Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suomen ASH ja Hengitysliitto: Huomaavaisuutta terassitupakointiin

Suomen ASH ry

Suomen ASH ja Hengitysliitto: Huomaavaisuutta terassitupakointiin

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2013 klo 09:44
Julkaisija: Suomen ASH ry

Ravintoloiden terasseilla tulisi voida viettää aikaa ja nauttia kesästä ilman tupakansavua. Hengitysliitto ja Suomen ASH ry toivovat tupakoijien huomioivan terasseilla muut ihmiset ja valitsevan tupakoinnille paikan, jossa se häiritsee mahdollisimman vähän muita.

- Raikas ilma ja savuttomuus on jokaisen ihmisen perusoikeus, josta ei pitäisi joutua tinkimään edes kesäterasseilla vapaa-ajasta nautittaessa, Hengitysliiton terveysasiantuntija Maija Kolstela sanoo.

- Tupakansavu on terveydelle vaarallista ja se sisältää samoja yhdisteitä kun keuhkoihin tupakoinnin yhteydessä hengitettävä savu. Savulle altistuvat terasseilla tahtomattaan myös tupakoimattomat ihmiset.

Hengitysliitto ja Suomen ASH toivovatkin tupakoijilta huomaavaisuutta tupakointipaikkaa valitessaan, jotta kaikki viihtyvät terassilla.

Maija Kolstela muistuttaa, että kesä on hyvää aikaa tehdä savuttomuuspäätöksiä. Tupakoinnin lopettajia tukee ja palvelee myös kesäisin maksuton Stumppi-puhelin numerossa 0800 148 484 maanantaista perjantaihin klo 13-18 (heinäkuussa klo 13-16). Siellä terveydenhuollon ammattilaiset vastaavat lopettajien ja sitä harkitsevien kysymyksiin. Palvelu löytyy myös netistä www.stumppi.fi.

Lisätietoja:

Maija Kolstela, terveysasiantuntija, Hengitysliitto, puh. 020 757 5130

 

Suomen ASH (Action on Smoking and Health) ry on vuonna 1989 tupakkapolitiikan kehittämiseen perustettu kansanterveysjärjestö. Toiminta painottuu tupakkatuotteiden käytön loppumiseen ja aloittamisen ehkäisyyn. Tavoitteena on Savuton Suomi 2040. Suomen ASH hallinnoi Savuton Suomi 2040 -hanketta ja on mukana ehkäisevän päihdetyön verkostossa. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs