Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suosittu verkkokurssi vie luontoon keräämään villivihanneksia

Hortoilu.fi

Suosittu verkkokurssi vie luontoon keräämään villivihanneksia

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2016 klo 07:30
Julkaisija: Hortoilu.fi

Viime keväänä suuren suosion saavuttanut Villiinny villivihanneksiin -verkkokurssi tulee myyntiin 9. maaliskuuta. Kattava kurssi luonnosta ja villivihanneksista innostuneille vastaa jatkuvasti kasvavaan kiinnostukseen ja kysyntään. Hortoilun sanansaattajien ja Hortoilu.fi-sivuston ylläpitäjien Raija ja Jouko Kivimetsän kurssin myötä jokainen oppii tunnistamaan villivihanneksia, kokkaamaan herkullista ja terveellistä ruokaa ja säilömään todellista superruokaa talven varalle. Kivimetsät kannustavat ihmisiä etsimään luonnosta kokonaisvaltaista hyvinvointia: luonnossa liikkuminen antaa kyytiä väsymykselle ja palauttaa ja hoitaa kiireessä kamppailevan mieltä.

Hortasaalis

Kivimetsien verkkokurssi koostuu kuudesta laajasta kokonaisuudesta. Kurssilla tutustutaan tekstien, kuvien, tehtävien ja videoiden avulla villivihanneksiin ja -yrtteihin ja niiden käyttämiseen keittiössä ja arjessa. Ainoa, mikä verkkokurssista jää live-kurssiin verrattuna uupumaan on maistelu ja haistelu.

”Verkkokurssi kuitenkin tukee ja ohjaa aloittelevaa hortoilijaa haistamaan ja maistamaan luonnossa omatoimisesti”, Kivimetsät lupaavat. 

Verkkokurssi on toimiva tapa oppia, sillä kurssilla voi opiskella omaan tahtiin missä ja milloin vain. Verkkoaineiston opiskelu on myös tehokasta: opitut asiat jäävät mieleen hyvin.

Vaikka kurssilla opitaan verkkoympäristössä, hortakouluttajat Raija ja Jouko Kivimetsä ovat mukana vastaamassa kysymyksiin. 

”Kurssi antoi varmuutta kasvien tunnistamiseen ja kannusti kokeilemaan uusia kasveja ja käyttämään niitä enemmän arkiruuassa. Palautteet omiin vastauksiin antoivat henkilökohtaisen tuntuman opiskeluun”, kirjoittaa viime keväänä kurssin käynyt Jaana Hämäläinen palautteessaan.

Verkkokurssi on saanut kiittävää palautetta paitsi vahvasta tietosisällöstä myös luontoa ja opiskelijaa kunnioittavasta otteesta, kouluttajien läsnäolosta kurssilla sekä tuoreista resepteistä ja ideoista villivihannesten hyödyntämiseen.

”Verkkokurssi oli mainio tapa virittäytyä uuteen hortakauteen esimerkiksi houkuttelevien reseptien myötä. Uskon, että kurssi on erittäin sopiva myös aloittelijoille, koska kasvit esitellään tarkasti ja niiden käytöstä kerrotaan perusteellisesti tekstinä, kuvina ja videoina. Uuden harrastuksen alkuun pääsee helposti!” Leena Ilmarinen Keravalta sanoo. 

Kokonaisvaltaista hyvinvointia luonnosta

Kivimetsät haluavat ajaa paljon istuvat ja laitekeskeiseen elämään tottuneet ihmiset luontoon. Luonnossa liikkuminen on monipuolista ja aivoja stimuloivaa liikuntaa ja antaa kyytiä stressihormoni kortisolille. 

”Monet kamppailevat jatkuvasti stressiä vastaan ja väsyvät. Luonnossa liikkuminen on ilmainen ja todella tehokas keino palautua ja rauhoittua. Me ihmiset tarvitsemme luontoa”, Raija Kivimetsä muistuttaa.

Villivihannesten ja -yrttien kerääminen ja niistä nauttiminen eli hortoilu tarjoaa pelkän oleskelun sijaan merkityksellistä tekemistä luonnossa. Hortoillessa on kuljettava aistit avoinna, muisti joutuu koetukselle ja herkullista saalista kertyy koriin helposti ja nopeasti. Villivihannekset ja -yrtit ovat ilmaista ja ekologista lähiruokaa, jonka matka luonnosta lautaselle on todella lyhyt.

”Villit kasvit ovat superruokaa, koska ne ovat helpolla päässeitä viljelykasveja voimakkaampia ja sitkeämpiä. Niissä on enemmän antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita kuin viljellyissä kasveissa”, Raija Kivimetsä sanoo.

Raija ja Jouko Kivimetsä kehottavat laajentamaan hortasaalista monille tutuista nokkosesta ja voikukasta vaikkapa siankärsämöön, poimulehteen, maitohorsmaan, peltokanankaaliin ja vuohenputkeen. Nuori vuohenputki toimii erinomaisesti smoothiessa, erilaisissa salaateissa ja leivän päällä, ja sitä voi kerätä läpi kasvukauden. 

”Vuohenputki on kuitenkin hyvä esimerkki kasvista, jonka tunnistamisesta pitää olla ehdottoman varma. Ohjattu startti hortoiluun onkin paikallaan, jotta tietää mitä kerätä ja mistä”, Jouko Kivimetsä muistuttaa.

 

 

Lisätietoa 

Mikäli haluat villivihanneksiin hurahtaneen haastateltavan juttuusi, ota yhteyttä!

  • Raija Kivimetsä, Hortoilu.fi-blogin kirjoittaja, kouluttaja ja yrittäjä, p. 040 541 0696, raija.kivimetsa@saimatext.fi

  • Jouko Kivimetsä, Hortoilu.fi-blogin kirjoittaja, hortakouluttaja, p. 040 556 8880, jouko@hortoilu.fi

Luonto on todellinen kotimaisen superfoodin aarreaitta! Villivihannesten kerääminen eli hortoilu tuo luonnon antimet kaikkien ulottuville. Hortoilun pioneerit ja Hortoilu.fi-sivuston ylläpitäjät Raija ja Jouko Kivimetsä tarjoavat tietoa takapihan ja luonnon ilmaisten superherkkujen keräämiseen ja hyödyntämiseen keittiössä läpi vuoden. Kivimetsät ovat jo toistakymmentä vuotta hullaannuttaneet villivihanneksiin terveydestään huolehtivia, kaikenikäisiä ihmisiä ympäri Suomen. Hulluna hortaan -kirjasta on otettu useita painoksia ja Villiinny, väritä, voimaannu - Hoitava hortakirja ilmestyi syksyllä 2015. Villiinny villivihanneksiin - Elinvoimaa ja energiaa luonnosta (Kirjapaja) ilmestyy maaliskuussa 2016.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs