Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Tankeroruotsi ja hoono soomi eivät hävetä Centriassa Kaksikielisyyden päivänä pe 17.5.

Centria-ammattikorkeakoulu

Tankeroruotsi ja hoono soomi eivät hävetä Centriassa Kaksikielisyyden päivänä pe 17.5.

Kutsu.
Julkaistu: 15.05.2013 klo 13:28
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Kaksikielisyyden päivä on vuosittainen tapahtuma, joka tänä vuonna vietetään perjantaina 17.5. ja jonka tarkoitus on muistuttaa siitä, että Kokkolassa elää kaksi kieltä rinnakkain. Kaksikielisyyden päivän ideana on, että jokainen uskaltaisi puhua suomen tai ruotsin kieltä ajattelematta kielioppia ja välittämättä mahdollisista kielivirheistä. Ajatuksena on, että päivän aikana puhutaan edes vähän aikaa sitä toista kotimaista kieltä, joka ei ole omaa äidinkieltä.

Käytännössä tämä voi tapahtua henkilöstökokouksissa, kahvi- tai lounastauolla, sähköpostiviesteissä tai silloin, kun tapaa työtoverin ihan sattumalta käytävällä. Yritys- tai organisaatiojohto voi osaltaan rohkaista työntekijöitään toisen kotimaisen kielen käyttöön erityisesti tämän päivän aikana.

Centria ammattikorkeakoulun Talonpojankadun kampuksella Kokkolassa päivää vietetään tavallisesta poiketen koko kampushenkilöstön yhteisillä aamu- ja iltapäiväkahvitteluilla auditoriossa klo 9.00 ja klo 14.00. Aamupäivän kahvittelun yhteydessä tutustutaan suomenkielisten tapoihin ja iltapäivällä suomenruotsalaisten omituisuuksiin. Kielenä aamulla on tankeroruotsi ja iltapäivällä hoono soomi.

Jos olette tekemässä Kaksikielisyyden päivästä juttua, olette tervetulleita jututtamaan ja kuvaamaan Centrian väkeä!

Ni är mytsi välkomna att komma med och fika med oss!

 

Aika:              pe 17.5. klo 9 ja 14

Paikka:          Centria ammattikorkeakoulu, Talonpojankatu 2, auditorio, 67100 Kokkola

 

Lisätietoja:
Johdon sihteeri Kati Bång, kati.bang@centria.fi, 044 725 0011
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs