Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Suomalaiset agilityurheilijat kahmivat mitaleita Liedossa 15-16.8.2015 järjestetyissä agilityn Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa

Suomen Agilityliitto ry

Suomalaiset agilityurheilijat kahmivat mitaleita Liedossa 15-16.8.2015 järjestetyissä agilityn Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 11:37
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Suomalaiset agilityurheilijat kahmivat mitaleita Liedossa 15-16.8.2015 järjestetyissä agilityn Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Suomen agilitymaajoukkue toi kotiin yhteensä neljä kulta- ja kaksi pronssimitalia. Yksilökultaa voitti vantaalainen Jenna Caloander. Yksilöprossia voittivat Outi Korhonen Kuopiosta ja Timo Liuhto Paimiosta. He kaikki olivat myös mukana joukkueissa, jotka voittivat kultaa joukkuekilpailussa.

Maajoukkueen ensikertalaiset Jenna Caloander (AgiToko Dogs) ja shetlanninlammaskoira Neon voittivat Pohjoismaiden mestaruuden mini-kokoisten koirien luokassa. Outi Korhonen ja shetlanninlammaskoira Aino (Helsingin Seudun Agilityurheilijat), Jyväskylästä voittivat mini-luokassa pronssia. Paimiosta kotoisin oleva Timo Liuhto kilpaili bordercollie Punssin kanssa. Punssi on kokenut arvokilpailukoira ja sillä on jo Tuulia Liuhdon ohjaamana yksilöpronssia ja joukkuekultaa vuoden 2013 ja joukkuehopeaa vuodelta 2011 Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista sekä hopeaa maailmanmestaruuskilpailuista vuodelta 2011.

Suomen agilitymaajoukkueen menestys nostattaa toiveita myös tulevia agilityn maailmanmestaruuskilpailuja ajatellen. Kilpailut järjestetään Italian Bolognassa 8.-11.10.2015 ja Suomen joukkue on nyt hyvässä iskussa. MM-kisojen suhteen kannattaa pitää silmällä esimerkiksi maajoukkuepaikkansa karsintojen voitolla lunastaneita tämän vuoden suomenmestareita Iida Vakkuria ja shetlanninlammaskoira Hunnia sekä  PM-kisoissa erinomaisia näyttöjä antaneita joukkuemitalisteja maksi-luokan Jaakko Suoknuutia & bordercollie Daoa (Littoinen) sekä medi-luokassa kilpailevia Sanni Kariniemeä & shetlanninlammaskoira Goaa (Vantaa). Myös muut MM-joukkueseen osallistuvat koirakot antoivat kovia näyttöjä pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ovat vuotuinen Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan välinen arvokilpailu, jossa kruunataan Pohjoismaiden parhaat agilityurheilijat niin yksilö- kuin joukkuekilpailuissa. Ensi vuonna Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaillaan Norjassa.

PM-joukkuekilpailussa menestyminen ei ole itsestäänselvyys

Kaikki Suomen joukkueet voittivat kultaa. Joukkuemitalit ovat Suomelle erittäin arvokkaita ja erinomainen osoitus urheilijoiden ja koirien toiminnasta yhtenäisenä, vahvana joukkueena. Maxi-kokoisten koirien joukkuekilpailu osoitti erinomaisesti, että agilitykilpailuissa menestyminen ei ole itsestäänselvyys edes neljän maan välisessä kilpailussa. Maxi-luokan aloittaessa finaaliradan sunnuntaina oli Suomi sijalla kolme. Lopullisissa yhteistuloksissa jäi toiseksi tullut Ruotsin joukkue vain 0,6 sekuntia kultamitalista.

PM-edustusjoukkueet (*-merkityt koirakot edustavat Suomea Italian MM-kilpailuissa)

Suomen mini-joukkue

1. Iida Vakkuri ja shetlanninlammaskoira Hunni (Helsingin Agility Urheilijat), Espoo* (koirakon kotipaikka)

2. Jenna Ojanen ja shetlanninlammaskoira Tiku (Veikkolan Koirakerho ry), Espoo*

3. Outi Korhonen ja shetlanninlammaskoira Aino (Helsingin Agility Urheilijat), Jyväskylä*

4. Ann-Cathrine Molander ja kääpiövillakoira Wii (Jakobstadsnejdens Kennelförening), Pietarsaari*

5. Jenna Caloander ja shetlanninlammaskoira Neon (AgiToko Dogs), Vantaa

Suomen medi-joukkue

1. Sanni Kariniemi ja shetlanninlammaskoira Goa (Päijät-Hämeen Agility Urheilijat), Vantaa* (koirakon kotipaikka)

2. Jade Erkko ja espanjanvesikoira Esso (Border Agility Team), Helsinki*

3. Taina Airaksinen ja keskikokoinen villakoira Tuua  (Active Dogs), Oulu*

4. Kaisa Ylä-Tuuhonen ja kromfohrländer Hikka (Tampereen Seudun Koirakerho), Tampere*

5. Sanni Kariniemi ja shetlanninlammaskoira Stig (Päijät-Hämeen Agility Urheilijat), Lahti

Suomen maksi-joukkue

1. Timo Liuhto ja bordercollie Punssi (Littoisten Agility Warriors), Paimio* (koirakon kotipaikka)

2. Jaakko Suoknuuti ja bordercollie Dao (Littoisten Agility Warriors), Littoinen*

3. Kim Kurkinen ja belgianpaimenkoira groenendael Zorro, (Riihimäen Agility Team), Hämeenlinna*

4. Anna Orenius ja bordercollie Gaia (Citybelgit), Vantaa*

5. Reetta Rounaja ja bordercollie Höyry (Active Dogs), Haukipudas

Lisätiedot

Laji-info, koko maajoukkueen yhteystiedot, haastattelut ja tapaamiset:

Suomen Agilityliitto, toiminnanjohtaja Sirpa Sippola puh. 045 122 6300

Valokuvat:http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/nordic-championship-2015/sagi_press/

 

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n kumppanuusjäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs