Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Toteuta kevätsiivous vihreämmin

Toteuta kevätsiivous vihreämmin

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2011 klo 08:45
Julkaisija: Vileda

Siivouksenkin voi toteuttaa lialle armottomana mutta ympäristölle lempeänä, kun valitsee ympäristöystävällisiä tuotteita ja päivittää siivousrutiinejaan.

Ympäristötietoisella kuluttajalla on monia tapoja siivota luontoa kunnioittaen. Kaiken A ja O on siivousvälineiden ja -aineiden valitseminen.

– Siivousvälineissä ja siivouksessa käytetään usein keinomateriaaleja ja kemikaaleja parhaan siivoustuloksen saavuttamiseksi. Me Viledalla olemme etsineet aktiivisesti uusia materiaaleja, ja tuotekehityksemme on kehittänyt tavan valmistaa siivousvälineitä mahdollisimman ekologisesti. Esimerkiksi Vileda Naturals –tuotesarja perustuu kierrätettyihin ja uusiutuviin materiaaleihin. Sarja on edistysaskel kohti positiivista suuntausta: kuluttaja ymmärtää, että käyttämällä luontoystävällisiä tuotteita hän siivoaa vihreällä omallatunnolla. Aina kun on ekologinen vaihtoehto olemassa, kannattaa se valita, Tuija Koivuniemi Viledalta kertoo.

Viledan Naturals-tuotteet ovat markkinoiden ainoa ympäristöystävällisesti tuotettu tuotesarja. Sen valmistuksessa on käytetty uusiutuvia luonnonvaroja ja kierrätysmateriaaleja. Tuotesarjaan kuuluu useita tuotteita: Yleisliina, Lattialiina ja Talousliina, SuperMocio liuskamoppi ja sanko, Levymoppi ja Lattiaharja.

– Naturals-liinat on valmistettu 100 % uusiutuvista materiaaleista, puhdistustehosta tinkimättä; lisäksi Talousliina on 100 % biohajoava. Mopeissa ja sangossakin valtaosa raaka-aineista on uusiutuvia ja kierrätettyjä. Kierrätettyjen raaka-aineiden saatavuus on vielä valitettavan rajallista ja lisäksi tuotteiden kestävyyden vuoksi mopeissa ja sangoissa on käytettävä jonkin verran aivan uutta materiaalia, sillä laadustahan emme halua tinkiä, Koivuniemi kertoo.

– Kuluttajan ei kannata luottaa sokeasti ympäristömerkintöihin, sillä monet tahot ottavat toistaiseksi huomioon lähinnä ympäristöystävällisen käyttötavan, mutta eivät huomioi sitä, mistä materiaalista ja miten tuotteet on valmistettu. Ja tähän me nimenomaan olemme kiinnittäneet huomiota Naturals-tuotteiden valmistuksessa, jotta tuote on ympäristöystävällinen sen käyttötavasta huolimatta. Muun muassa tehokkaat mikrokuidut taas ottavat ympäristönäkökulman huomioon, mikäli niitä käytetään ilman ympäristöä rasittavia puhdistusaineita, Koivuniemi kiteyttää.

Laatuun ja kestävyyteen kannattaa satsata

Vileda kehittää suunnitelmallisesti tuotteidensa ympäristöystävällisyyttä, ja on luopunut kokonaan esimerkiksi PVC-muovin käytöstä. Toistaiseksi esimerkiksi hankaussienet kuuluvat tuotteisiin, joita ei vielä voida kestävyyssyistä valmistaa kierrätettävistä tai uusiutuvista materiaaleista,

– Ympäristön ystävän kannattaa aina valita mahdollisimman laadukas ja kestävä hankaussieni, jolloin sieniä ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa. Moniin hankaussieniin on kehitetty uudenlaisia pintakäsittelyjä, joiden ansiosta ei tarvita vahvoja, luontoa rasittavia puhdistusaineita. Esimerkiksi keraamiselle liedelle tarkoitettu hankaussienemme irrottaa lian ilman mitään puhdistusainetta, Koivuniemi korostaa. 

Käytetyt Wettex-liinat voidaan kompostoida

Joskus voidaan todella sanoa, että vanhassa vara parempi: Wettex on ollut yli 60-vuotisen olemassaolonsa ajan ympäristöystävällinen. Kierrättämisen ja ympäristöarvojen korostumisen myötä myös Wettex-liinojen täydellinen kompostoitavuus vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin. Käytetty liina kuuluukin mieluummin kompostiin tai biojätteisiin kuin sekajätteisiin.

– Wettex on aina ollut 100 % luonnontuote. Liinat on kaikkien näiden yli 60 vuoden ajan valmistettu puhtaasta puuvillasta ja selluloosasta ilman klooria ja kemikaaleja. Jopa liinojen värit ovat vesipohjaisia, Koivuniemi muistuttaa.

10 vinkkiä vihreään siivoukseen

  1. Käytä siivouksessa vain vähän vettä. Ekologisuuden lisäksi se on myös hygieenistä, kun pinnat eivät jää kosteiksi.
  2. Käytä laadukkaita, konepestäviä ja kestäviä moppeja ja liinoja, jotta sinun ei tarvitse ostaa uusia jatkuvasti. Luonto kiittää, kuten myös kukkarosi.
  3. Suosi siivousvälineitä, joiden valmistuksessa on käytetty uusiutuvia luonnonvaroja ja kierrätysmateriaaleja. Näin voit säästää luonnonvaroja.
  4. Suosi kompostoituvia siivoustuotteita, kuten Wettex-liinoja.
  5. Monien siivousvälineiden kanssa ei välttämättä tarvita puhdistusainetta lainkaan. Mm. mikrokuitutuotteet puhdistavat sitkeän ja rasvaisen lian jopa ilman puhdistusaineita.
  6. Myös monilla erikoistuotteilla, kuten hankaussienillä, voit välttyä puhdistusaineen käytöltä kokonaan. Tällaisia tuotteita ovat mm. Viledan Keraamisen lieden puhdistussieni ja Miraclean tahranpoistosieni.
  7. Siivoa ahkerasti. Kun lika ei ehdi pinttyä, sen puhdistamiseen ei tarvita puhdistusaineita.
  8. Mikäli käytät puhdistusaineita, älä yliannostele. Valitse aina ympäristöystävällinen aine, kun sellainen on olemassa. Kodin puhdistukseen riittää yleensä pelkkä yleispuhdistusaine.
  9. Huolla siivousvälineitä käyttöohjeiden mukaisesti ja muista pestä ne jokaisen käyttökerran jälkeen, niin ne kestävät pidempään.
  10. Kierrätä vanhat välineet oikein: suurin osa Viledan mopeista, liinoista ja sangot voi hävittää energiajakeena, varret menevät metallin keräykseen. Näin vähennetään kaatopaikkajätteen määrää.

Lisätietoja:

Sanna Hiedanpää

Freudenberg Household Products Oy

Puh. 0424 286 611

sanna.hiedanpaa@fhp-ww.com

www.vileda.fi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs