Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Tutkimus: Känny ei kelpaa maksuvälineeksi – lähimaksaminen kiinnostaa kuluttajaa

Nets

Tutkimus: Känny ei kelpaa maksuvälineeksi – lähimaksaminen kiinnostaa kuluttajaa

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2012 klo 12:00
Julkaisija: Nets

Lähimaksaminen eli alle 25 euron ostosten tekeminen vain maksukorttia vilauttamalla ja ilman tunnuslukujen naputtelua houkuttaa kuluttajia. Sen sijaan matkapuhelimeen ei luoteta maksuvälineenä. Tiedot käyvät ilmi maksupalveluja ja -järjestelmiä tarjoavan Nets Finlandin teettämästä laajasta kyselytutkimuksesta.

Lähimaksamisen uskotaan nopeuttavan asiointia ja lisäävän maksamisen turvallisuutta. Lähimaksaminen on tästä huolimatta useimmille vielä varsin tuntematon käsite: vain joka seitsemäs suomalainen sanoo tietävänsä, mitä sillä tarkoitetaan. Yli puolet kuluttajista ottaisi lähimaksuominaisuuden heti käyttöön, jos se olisi saatavilla. Johtavassa asemassa olevat miehet ja 25-34-vuotiaat ovat keskitasoa innostuneempia lähimaksuominaisuuden käytöstä. Suomalaiset pankit suunnittelevat lähimaksuominaisuudella varustettujen korttien liikkeelle laskemista vielä tämän vuoden aikana.

”Kuluttajat ovat valmiita lähimaksamiseen, koska se helpottaa arjen asioimista. Tekniikka on valmiina ja sitä on käytännössä kokeiltu erilaisissa maksupisteissä. Kaikissa uusissa Netsin toimittamissa maksupäätteissä on lähimaksuominaisuus, vain kortit puuttuvat”, Nets Finlandin toimitusjohtaja Päivö Eerola kertoo.

Lähimaksaminen perustuu lyhyellä etäisyydellä toimivaan radiotekniikkaan (NFC – Near Field Communication), jonka ansiosta korttia ei tarvitse työntää lainkaan maksupäätteeseen eikä tunnuslukua pidä näppäillä. Maksu tapahtuu, kun kortti viedään hyvin lähelle maksupäätettä.

Maksamisen nopeutuminen, jonojen lyheneminen ja turvallisuuden paraneminen ovat kyselytutkimuksen mukaan lähimaksamisen suurimmat odotettavissa olevat hyödyt. Maksamisen turvallisuuden odotetaan lisääntyvän, kun tunnuslukuja ei pienten ostosten yhteydessä pääse enää urkkimaan.

Peräti yhdeksän kymmenestä vastaajasta ei pidä matkapuhelinta sopivana maksuvälineenä. Melkein puolet vastaajista (44 %) ilmoitti, ettei haluaisi maksaa kännykällä mitään, vaikka se olisi mahdollista. Korttia pidetään yleisesti puhelinta turvallisempana maksuvälineenä kuin puhelinta.

Kyselytutkimuksen toteutti Nets Finlandin toimeksiannoista Think If Laboratories toukokuun alussa. Kyselyyn osallistui 1030 vastaajaa.

Lisätietoja: Nets Finland Oy, toimitusjohtaja Päivö Eerola, 044 755 2630
Nets Finland Oy
Hitsaajankatu 9B, 00810 Helsinki
09 755 2630, www.nets.fi

Nets Finland Oy tarjoaa vakaat ja luotettavat elektronisen maksamisen ratkaisut kaupankäyntiin. Nets on Suomen nopeimmin kasvava maksupäätetoimittaja ja uusien maksupalvelujen tuottaja. Nets Finland työllistää yli 70 maksamisen asiantuntijaa ja kuuluu pohjoismaiseen Nets-konserniin, jonka järjestelmillä hallinnoidaan jo 17 miljoonaa maksu- ja luottokorttia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs