Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suomalaiset käyttävät usein vääränkokoisia rintaliivejä

Change Lingerie

Suomalaiset käyttävät usein vääränkokoisia rintaliivejä

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2016 klo 13:27
Julkaisija: Change Lingerie

 

Näillä vinkeillä valitset oikeankokoiset liivit

Naisen vartalo on jatkuvassa muutoksessa. Ikä, painonvaihtelut, raskaus ja imetys jättävät kaikki jälkensä vartaloon. Change Lingerie kehottaa tarkistuttamaan oikean liivikoon asiantuntevassa alusvaateliikkeessä. Ammattitaitoinen myyjä auttaa myös oikean liivimallin löytämisessä. Vääränkokoiset liivit eivät tue rintaa kunnolla, saavat olon epämukavaksi ja voivat aiheuttaa särkytiloja. Päänsärky voi olla oire huonosti istuvista liiveistä.

Istuvien rintaliivien salaisuus on oikea koko. Sopivan liivikoon löytäminen ei kuitenkaan aina ole helppoa, ja niinpä monet naiset tietämättään käyttävät väärän kokoisia liivejä. Vartalo ja rinnat myös muuttuvat vuosien saatossa. Mitat tulisikin tarkistuttaa vähintään kerran vuodessa, jotta rintaliivikoko olisi aina oikea.

Suuri osa suomalaisista naisista käyttää vääränkokoisia rintaliivejä. Yleisimmät virheet ovat liian suuri ympärysmitta ja liian pieni kuppikoko. Lisäksi monet käyttävät vanhoja ja löystyneitä liivejä, jotka eivät enää anna riittävää tukea povelle, kertoo Change Lingerien ketjujohtaja Marjo Topi.

Naisen kuppikoko myös muuttuu elämän aikana, esimerkiksi ikääntyminen, painonvaihtelu ja raskaus vaikuttavat vääjäämättä rintoihin. Siksi oma koko olisi syytä mittauttaa säännöllisesti, Topi jatkaa.

Päänsärky voi johtua vääränkokoisista rintaliiveistä

Riittämättömän tuen lisäksi huonosti istuvat rintaliivit aiheuttavat erilaisia kiputiloja, kuten niska- ja hartiakipuja sekä päänsärkyä.

Päänsärky johtuu siitä, että liian tiukat olkaimet painavat olkapäitä alas ja aiheuttavat painetta selkänikamiin. Selästä paine heijastuu kipuna pään alueelle. Huonosti istuvat liivit myös nousevat selästä liian ylös, saavat rinnat tursuilemaan ulos liiveistä ja hiertävät kaaritukien tai olkainten kohdalta, Topi kuvailee.

Istuvat liivit tukevat rintaa

Rintaliivien sovittamisessa tulisi muistaa kolme asiaa: oikeankokoinen ympärysmitta, oikea kuppikoko ja oikea olkainten kireys. Oikea rintaliivien koko ja istuvuus on erityisen tärkeää suurille rinnoille.

Erikoisliikkeen myyjä osaa mittaamisen lisäksi neuvoa oikean liivimallin valinnassa. Tärkeintä istuvien liivien löytymisessä onkin oikeiden mittojen lisäksi oikea malli. Sopivat liivit paitsi tukevat rintaa myös parantavat ryhtiä sekä asun istuvuutta, Topi täsmentää.

Vinkit sovituskoppiin:

Hakaset

Liivejä sovittaessa laita ne aina löysimpään eli ensimmäiseen hakaseen. Näin sinulle jää kiristysvaraa, sillä liivit löystyvät hieman käytössä. Jos jo sovittaessa laitat liivit viimeiseen hakaseen, eli kireimmälle, on ympärysmitta liian suuri.

Kuppi

Tarkista seuraavaksi, että kuppikoko on sopiva: koko rintakudoksen on mahduttava kuppiin pursuilematta. Jos rinnat pursuilevat edestä tai sivuilta kainaloiden alta, kuppikoko on liian pieni, eli rinnat eivät yksinkertaisesti mahdu kuppeihin.

Kaarituki

Kaarituen tulee olla riittävän leveä, jotta se ei paina rintaa. Kaaritukien tulisi istua rintakehää vasten koko matkaltaan. Kaarituen tulisi kiertää rintakudos, ei asettua rintakudoksen päälle. Rinta ei saa siis pursuilla myöskään kaaritukien alta. Kaarituet eivät saa törröttää keskellä eteenpäin, vaan kaaritukien ja liivin keskiosan tulisi istua rintakehää vasten.

Olkaimet

Väärin säädetyt olkaimet saattavat hiertää tai putoilla päältä normaaleissa askareissa. Ihoon painuvat olkaimet ovat usein merkki liian suuresta ympärysmitasta, jota pyritään korjaamaan olkaimia kiristämällä. Silloin kannattaa kokeilla pienemmän ympärysmitan liivejä.

Lisätietoja:

Marjo Topi
ketjujohtaja
Change of Scandinavia Finland
puh. 020 7496 700
mt@change.com

CHANGE of Scandinavia A/S on vuonna 1995 perustettu tanskalainen alusvaatevalmistaja. Yritys suunnittelee ja valmistaa laadukkaita alusasuja, joita myydään sen yli 200 konseptimyymälässä sekä shop-in-shopeissa ja alusvaatteiden erikoisliikkeissä. Suomessa on 24 Change Lingerie -konseptimyymälää.

 

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs