Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suomalaisilla laimeat odotukset lomaseksille – Durexin tutkimuksen mukaan vain 31 % odottaa parempaa seksiä lomalla

Durex

Suomalaisilla laimeat odotukset lomaseksille – Durexin tutkimuksen mukaan vain 31 % odottaa parempaa seksiä lomalla

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2016 klo 09:30
Julkaisija: Durex

Lähestyvä kesälomakausi ja arjen kiireiden väistyminen tarjoavat vihdoin mahdollisuuden viettää laatuaikaa kumppanin kanssa matkalla tai kotona. Uuden tutkimuksen mukaan vaikuttaa kuitenkin siltä, että useimpien suomalaisten lempi ei erityisemmin leisku lomalla. Suomalaisista vain noin joka kolmas odottaa parempaa seksiä lomalla kuin kotona.

Maailman johtava seksuaalisen hyvinvoinnin asiantuntija Durex selvitti kyselytutkimuksellaan lomaseksiodotuksia Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Isossa-Britanniassa.

Pessimisti ei pety
Kyselyn perusteella lomaseksiodotukset ovat hyvin samanlaiset kaikissa Pohjoismaissa. Britit sen sijaan vaikuttavat selkeästi pohjoismaalaisia optimistisemmilta: kyselyyn vastanneista 52 % odottaa parempaa seksiä lomalla kuin kotona. Kuitenkin yli 60 % vastaajista myönsi, että todellisuus ei lopulta vastannut odotuksia.

Suomalaisten suhteellisen matalat odotukset lomaseksistä sen sijaan vaikuttavat vastaavan hyvin todellisuutta, sillä kyselyyn vastanneista vain 28 % piti lomaseksiä parempana kuin arkiseksiä. Ruotsissa yli puolet vastanneista totesi, ettei seksi lomalla ollut parempaa. Joko siis Pohjoismaissa ollaan jo todella tyytyväisiä seksielämään sekä kotona että lomalla tai sitten odotukset lomaseksistä eivät ole kovin korkealla.

Mene offlineen – nauti mieluummin kumppanistasi
Lomaseksiodotusten lisäksi Isossa-Britanniassa tutkittiin myös älylaitteiden käytön vaikutuksia parisuhteeseen. Yli neljäsosa briteistä myönsi puhelimen käytön aiheuttaneen riitoja lomalla ja 59 % vastaajista totesi, että he, heidän kumppaninsa tai molemmat käyttävät liian paljon älylaitteita. Vastaajista 40 % totesi, että he epätodennäköisemmin ehdottavat seksiä, jos heidän kumppaninsa käyttää puhelinta sängyssä. 41 % vastaajista myös myönsi viettävänsä lomalla iltoja, jolloin molemmat keskittyvät omiin puhelimiinsa toistensa sijaan. Aktiivinen älylaitteiden käyttö lomalla näyttää siis vaikuttavan negatiivisesti parisuhteisiin.

#DoNotDisturb
Brittivastaajista yli puolet totesi, että he olisivat kiihottuneempia, jos heidän kumppaninsa sulkisi puhelimensa ja keskittyisi yhdessäoloon lomalla. Siksi Durex kutsui pariskuntia lomalle nähdäkseen, heijastelevatko tutkimustulokset todellakin nykyaikaista suhdetta. Durexin järjestämä sosiaalinen kokeilu kuvattiin, ja pariskunnat jaettiin kahteen ryhmään sen mukaan, saivatko he pitää loman ajan omat älylaitteensa vai ei. Ne parit, jotka lomailivat ilman älylaitteitaan, viettivät intiimin ja läheisen yhteisen loman. Älylaitteiden kanssa lomailleet eivät vaikuttaneet aivan yhtä tyytyväisiltä lomaansa. #DoNotDisturb -kokeilu tarjoaa jokaiselle pariskunnalle ympäri maailmaa mielenkiintoisen näkökulman siihen, miten offline-aika voi johtaa lomaseksin odotusten ja todellisuuden kohtaamiseen. Katso video Durexin pariskunnille järjestämästä lomasta https://www.youtube.com/watch?v=5b4fN-Q7MDs ja lue lisää kokeilusta www.durex.com.

Kysely toteutettiin toukokuussa 2016 ja siihen vastasi noin 4 000 ihmistä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa sekä 2 000 Isossa-Britanniassa.

Lisätietoja:
Eeva Salavirta
Hill+Knowlton Strategies
eeva.salavirta@hkstrategies.com
puh. 040 755 7581

Durex® on maailman johtava seksuaalisen hyvinvoinnin asiantuntija, joka valmistaa kansainväliset testirajat ylittäviä kondomeja sekä hierontageelejä, liukuvoiteita ja hieromasauvoja. Yli 80 vuoden kokemuksella Durex on omistautunut inspiroimaan rakastajia rakastamaan seksiä turvallisesti. Siksi Durex ei koskaan lopeta uusien tuotteiden kehittämistä, jotka parantavat seksuaalista kokemusta auttaen pariskuntia pääsemään lähemmäs ja menemään kauemmas yhdessä. Lisätietoja löydät osoitteesta www.durex.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs