Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Television ääressä syöminen on Suomessa normi

Samsung Electronics Nordic

Television ääressä syöminen on Suomessa normi

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2015 klo 10:15
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Joka kolmas suomalainen syö päivittäin television ääressä. Useimmin televisiota katsellessa nautitaan kotiruokaa tai kevyttä naposteltavaa.

Espoo 13. marraskuuta 2015 – Samsung tilasi lokakuussa YouGovilta kyselytutkimuksen, jossa 1 000 suomalaiselta kysyttiin televisionkatselutottumuksistaan. Kyselystä selvisi, että jopa kahdeksan kymmenestä suomalaisesta pitää television ääressä syömistä hyväksyttävänä (77 %). Joka kolmas (32 %) tekee sitä päivittäin ja vain yhdeksän prosenttia suomalaisista ei syö koskaan TV:n ääressä.

Tutkimuksen mukaan television ääressä syöty ruoka on yleensä jotain kevyttä, kuten salaattia, naposteltavaa tai hedelmiä (53 %) tai perinteistä kotiruokaa (53 %). Sen sijaan pikaruokaa kuten pitsaa, hampurilaisia tai kebabia nauttii television ääressä suomalaisista vain alle neljännes (23 %).

Suurin osa vastaajista (67 %) korosti syövänsä television ääressä etenkin ollessaan yksin. Joka kolmas (33 %) suomalainen sen sijaan syö kumppaninsa kanssa ja 15 prosenttia yhdessä perheen kanssa. Ystävien kanssa sen sijaan syö vain joka kymmenes (9 %).

Television ääressä syöminen on suomalaisten mielestä normaalia. Jopa 77 prosenttia vastaajista kertoo sen olevan sosiaalisesti hyväksyttyä omassa ystävä- ja lähipiirissä, eikä asia jota pitää hävetä. Vain 12 prosenttia ei koe asiaa hyväksytyksi.

– Samsungilla haluamme näyttää, että ruoka voi lisätä TV-kokemukseen uuden ulottuvuuden. Suomalaiset pitävät television ääressä syömisestä, mutta haluamme myös kannustaa ihmisiä syömään entistä enemmän seurassa ja samalla panostamaan tv-ruoan laatuun. Ruoka kannattaa viilata vastaamaan katsottavien sarjojen laatua, vinkkaa Samsungin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Henrik Lethagen.

 

Mitä television ääressä syödään?

 1. Kevyttä ruokaa, kuten naposteltavaa, salaattia tai hedelmiä (53 %)
 2. Kotiruokaa (53 %)
 3. Aamiaista (24 %)
 4. Pikaruokaa kuten pizzaa, hampurilaisia tai kebabia (23 %)
 5. Tacoja (5 %)
 6. Sushia (2 %)
 7. Gourmet-ruokaa (2 %)

Tutkimus lyhyesti

 • 32 % vastaajista syö television ääressä päivittäin, joka toinen päivä 13 %.
 • 67 % syö television ääressä yleensä yksin.
 • Vain 9 % syö television ääressä ystävien kanssa.
 • 77 % vastaajista kokee television ääressä syömisen sosiaalisesti hyväksytyksi.

YouGovin toteuttama kyselytutkimus tehtiin lokakuussa 2015 ja siihen vastasi n. 1000 suomalaista.

 

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p. 040 132 5682

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, äänentoistolaitteista, älypuhelimista, tableteista, wearables-laitteista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, ammattinäytöistä, SSD-levyistä, muistikorteista, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Älykoti- ja Digital Health -ratkaisumme ovat osoitus siitä, että olemme myös johtava toimija esineiden internet -tuotealueella. Palveluksessamme on 307 000 työntekijää 84 maassa ja vuotuinen myyntimme on 172 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista osoitteessa: www.samsung.com/fi ja virallisessa blogissamme: global.samsungtomorrow.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs