Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Tervetuloa uuden Suojaan!-näyttelyn avajaistilaisuuteen Heurekaan to 5.6.

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tervetuloa uuden Suojaan!-näyttelyn avajaistilaisuuteen Heurekaan to 5.6.

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2014 klo 10:08
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

KUTSU TIEDOTUSVÄLINEILLE
27.5.2014

Tervetuloa uuden Suojaan!-näyttelyn avajaistilaisuuteen Heurekaan torstaina 5.6.2014 klo 15.00.

Paikka: Tiedekeskus Heureka, ravintolan kabinetti, Kuninkaalantie 7, 01300 Vantaa

 

Tilaisuuden ohjelma:

klo 15.00 Tervetuloa, viestintäjohtaja Heli Ainoa, Heureka

klo 15.10 Näyttelyn esittely, projektipäällikkö Vesa Lepistö, Heureka

klo 15.20 Yhteistyökumppanin tervehdys, johtaja ev ST Kaarle Lagerstam, Puolustusvoimien tutkimuslaitos

klo 15.30 Näyttelyyn tutustuminen

 

Ilmoittautuminen sähköpostitse heli.seppala@heureka.fi

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

TIEDOTE
27.5.2014

Jännittävä uutuusnäyttely Heurekassa: Suojaan!

Kesäkuun 5.päivä avautuva Suojaan!-näyttely esittelee kävijöille tieteen ja teknologian merkitystä nykyajan puolustusvoimissa vertaamalla ihmisen ja luonnon eri suojautumiskeinoja. Näyttelyssä kävijä pääsee tutustumaan muun muassa luonnon parhaimpiin piiloutujiin, harhauttajiin ja siihen, mitä ihmiset ovat näiltä eläinlajeilta oppineet. Näyttelyn avajaisviikolla 5.-8.6. Heurekassa on myös tarjolla runsaasti erikoisohjelmaa kaiken ikäisille.

Torstaina 5.6. avattava Suojaan!-näyttely vie kävijän jännittävälle matkalle kuvitteelliseen Suoja-tutkimuskeskukseen. Kävijä kerää tehtäväpalautteita virtuaaliseen tutkimuspassiin tutustuessaan näyttelyn eri kohteisiin. Vältä yllätykset -kohteella esitellään erilaisia tapoja saada tosiaikaista tilannetietoa ympäristöstä. Muuta näkymättömäksi -kohteella voi kokeilla suojavärityksen tekemistä metsä- ja kaupunkiympäristöissä. Vältä läpäisy -kohteella verrataan luonnossa esiintyviä suojakuoria ja ihmisten suojavarusteita sekä teknologian avulla kehitettyjä entistä parempia materiaaleja. Näyttelyn lopuksi voi kerrata eri suojautumistapoja uuden Laivanupotus 2.0 -pelin avulla. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen kanssa.

Torstaista sunnuntaihin 5.-8.6. Heurekassa on tarjolla runsaasti Suojaan!-näyttelyn teemaa tukevia tapahtumia, jotka sopivat koko perheelle. Heurekan edustalla, maksuttomalla alueella, on esillä tutka-ajoneuvoja, miehistönkuljetusajoneuvo, Säteilyturvakeskuksen analysointiyksikön SONNI-auto sekä Helsinki-Santahamina Sotilaskotiyhdistyksen perinteinen munkki- ja kahvipiste. Näyttelylipulla kävijät pääsevät tiedepuisto Galilein alueella tutustumaan Pujo-puhdistusautoon sekä Suojelun erikoisosaston CBRN-kenttälaboratorioon neljän päivän ajan. Tapahtumapäivinä on luvassa myös päivittäin Pujo-auton puhdistusnäytöksiä, lauantaina Laivaston soittokunnan konsertti ja sunnuntaina Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen Topi Tuukkasen luento kyberturvallisuudesta. Yhteistyössä puolustusvoimien ja Puolustusvoimien tutkimuslaitoksen kanssa toteutetun tapahtuman tarkka ohjelma on Heurekan verkkosivuilla www.heureka.fi/tapahtumat.

Suojaan!-näyttely avataan osaksi Heurekan päänäyttelyä, jossa on esillä myös Suolistossa suhisee ja Kolikon tie -näyttelyt sekä 16.6. alkaen myös uusi Älykäs kaupunki -näyttely. Näiden lisäksi samalla pääsylipulla voi tutustua huhtikuussa avattuun Lasten Heureka -näyttelyyn, mielen hyvinvointia käsittelevään näyttelyyn Heureka tulee hulluksi sekä Heureka-klassikoihin ja tiedepuisto Galileihin.


Lisätiedot:
Projektipäällikkö Vesa Lepistö, Heureka, puh. 040 9015 397, vesa.lepisto@heureka.fi
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, Heureka, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Johtava tutkija Veijo Miihkinen, Puolustusvoimien tutkimuslaitos, puh. 0299 550 129, veijo.miihkinen@mil.fi

 

Kuvia näyttelystä Heurekan kuvapankista: http://kuvapankki.info/heureka/info.php

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs