Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suomen kansallismuseon esihistorianäyttelyn suunnittelukilpailu käynnistynyt

Kansallismuseo

Suomen kansallismuseon esihistorianäyttelyn suunnittelukilpailu käynnistynyt

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2016 klo 15:07
Julkaisija: Kansallismuseo

Suomen kansallismuseo järjestää kilpailun uuden esihistorianäyttelyn suunnittelemiseksi Kansallismuseon päärakennuksen näyttelytiloihin Helsingissä. Kilpailukutsu ja -ohjeet on julkaistu HILMA-palvelussa, ja osallistumisaika on 4.3. – 30.5.2016.

Suomen Kansallismuseo uudistaa vuosina 2016 – 2019 Kansallismuseon perusnäyttelyn. Uudistaminen on museon päähanke Kansallismuseon avaamisen 100-vuotisjuhlavuonna 2016 ja Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017.

Perusnäyttelyn uudistus alkaa esihistorian näyttelystä, joka avataan vuoden 2017 alkupuolella museon pohjakerroksessa. Myös itsenäisen Suomen aikaa (1917-) kuvaava näyttely on tarkoitus avata itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Näiden jälkeen uudistetaan Ruotsin ajasta (n. 1300–1809) ja Venäjän ajasta (1809–1917) kertovat näyttelyt.

Osana uudistuvaa perusnäyttelyä esihistorianäyttely on mukana luomassa uutta mielikuvaa Kansallismuseosta.

Haluamme luoda esihistorianäyttelystä elämyksellisen ja kokonaisvaltaisen kokemuksen, jonka sisältö avautuu aistien, tekemisen ja kokemisen kautta. Näyttelystä on tavoitteena luoda kaunis kokonaisuus, joka toimii osana historiallisen rakennuksen kokonaisestetiikkaa, ylijohtaja Elina Anttila sanoo.

Vuonna 1910 valmistunut ja 1916 yleisölle avattu Kansallismuseo on kokoelmien laajuuden ja laadun, museon historian sekä kävijävolyymin näkökulmasta Suomen merkittävin kulttuurihistoriallinen museo. Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen suunnittelema museorakennus on suomalaisen kansallisromanttisen arkkitehtuurin keskeisin kohde ja myös eurooppalaisessa mittakaavassa merkittävä vuosisadan vaihteen kansallisromanttista- ja jugendarkkitehtuuria soveltava, museoksi suunniteltu uudisrakennus.

 

Kilpailukutsu:

http://www.nba.fi/fi/ajankohtaista/julkiset-hankinnat/skmn-esihistorianayttelyn-suunnittelukilpailu

 
Lisätietoja:

Elina Anttila, ylijohtaja

elina.anttila@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6131

Minerva Keltanen, näyttelypäällikkö

minerva.keltanen@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6463

Kansallismuseo, Mannerheimintie 34, Helsinki. Museo avoinna ti-su 11–18.

www.kansallismuseo.fi

Kansallismuseo on kaikkien suomalaisten identiteetin pohjapiirros. Historian huoneita ja aarteita, oivalluksia, havaintoja ja näkökulmia. Ikkuna menneeseen, tähän päivään ja tulevaisuuteen - korvaamaton, lumoava ja yllätyksellinen.

Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu seitsemän museota ja kaksi linnaa - Kansallismuseo, Kulttuurien museo (toiminta jatkuu Kansallismuseossa), Suomen merimuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Hvitträsk, Louhisaari, Olavinlinna ja Hämeen linna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs