Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suomi jäämässä jälkeen seuraavan sukupolven TV-palveluissa

Suomi jäämässä jälkeen seuraavan sukupolven TV-palveluissa

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2012 klo 11:28
Julkaisija: Teleste Oyj

Suomi siirtyi ensimmäisten maiden joukossa täysin digitaalisiin TV-lähetyksiin. Teknologiayhtiö Telesten mukaan Suomi uhkaa kuitenkin jäädä jälkeen television seuraavasta sukupolvesta. Suomessa on selvästi vähemmän ns. internet-TV-palveluja kuin muualla Euroopassa.

Televisiosisältöjen toimittaminen suoraan kuluttajille internetin kautta eli ns. OTT (Over-the-top content) -jakelu on yleistynyt voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. OTT-palveluja ovat mm. viivästetty katselu ilman erillisiä digibokseja ja multiscreen -palvelut, joiden avulla TV-kanavia voidaan katsoa esimerkiksi älypuhelimella tai tabletilla. TV-yhtiöille OTT avaa uudenlaisia liiketoimintamalleja ja useat eurooppalaiset TV-jakeluyhtiöt ovat lanseeranneet omia OTT-palveluitaan viime aikoina.

”Vaikka Suomi siirtyi ensimmäisten joukossa täysin digitaaliseen televisioon, niin OTT-palveluiden kohdalla Suomessa on lähdetty hitaammin liikkeelle kuin muualla Euroopassa. Suomalaiset kuluttajat olisivat selvästi valmiita muutokseen. Nauhoittavien digiboksien suosio on hyvä esimerkki siitä, kuinka suomalaiset kuluttajat ovat erittäin valmiita ottamaan käyttöönsä uudenlaisia TV-palveluita. Aika myös suomalaisille OTT-palveluille olisi nyt kypsä”, kertoo Telesten Video and Broadband Solutions -yksikön johtaja Hanno Narjus.

Kaapeli -TV-yhtiöt ovat kokeneet OTT-jakelun ongelmalliseksi, koska tähän mennessä joku muu taho on tarjonnut TV-sisällön internetin kautta ja kaapeli-TV-yhtiön rooliksi on jäänyt vain kaistan tarjoaminen. Telesten Hanno Narjuksen mukaan internet-televisiota ei kuitenkaan pitäisi nähdä uhkana, vaan mahdollisuutena.

”Kysymys ei ole siitä, valitsevatko kuluttajat perinteisen TV:n vai internetjakelun, vaan siitä, minkälaisella yhdistelmällä voidaan tarjota kuluttajille mielenkiintoisimmat palvelut. Suomella on kaikki eväät olla maailman kärkimaita myös seuraavan sukupolven televisiopalveluiden käyttöönotossa. Suomi on täysin digitalisoitu maa ja nauhoittavien digiboksien osuus on maailman kärkeä. TV-yhtiöiden kannalta kysyntä, teknologia ja liiketoimintamallit ovat olemassa OTT-palveluiden lanseeraamiselle. Voittajiksi nousevat ne, joilla on rohkeutta ja näkemystä yhdistää perinteisen TV:n ja uusien internetpalvelujen parhaat puolet. Tarvitaan vain ripaus perisuomalaista sisua”, Narjus jatkaa.

Lisätietoja:
Hanno Narjus,
Puh. +358 40 528 8218
Senior Vice President, Teleste Oyj

FiCom Cable Days 17.4.2012 – katso video http://www.youtube.com/telestecorporation

Teleste on vuonna 1954 perustettu kansainvälinen teknologiakonserni, joka on erikoistunut laajakaistaisen liikkuvan kuvan ja tietoliikenteen järjestelmiin ja palveluihin. Liiketoimintamme on jaettu kahteen liiketoiminta-alueeseen: Video and Broadband Solutions sekä Network Services, joissa molemmilla osa-alueilla kuulumme maailman johtaviin yrityksiin. Liikkuva videokuva on kaiken liiketoimintamme ytimessä, ja keskitymmekin kuvan ja datan käsittelyyn, siirtoon sekä hallintaan niin operaattoreille kuin julkiselle sektorille, jotka puolestaan tarjoavat moninaisia videokuvaan liittyviä informaatio-, viihde- ja turvapalveluita loppukäyttäjille. Video and Broadband Solutions keskittyy laajakaista-tilaajaverkojen, videopalvelualustojen sekä videovalvontasovellusten tuoteratkaisuihin. Network Services keskittyy kokonaisvaltaisiin palveluratkaisuihin, kuten verkkojen rakentaminen, uudistaminen sekä huolto, ylläpito- ja suunnittelupalveluihin. Vuonna 2011 Telesten liikevaihto oli 184 miljoonaa euroa, ja konsernin palveluksessa vuoden lopussa oli 1319 henkilöä. Yrityksellä on noin 30 omaa toimipistettä eri puolilla maailmaa ja sen liikevaihdosta yli 90 % kertyy ulkomailta. Yhtiön osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja: www.teleste.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs