Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Tutkimuksen yllätystulos: paperikalenteri päihittää sähköisen kalenterin

Ajasto Paperproducts Oy

Tutkimuksen yllätystulos: paperikalenteri päihittää sähköisen kalenterin

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2015 klo 08:00
Julkaisija: Ajasto Paperproducts Oy

 

 

Tänä vuonna tehdyn kyselytutkimuksen mukaan peräti kahdeksalla kymmenestä suomalaisesta on edelleen käytössään paperinen kalenteri. Naiset ovat miehiä aktiivisempia paperikalenterin käyttäjiä, sillä naisilla paperinen kalenteri on käytössä yhdeksässä tapauksessa kymmenestä.

 Yllättävintä on, että nuoret naiset ovat jopa lisänneet paperikalenterin käyttöään viime vuoden aikana.

Sähköinen kalenteri löytyy nykyään 70 %:lla suomalaisista ­– joko tietokoneelta, puhelimesta tai tabletilta. Vaikka sähköisen kalenterin käyttö on lisääntynyt, se ei kuitenkaan ole poistanut perinteisen paperikalenterin merkitystä.

Sähköinen ja paperinen kalenteri täydentävät toisiaan ja niiden käyttö on aika erilaista. Paperikalenterin rooli painottuu yksityiselämään, sähköiseen kalenteriin sen sijaan merkitään ennen kaikkea työasioita, kertoo paperikalentereita valmistavan ja markkinoivan Ajaston toimitusjohtaja Petri Salo.

Sähköisten kalentereiden piti syrjäyttää paperikalenterit muutamassa vuodessa, mutta toisin siis kävi. Paperikalentereiden kotimainen markkinajohtaja Ajasto myi viime vuonna yli kolme miljoonaa kalenteria ja myynnin kasvuluku oli kaksinumeroinen. Paperikalenteria käytetään yhä enemmän kuin sähköistä kalenteria.

Suurin muutos paperikalentereiden markkinoilla on, että ihmiset ostavat niitä nykyisin itse.

Aikaisemmin kalenteri saatiin automaattisesti työpaikalta, ammattiliitosta tai esimerkiksi urheiluseurasta. Nykyisin kalenteri ostetaan itse itselle tai perheenjäsenille. Kalenteri on myös erittäin suosittu joululahja, Salo kertoo.

Toinen suuri muutos on kalenterimyynnin siirtyminen kirjakaupoista vähittäiskauppaan. Monet kauppaketjut ovat panostaneet kalenterimyyntiin voimakkaasti ja tämä näkyy myyntiluvuissa. Yksi panostajista on ollut K-citymarket -ketju.

Kalenterimyynti on kasvanut tasaisesti ketjussamme useamman vuoden peräkkäin. Halutuimpia kalentereita tällä hetkellä ovat perinteiset kalenterit, kuten Mappikalenterit ja Ajaston almanakka. Tällä hetkellä vuosikalentereiden kauppa painottuu vielä seinäkalentereihin ja odotukset ovat todella kovat loppuvuoteen, kertoo K-citymarketin valikoimapäällikkö Sirpa Havusela.

Suomalaisessa kotitaloudessa on Ajaston tänä vuonna teettämän kyselytutkimuksen mukaan keskimäärin 2,8 paperista kalenteria. Ne ovat varsin aktiivisessa käytössä, sillä neljä kymmenestä käyttää ja täyttää kalenteriaan päivittäin ja 85 % vähintään viikoittain.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Petri Salo, Ajasto Paperproducts Oy

p. 050 362 3600, petri.salo@ajasto.fi.

Kalenterin käyttöä käsittelevän kyselytutkimuksen toteutti Ajaston toimeksiannosta IRO Research & Consulting alkuvuonna 2015 ja siihen vastasi 1000 suomalaista.

 

VINKKI: Kolme tapaa käyttää kalenteria

1. Päiväkirja

Erityisesti monelle nuorelle kalenteri toimii nykyisin päiväkirjan korvikkeena. Kalenterin väliin säilötään leffalippuja, valokuvia ja kuitteja. Sivuille kirjoitetaan lyhyitä kuvauksia menneistä tapahtumista tai muuten vain sekalaisia ajatuksia.  Kalenterista on hauska katsoa jälkeenpäin, mitä tuli tehtyä vaikkapa vuosi sitten juuri tiettynä päivänä.

2. Perheen tietopankki

Perheen yhteiseen seinäkalenteriin merkitään harrastukset ja muut menot. Näin kaikki näkevät kätevästi, missä kukin menee eivät tärkeät asiat unohdu. Perhekalentereissa kullekin perheenjäsenelle on oma sarakkeensa.

3. Muistikirja

Paperikalenteria voi käyttää luovasti eri asioiden muistiin merkitsemiseen. Hyvän ravintolan osoite, ystävien luona syödyn illallisen resepti tai tulevaisuuden suunnitelma on helppo löytää päivän perusteella.

Liitetiedostot

 

Ajasto Paperproducts Oy on osa saksalaista Schneider-konsernia, jolla on toimintaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Saksassa, Ranskassa, Sveitsissä, Venäjällä ja Italiassa. Kalenterien lisäksi valmistamme ja myymme koulu-, toimisto- ja askartelutarvikkeita sekä erilaisia paperituotteita. Tuotemerkkejämme ovat mm. Ajasto, Brunnen, Heyda, Stewo ja Knorr & Prandell.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs