Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Tampereen Messut -konsernin liikevaihto kasvoi ennätyslukemiin

Tampereen Messut

Tampereen Messut -konsernin liikevaihto kasvoi ennätyslukemiin

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2014 klo 15:25
Julkaisija: Tampereen Messut

Tampereen Messut -konsernin vuosi 2014 onnistui hyvin. Konsernin liikevaihto kasvoi 10,8 miljoonasta 11 miljoonaan euroon. Tampereen Messut Oy:n liikevaihto 8 miljoonaa euroa on niin ikään kaikkien aikojen paras. Konsernin liikevoitto tulee olemaan miljoona euroa. Konserniin kuuluvat Tampereen Messut Oy:n lisäksi omana yksikkönä toimiva Finland Events sekä tytäryhtiöt Tavicon Oy ja Finland Restaurants Oy – Finnresta. Ensi vuonna on luvassa myös uusia tapahtumia.

– Vuosi 2014 tuo konsernille ennätyssuuren liikevaihdon ja toiminta oli kaikilta osin kannattavaa, mistä voimme tässä taloustilanteessa olla erittäin iloisia. Tampereen Messut Oy toteutti tänä vuonna enemmän tapahtumia kuin koskaan aiemmin. Järjestimme 20 messutapahtumaa, yhden konsertin ja uuden Mega Outlet -myyntitapahtuman. Finland Events järjesti puolestaan 33 yritystapahtumaa ja tytäryhtiömme Tavicon Oy 23 kongressia. Finnresta vastasi ravintolapalveluista kaikissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa tänä vuonna pidetyissä tapahtumissa tehden myös ennätyksellisen liikevaihdon, joten vuosi on ollut joka suhteessa historian vilkkain. Konsernin näkymät ovat hyvät myös ensi vuoden osalta ja erityisen hienoa on, että saamme Tampereelle myös uusia tapahtumia, sanoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.


Tampereen Messut Oy: Ennätyksellinen määrä tapahtumia ja yli 136 000 kävijää   


Tampereen Messut Oy järjesti tänä vuonna 13 kuluttajamessut. Keväällä toteutettuja messuja olivat Asta Rakentaja, Keräily Kevät, Hevoset ja Supermessut, johon kuului viisi tapahtumaa: Puutarha, Kotimaan Matkailumessut, Kirja, Tampereen Viinimessut ja Tampere Bike Show. Syksyllä suurelle yleisölle oli tarjolla KotiVisio, Lapsiperhe, Keräily Syksy, Suomen Kädentaidot ja Tampereen Taidemessut.

Kaikki ammattimessut sijoittuivat tänä vuonna syksylle. Ohjelmassa oli seitsemän kansainvälistä ammattitapahtumaa: Alihankinta, Finnclean, NordicFood, NordicPack, EuroSafety, Työhyvinvointi ja Nordic Welding Expo. Lisäksi maaliskuussa pidettiin Tampere Live 2014 -konsertti, jota tähdittivät Anssi Kela, Juha Tapio ja Kolmas Nainen. Tapahtumavuosi päättyi aiempaa myöhemmin vasta 7.12. pidettyyn uuteen Mega Outlet -myyntitapahtumaan, jonne yleisö pääsi ilmaiseksi shoppailemaan.

Tampereen Messujen tapahtumissa oli vuonna 2014 yhteensä 136 109 kävijää, 3542 näytteilleasettajaa ja 58 949 näyttelyneliötä. Kaikki luvut kasvoivat viime vuodesta, sillä vuonna 2013 vastaavat luvut olivat 112 425 kävijää, 3213 näytteilleasettajaa ja 54 523 neliötä. Asiakastyytyväisyysluvut olivat kävijöiden osalta 93,8 prosenttia ja näytteilleasettajien osalta 84,5 prosenttia.


Ensi vuosi tuo uutuuksia – Kokonaisturvallisuus 2015 on Tampereen valtaava suurtapahtuma

Vuonna 2015 Tampereen Messut Oy järjestää ainakin 18 tapahtumaa, joista kahdeksan on suunnattu ammattilaisille ja kymmenen kuluttajille. Messuvuoden aloittaa 28.–29.1. toteutettava Verkosto eli sähkö- ja tietoverkkojen ammattimessut. Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa yhteistyössä toteutettava rakentamisen ja asumisen messutapahtuma Asta Rakentaja saa 13.–15.2. rinnalleen uuden sisustamisen ja somistamisen Sisustus 2015 -tapahtuman. Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisille suunnattu SGGF 2015 tuo 18.–19.3. saman katon alle neljät ammattimessut. Tuolloin luvassa on Sportec liikuntapaikkojen ammattilaisille, Greentec viher- ja virkistysalueiden ammattilaisille, Gymtec kunto- ja terveysliikunnan ammattilaisille sekä Fysiotec fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaisille. Joulukuussa 2014 ensimmäisen kerran toteutettu shoppailutapahtuma Mega Outlet saa jatkoa 22.3., jolloin kävijöillä on jälleen mahdollisuus tulla ostoksille yhden päivän ilmaistapahtumaan. Huhtikuussa 11.–12.4. on vuorossa Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Hevoset. Keväinen suurtapahtuma Supermessut kokoaa 17.–19.4. neljän tapahtuman kokonaisuuden suurelle yleisölle: Puutarha-messut, Kotimaan Matkailumessut, Keräily Kevät -messut sekä uuden eräalan ja luontoharrastusten erikoismessutapahtuman OutdoorErän. Tampereen Messut Oy toteuttaa OutdoorErä-messut yhteistyössä Riihimäen Messut Oy:n kanssa. Kevätkauden päättää 20.–21.5. kansainväliset kaivosteknologian EuroMining-messut.

Syksyn messukausi alkaa näyttävästi uudella yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta esittelevällä suurtapahtumalla, joka levittäytyy ympäri Tamperetta. Suurelle yleisölle ja alan ammattilaisille tarkoitettu Kokonaisturvallisuus 2015 käsittää 4.–6.9. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävien Kokonaisturvallisuus-messujen ohella muita tapahtumia. Tampere-talossa toteutetaan 2.9. Kaartin soittokunnan konsertti, 3.9. järjestetään ajankohtaisseminaari kansainvälisen tilanteen vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja 5.9. on luvassa viranomaisten yhteistoimintanäytös Tampereen keskustassa.

Syksy jatkuu suurten messujen merkeissä 15.–17.9., kun kansainvälinen teollisuuden alihankinnan ammattimessutapahtuma Alihankinta täyttää kaupungin joka vuotiseen tapaan. Lokakuussa viikolla 41 on jälleen luvassa uutta, kun Suomen suurin maatalouskoneiden ja -laitteiden erikoisnäyttely KoneAgria toteutetaan ensimmäisen kerran Tampereella. KoneAgria 2015 -näyttelyn järjestävät yhteistyössä ProAgria ja Tampereen Messut Oy, jonka ohjelmistoon tapahtuma tuo täysin uutta sisältöä. KoneAgria on järjestetty kymmenen kertaa aiemmin Jyväskylässä. Syksyn messukauden päättää 13.–15.11. kuluttajamessujen lippulaivatapahtuma Suomen Kädentaidot, joka on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusmessutapahtuma.

Ensi vuonna tehdään pitkälti myös vuoden 2016 tapahtumia, joiden joukossa nähdään niin ikään uutuuksia. Tampereen Messut Oy toteuttaa muun muassa 15.–17.3.2016 uudet metalliteollisuuden kone- ja laitemessut Konepaja 2016. www.tampereenmessut.fi


Valtakunnalliset yrittäjäpäivät oli iso ponnistus Finland Eventsille, Tavicon Oy:lle ja Finnrestalle

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lokakuussa 2014 toteutetut Valtakunnalliset yrittäjäpäivät oli iso projekti Finland Eventsille, Tavicon Oy:lle ja Finnrestalle. Kyseinen tapahtuma oli ensimmäinen koko konsernin yhteinen ponnistus, joka onnistui hienosti. Kokonaisvastuu projektista oli Finland Eventsillä.

Tampereen Messujen tytäryhtiöksi vuonna 2010 perustettu Finland Events sulautui vuoden 2014 alussa emoyhtiöön. Finland Eventsillä on takana haastavasta yleisestä taloustilanteesta huolimatta kohtuullisesti onnistunut tapahtumavuosi. Yksikön liikevaihto on tänä vuonna 1,2 miljoonaa euroa, joten kasvua edellisvuoteen nähden saavutetaan 20 prosenttia. Yritys toteutti 33 erilaista projektia yritysasiakkaille eri puolilla Suomea. Asiakaspalaute pysyi kiitettävällä tasolla ja uusia asiakkuuksia saatiin Pirkanmaan lisäksi pääkaupunkiseudulta ja Keski-Suomesta. Tuotekehityksen tuloksena Finland Events synnytti kahdeksan uutta tuotetta vastaamaan yritysten keskeisimpiä tapahtumatarpeita. Finland Eventsin vuosi 2015 näyttää valoisalta ja asema yrityksille suunnattujen tilaisuuksien, tapahtumien ja markkinoinnillisten operaatioiden toteuttajana vaikuttaa vahvistuvan vuosi vuodelta etenkin ydinmarkkina-alueella Pirkanmaalla. www.finlandevents.fi


Tavicon Oy:llä vilkas kongressivuosi – uusi toimitusjohtaja aloitti marraskuun alussa

Tavicon Oy:n toimitusjohtajana toiminut yrityksen perustaja Anja Hakkarainen jäi eläkkeelle 31.10.2014. Yrityksen toimitusjohtajaksi nimitettiin 1.11.2014 alkaen Karoliina Sunell, joka on toiminut aiemmin yrityksessä projektipäällikkönä. Tampereella yli 27 vuotta toiminut yritys on erikoistunut kansainvälisten ja valtakunnallisten kongressien sekä seminaarien järjestämiseen. Yrityksen toimitilat siirtyivät vuoden 2014 alussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen saman katon alle konsernin muiden toimijoiden kanssa.

Tavicon Oy:n liikevaihto v. 2014 oli 0,4 miljoonaa euroa. Yritys oli mukana järjestämässä yhteensä 23 kongressia, joissa oli kaikkiaan 7471 osallistujaa. Kasvua saavutettiin sekä tapahtumien että osallistujien määrässä, sillä vuonna 2013 toteutetuissa 16 kongressissa oli 4646 osallistujaa. Vuoden 2014 tapahtumien rekisteröinti- ja muu rahaliikenne oli noin 2,8 miljoonaa euroa. Suurimmat tapahtumat olivat Tampereella toteutetut Valtakunnalliset yrittäjäpäivät, Euromit 2014 ja Sädeturvapäivät sekä Helsingissä pidetty ISRRT 2014. Tampereen ja Helsingin lisäksi Tavicon Oy toteutti tapahtumia mm. Espoossa, Oulussa ja Porvoossa.

Vuodelle 2015 sovittujen ja suunniteltujen tapahtumien lukumäärä ja henkilömäärä yltää vuoden 2014 tasolle. Merkittäviä tapahtumia ensi vuonna ovat esimerkiksi Kunnallisjohdon seminaari 5.–6.5. Kuopiossa, International Conference on Computational Social Science 8.–11.6. Helsingissä, 5th Scientific Meeting of the ESN and 12th Nordic Meeting in Neuropsychology 9.–11.9. Tampereella sekä Valtakunnalliset yrittäjäpäivät 2.–3.10. Vuokatissa. www.tavicon.fi


Finnresta saavuttaa ravintolatoiminnallaan historian suurimman liikevaihdon


Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen (TESC) ravintolatoiminnasta vastaavan Finland Restaurants Oy:n eli Finnrestan liikevaihto tulee olemaan historian suurin. Vuonna 2011 perustetun Tampereen Messut Oy:n tytäryhtiön tämän vuoden ennustettu liikevaihto on 2,5 miljoonaa euroa, jossa on kasvua viime vuoteen nähden 270 000 euroa. Yritys tuottaa ravintolapalveluja ja kokouspaketteja kaikille TESCin tapahtumajärjestäjille sekä catering-palveluja. Ensi vuoden odotukset ovat hieman maltillisemmat johtuen talon tulevasta ohjelmasta, joka muodostuu pääsääntöisesti messutapahtumista. Tänä vuonna merkittävin yksittäinen tapahtuman liikevaihdon kasvua ajatellen oli Valtakunnalliset yrittäjäpäivät. www.finnresta.fi


Lehdistötiedote 9.12.2014: Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa vilkas vuosiLisätiedot: www.tampereenmessut.fi, www.finlandevents.fi, www.tavicon.fi, www.finnresta.fi

Twitter:
@TampereenMessut, Facebook: facebook.com/tampereenmessut

Tampereen Messut -konserni / Tampereen Messut Oy

Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, p. 0500 620 806,
hannu.vahatalo(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs