Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suomeen maailmanmestaruushopeaa Agilityn maailmanmestaruuskisoista

Suomen Agilityliitto ry

Suomeen maailmanmestaruushopeaa Agilityn maailmanmestaruuskisoista

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2011 klo 19:30
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Suomen Tuulia Liuhto ja bordercollie Punssi voittivat agilityn yksilömaailmanmestaruushopeaa Ranskassa, Lievenissä 7.-9.10. järjestetyissä agilityn maailmanmestaruuskisoissa.

Maailmanmestaruudet ratkottiin kahden kilpailun perusteella. Maksikoirien maailmanmestaruus meni Hollannin Roy Fontelinille. Suomen Tuulia Liuhto nousi ensimmäisen radan jälkeen sijalta 21 upeasti hopealle. Pronssi meni Venäjän Elena Kochetovalle. Lajin kaksinkertainen maailmanmestari Itävallan Lisa Frick sortui virheeseen heti ensimmäisellä esteellä ja lopulta hylkäytyi radalla.

Suomi on MM-kisojen mitalisaalilla mitattuna kaikkien aikojen menestynein agilitymaa. Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Agilityssä pyritään tekemään koiran kanssa täysin virheetön suoritus alle tuomarin määrittämän ihanneajan. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa. Ranskan MM-kisoihin osallistui joukkueita 36  eri maasta.

Liitteenä olevia kuvia saa käyttää uutisen yhteydessä, kuvaajan nimi tulee mainita. Kuvat: Jukka Pätynen

Lisää kuvia MM-kisoista Jukka Pätyseltä www.koirakuvat.fi

Lisätiedot:

---
Kati Kollanen
Suomen Agilityliitto, Viestintä
045 114 9391
kati.kollanen@agilityliitto.fi

Liitetiedostot

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa. Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu. SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU) ry:n tukijäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs