Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Tässä.fi löytää lähimmät palvelut helposti kännykällä – VTT:llä kehitetty innovaatio tekee paikkatiedosta keskeisen hakukriteerin

Adfore Oy

Tässä.fi löytää lähimmät palvelut helposti kännykällä – VTT:llä kehitetty innovaatio tekee paikkatiedosta keskeisen hakukriteerin

Julkaistu: 09.12.2010 klo 08:30
Julkaisija: Adfore Oy

Lehdistötiedote, 9.12.2010

Tässä.fi löytää lähimmät palvelut helposti kännykällä – VTT:llä kehitetty innovaatio tekee paikkatiedosta keskeisen hakukriteerin

Kun pitäisi nopeasti tarkistaa, mistä löytyy lähin kauppa, apteekki tai bensa-asema, perinteiset puhelinluettelot ovat harvoin käsillä. Internetin hakukoneet eivät osaa järjestää tietoja sijainnin mukaan. Eri palveluntarjoajien omien verkkosivujen selaaminen taas on hidasta ja hankalaa, varsinkin kännykällä.

Uusi suomalainen palveluhakemisto Tässä.fi tunnistaa käyttäjän sijainnin ja tuo tiedot lähellä olevista palveluista ja tapahtumista suoraan kännykän ruudulle. Tiedot näytetään etäisyyden mukaan järjestettynä listana tai kartalla. Tässä.fi toimii tietokoneilla ja uudehkoilla älypuhelimilla.

Maksuttomasta palvelusta löytää jo nyt esimerkiksi kaikki Keskon, S-ryhmän ja Suomen Lähikaupan ruokakaupat, Alkon myymälät, Otto-automaatit sekä Lippupisteen, Tiketin ja museoiden tapahtumatiedot joka puolelta Suomea. Pääkaupunkiseudulla, Oulussa ja Tampereella palvelussa on myös esimerkiksi kaikki julkisen liikenteen pysäkit ja pysäkkikohtaiset aikataulut. Tarjolla oleva sisältö laajenee ja monipuolistuu jatkuvasti.

”Mobiililaitteilla haetaan tyypillisesti lähellä olevia palveluita: olen nyt tässä, ja tarvitsen tätä. Tässä.fi-palvelun tavoitteena on juuri tällaisten arjen tarpeiden helpottaminen. Käyttäjä on meille konkreettisesti keskipiste, jolle tuomme tiedot ympärillä olevista palveluista ja tapahtumista”, Tässä.fi-palvelun kehittäneen suomalaisen Adfore Technologies Oy:n toimitusjohtaja Markus Tallgren kertoo.

VTT:llä kehitettyihin innovaatioihin perustuva Tässä.fi tähtää hakemistoalan uudistamiseen. Liikkuvien ihmisten tarpeisiin suunniteltu palvelu yhdistää älykkäästi erilaista hyperpaikallista ja reaaliaikaista tietoa. Perinteisiä hakemistoja rikkaampi tietosisältö jalostuu käyttäjän sijainnin, tilanteen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

”Sijainti vaikuttaa keskeisesti hakutulosten arvoon. Kännykät voidaan nykyään paikantaa luotettavasti, ja paikkatiedon yhdistäminen palvelutarpeeseen näin helppokäyttöisellä tavalla tuo kuluttajille merkittävää lisäarvoa. Tässä.fi on pitkä askel internetiin viedystä puhelinluettelosta kohti lisätyn todellisuuden palveluita”, VTT:n tutkimusprofessori Heikki Ailisto sanoo.

”Tässä.fi mahdollistaa olemassa olevien tietojen tuomisen kuluttajille tehokkaasti ja oikea-aikaisesti. Palvelu antaa meille ensimmäistä kertaa mahdollisuuden välittää täsmäsään lisäksi kaikki viralliset varoitukset sijainnin mukaan juuri niille, joita ne koskevat. Esimerkiksi huomautukset huonontuvasta ajokelistä löytävät Tässä.fi:n kautta perille oikeaan aikaan ja paikkaan”, Ilmatieteen laitoksen meteorologi Teija Seitola kertoo.

Organisaatioille perustietojen ja aukioloaikojen ilmoittaminen Tässä.fi:hin on ilmaista, ja ajankohtaisia tarjouksia voi julkaista kiinteällä vuosihinnalla niin usein kun haluaa. Sisältöä voi päivittää helpon verkkokäyttöliittymän kautta koska tahansa, ja muutokset näkyvät reaaliajassa. Haluttaessa Tässä.fi päivittää automaattisesti näkyviin tuoreimmat tarjoukset tai vaikkapa oikean päivän lounaslistan.

”Sijainti- ja kontekstitiedot avaavat hakemistojen uuden kultakauden. Yrityksille Tässä.fi on helppokäyttöinen tapa kertoa aukioloajoista ja tietyllä hetkellä voimassa olevista tarjouksista kohdennetusti juuri niille, jotka tietoa hakevat. Esimerkiksi kahvila voi vähän ennen sulkemisaikaa kertoa lähellä liikkuville, että pullaa saa nyt tarjoushintaan. Oikeassa kontekstissa myös mainokset ovat haluttua tietoa”, Markus Tallgren sanoo.

Tässä.fi toimii kännykällä osoitteessa m.tassa.fi ja tietokoneella myös osoitteessa www.tässä.fi. Pienet yritykset voivat ilmoittaa ja hallita tietojaan osoitteessa www.tassa.fi/yritykset. Suurempien organisaatioiden ja ketjujen tiedot voidaan tuoda palveluun automaattisesti. Lehdistökuvat: www.netprofile.fi/pressphotos/adfore

Lisätietoja:

Markus Tallgren, Adfore Technologies Oy
Puh. 040 592 8585
Email markus.tallgren (at) adfore.fi

Sanna Eulenberger, Netprofile Finland Oy Puh. 040 515 5889 Email sanna (at) netprofile.fi
 
Tässä.fi on älykäs palveluhakemisto kännykässä. Maksuton palvelu tunnistaa käyttäjän sijainnin ja kertoo kännykän ruudulla mitä kaikkea lähellä on. Tässä.fi:stä löytyvät mm. kaupat, palvelut, museot, tapahtumat, paikallisuutiset ja täsmäsää. Hakemistoalan uudistamiseen tähtäävä Tässä.fi näyttää haetut palvelut etäisyyden mukaan järjestettynä listana tai suoraan kartalla. Organisaatioille perustietojen ja aukioloaikojen lisääminen on ilmaista, ja ajankohtaisia tarjouksia voi julkaista kiinteällä vuosihinnalla niin usein kun haluaa. VTT:llä kehitettyihin innovaatioihin perustuva Tässä.fi yhdistää hyperpaikallisen ja reaaliaikaisen tiedon ainutlaatuiseksi käyttö-kokemukseksi. Suomessa pilotoitavan palvelun tarjoaa Adfore Technologies Oy. Lisätietoa: www.adfore.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs