Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suomea puolustetaan kaikissa tilanteissa

Reserviläisliitto tiedottaa

Suomea puolustetaan kaikissa tilanteissa

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2016 klo 13:30
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Terhi Hakola on huolissaan naisten maanpuolustustahdosta. Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) viimeisen kansalaistutkimuksen mukaan naisista 70 prosenttia puolustaisi Suomea sotilaallisesti kaikissa tilanteissa, kun taas miehistä tätä kannattaa peräti 82 prosenttia.

- Joka neljäs suomalainen nainen on siis sitä mieltä, että sotilaallinen maanpuolustus ei kannata. Tämä näkemys on väärä ja kertoo lähinnä puutteellisesta tietämyksestä liittyen Puolustusvoimiin ja puolustusjärjestelmäämme.

Joroisissa puhunut Hakola muistutti Lotta Svärd järjestön tärkeästä roolista viime sotien aikana ja vaati naispuoliseen väestönosaan kohdistuvan maanpuolustustiedotuksen tehostamista. Hakolan mukaan tässä tulisi hyödyntää erityisesti sosiaalista mediaa.

- Tähän ongelmaan on Reserviläisliitossa havahduttu ja olemme hahmotelleet uusia keinoja naisten ja nuorten tavoittamiseksi. Alkuvuonna järjestimme Puolustamisen arvoinen maa -kampanjan, joka tavoitti sosiaalisessa mediassa puoli miljoonaa suomalaista.

Suur-Savon reservipiirien yhteisessä maanpuolustusjuhlassa puhunut Hakola kertoi, että liiton Puolustamisen arvoinen maa -kampanjan taustalla olivat vuoden 2014 alkuvuoden tapahtumat Ukrainassa, jolloin Venäjä valtasi ja liitti Krimin niemimaan itseensä kolmessa viikossa laukaustakaan ampumatta. Hakola vakuutti, ettei Suomessa kävisi näin.

- Puolustamisen arvoinen maa -kampanjamme alkuperäisenä työnimenä olikin Täällä ammutaan takaisin. Tarkoituksena oli viestiä, että talvisodan malliin me suomalaiset tekisimme nytkin vastarintaa myös epätoivoisilta näyttävissä tilanteissa. Me suomalaiset ampuisimme takaisin, jos tätä maata yritettäisiin vallata.

Suur-Savon Reserviläispiirin ja Reserviupseeripiirin yhteinen maanpuolustusjuhla järjestettiin tänään Joroisten Urheilutalolla. Ennen juhlaa piirien edustajat laskivat seppeleen Joroisten sankarihaudoille.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö on vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto ry, jonka organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja 342 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on noin 37 000.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten ns. kenttäkelpoisuutta. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen koulutus sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ. Myös veteraanityö ja -tuki on laajaa.

Reserviläisliitto on mukana Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnassa, joka mm. järjestää reserviläisille tarkoitettua sotilaallista koulutusta sekä erilaista onnettomuustilannekoulutusta. Yli 40 prosenttia MPK:n vapaaehtoiskouluttajista on Reserviläisliiton jäseniä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs