaajista menisi totaaliseen paniikkiin, jos kadottaisi puhelimensa. Pärjäämme kuitenkin ilman puhelimia paremmin kuin länsinaapurimme. Jopa 71 prosenttia ruotsalaisista saisi hepulin, jos hukkaisi puhelimensa. 

Puhelin auttaa ujoa

– Erityisesti deittailuvaiheessa älypuhelimilla on tärkeä merkitys suhteiden luomisessa ja itsetunnon rakentamisessa. Suomalaiset ovat ujoa kansaa. Deittipalvelusovellukset auttavat tapaamaan ihmisiä, ja niiden kautta voi vahvistaa omaa itsetuntoaan. Suhteen alkuvaiheessa viestittelyllä on helpompi ilmaista kiinnostusta ja kiintymystä kuin kasvokkain, parisuhdetutkija ja -terapeutti Heli Vaaranen toteaa.

Myös Samsungin tutkimuksen tulokset tukevat väitettä suomalaisten ujoudesta. 82 prosenttia suomalaisista vastaajista ilmoitti puhelimien tekevän heistä sosiaalisempia. Luku on korkeampi kuin muissa Pohjoismaissa.

Tutkimustuloksia tarkastellessaan Vaaranen ilmoittaa olevansa iloinen siitä, että teknologiset välineet eivät ole ottaneet ihmisen paikkaa. Suomalaisista vastaajista 67 prosenttia ilmoittikin huomioivansa päivän aikana enemmän kumppaniaan kuin älypuhelintaan. Ikäryhmien välillä eroja löytyi kuitenkin jonkin verran. Nuorimmista, 16 – 24 -vuotiasta vastaajista 34 prosenttia ilmoitti älypuhelimensa saavan enemmän huomiota kuin heidän rakkaansa. Yli 55-vuotiaiden keskuudessa vastaava luku oli laskenut 11 prosenttiin.

Keski-ikäiset pahimpia puhelimenräplääjiä

Välillä teknologiset välineet saattavat kuitenkin houkutella elävää ihmistä enemmän. Jopa 58 prosenttia suomalaisista myönsi joskus kasvokkain tapahtuneessa keskustelussa esittäneen kuuntelevansa keskustelukumppaniaan, vaikka oli todellisuudessa keskittynyt puhelimeensa.

Toisin kuin mielikuva kännykkäänsä jatkuvasti räpläävästi nuorisosta antaa olettaa, teinit ja nuoret aikuiset eivät olleet tässä suhteessa pahimpia. 35 – 44 -vuotiaista 62 prosenttia tunnusti huijanneensa keskustelukumppaniaan mainitulla tavalla. Nuoremmilla vastaavat luvut jäivät hieman alle 60 prosentin.

Tutkimuksessa selvisi, että länsisuomalaiset ovat kotimaamme puhelinriippuvaisimpia. Heistä 53 prosenttia vastasi, ettei voisi elää ilman puhelintaan. Muissa osissa Suomea vastaava luku jäi alle viidenkymmenen.

Teknologia voi helpottaa ihmissuhteita

– Teknologian perimmäinen tarkoitus on helpottaa ihmisten elämää. Tämä kuitenkin unohdetaan usein, kun keskitytään vain laitteiden teknisiin ominaisuuksiin. Hyvä puhelin tekee arkielämästä helpompaa ja auttaa hoitamaan asioita, missä ja koska vain. Näin jää enemmän aikaa perheelle ja ystäville, toteaa Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero.

Samsung Galaxy S6 on suunniteltu niin, että sen ominaisuudet antavat käyttäjän keskittyä ympärillään oleviin ihmisiin. Lue lisää Galaxy S6:sta täältä.

Samsungin tilaaman kyselytutkimuksen toteutti Respons Analyse -tutkimusyhtiö ja siihen vastasi 4000 pohjoismaalaista, joista 1000 oli suomalaisia.

 

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p. 040 132 5682

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, e.carrero@samsung.com, p. 0400 807 750

Kuvapyynnöt ja testilaiteasiat: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, äänentoistolaitteista, älypuhelimista, tableteista, wearables-laitteista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, ammattinäytöistä, SSD-levyistä, muistikorteista, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Älykoti- ja Digital Health -ratkaisumme ovat osoitus siitä, että olemme myös johtava toimija esineiden internet -tuotealueella. Palveluksessamme on 307 000 työntekijää 84 maassa ja vuotuinen myyntimme on 172 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista osoitteessa: www.samsung.com/fi ja virallisessa blogissamme: global.samsungtomorrow.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs