Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suomalaiset hankkivat nyt kiihtyvällä tahdilla kiinteistöjä ja sijoitusasuntoja Tallinnasta

Snellman Sotheby's International Realty

Suomalaiset hankkivat nyt kiihtyvällä tahdilla kiinteistöjä ja sijoitusasuntoja Tallinnasta

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2016 klo 16:01
Julkaisija: Snellman Sotheby's International Realty

 

Tallinna ja Viro on juuri nyt vetovoimainen kohde suomalaisille asuntosijoittajille. Yhä useampi hakee kaupunkiasuntoa, kakkoskotia tai sijoitusasuntoa Suomenlahden eteläpuolelta, jopa koko Baltian alueelta. Naapuriin on helppo asettua, ja lähialue on houkutteleva kohde etenkin ensimmäistä kansainvälistä asuntokauppaa suunnittelevalle. Luksustakin löytyy vielä kohtuuhintaan, ja lisähoukuttimena on sijoittajien vahva usko hintojen nousuun.

Suomalaiset investoivat Viron kiinteistöihin

Viron asuntokanta on edelleen vanhaa. Virolaisten tulot ovat viime vuosina nousseet nopeammin kuin asuntojen hinnat, mikä lisää uusien asuntojen kysyntää. Meneillään olevalle rakennusbuumille ei näin ollen ole loppua näköpiirissä.

Suomalaisasiantuntijat näkevät Viron kiinteistömarkkinat erinomaisena sijoituskohteena. Usko arvon nousuun ja sijoitusten tuottoon on vahva. Joillekin jo rakenteilla oleville kohteille odotetaan jopa 60–100 prosentin tuottoa sijoitetulle pääomalle. Varovaisimpienkin arvioiden mukainen 10 prosentin vuotuinen tuotto houkuttelee lahden toiselle puolelle suomalaisia asunto- ja kiinteistöinvestoijia.

Tallinna kehittyy vauhdilla

Tallinnassa rakennetaan nyt paljon. Pääkaupunkiin nousee vauhdilla uusia asuntoja, toimistoja, ostoskeskuksia ja kävelykatuja. Myös suomalaisille laivamatkustajille tuttu satama-alue siistiytyy silmissä. Kentälle on rakenteilla moderni ostoskeskus, joka valmistuu ensi vuonna. Lisäksi suunnitelmissa on komea konsertti- ja kongressikeskus. 

Tulevan rantapromenadin on tarkoitus ulottua pitkälle länteen ja itään, niin Kalamajan kuin Piritan suuntiin. Yhä tyylikkäämpiä asuntoja ja erikoisliikkeitä nousee Rotermannin vanhan teollisuuskorttelin paikalle. Eri puolilla kaupunkia sijaitsevat rapistuneet vanhat talot ja tyhjät tontit saavat väistyä uusien, ylellisten asuntojen tieltä.

Kiinteistönvälitystä tiiviissä yhteistyössä

Syksyllä 2015 Helsingissä aloittaneen, arvoasuntojen välittämiseen erikoistuneen Sotheby’s International Realty Finlandin toimitusjohtaja Kenneth Katter on pannut merkille suomalaisten kasvavan kiinnostuksen Tallinnaa ja koko Viroa kohtaan. ”Tallinnasta on edelleen edullista ostaa asunto verrattuna vaikka Helsinkiin”, hän toteaa. ”Kannattaa silti olla ajoissa liikkeellä, sillä hintaero pienenee koko ajan.”

Suomalaisille on tarjolla asiantuntija-apua asunnon etsintään ja kaupantekoon. ”Olemme kevään aikana tiivistäneet yhteistyötä Tallinnan keskustassa toimivan Baltic Sotheby’s International Realtyn kanssa, sillä haluamme auttaa suomalaisia löytämään unelmiensa asunnon ja tekemään hyvät kaupat”, kertoo Kenneth Katter. Tarjolla on yli sata uniikkia kohdetta Virossa ja Baltiassa, ja asioiminen on vaivatonta Snellman Sotheby’s International Realtyn Helsingin keskustan toimistossa.

Liitetiedostot

Yrityksestä

Sotheby’s International Realty Affiliates LLC kiinteistönvälitysketju perustettiin vuonna 1976 perinteikkään Sotheby’s huutokauppakamarin rinnalle. Liikeideana oli tarjota laatutietoisille asiakkaille eksklusiivisten asuntojen markkinoilla yhtä vahvaa markkinaosaamista ja palvelutasoa kuin taiteen ja antiikin välityksessä. Tänä päivänä yli 60 maassa noin 800 toimiston vahvuudella palveleva Sotheby’s International Realty kuuluu maailman suurimpiin kiinteistöalan brändeihin. Jokainen toimisto on yksityisomistuksessa ja toimii itsenäisesti franchising-sopimuksella.

Ab Snellman LKV Oy Sotheby’s International Realty Finland | Kasarmikatu 34, 00130 Helsinki
Puh. 010 315 6900 | info@sothebysrealty.fi | www.sothebysrealty.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs