Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Sotainvalidien Veljesliiton liittokokouksen kannanotto

Sotainvalidien Veljesliitto ry

Sotainvalidien Veljesliiton liittokokouksen kannanotto

Tiedote.
Julkaistu: 10.06.2015 klo 11:15
Julkaisija: Sotainvalidien Veljesliitto ry

Sotainvalidien Veljesliiton edustajat kokoontuivat 64. liittokokoukseen Jyväskylään. Reilusta 200 mukana olleesta kokousedustajasta vielä yli 20 prosenttia oli sotainvalideja. Liittokokous antoi seuraavan kannanoton:

"Sotainvalidien Veljesliitto on koko 75 vuotisen toimintansa ajan monin eri tavoin tukenut sotavammaisten ja heidän puolisoidensa sekä leskiensä elämää. Työ jatkuu ja siihen liitto tulee käyttämään kaikki varansa. Tämä täydentävä huolto ei kuitenkaan riitä paikkamaan yhteiskunnan tuen puutteita, joista valtion tulee kantaa sille kuuluva vastuu.

Suomi on jättänyt väliinputoajina ilman valtion korvaamia kotipalveluja runsaat 700 sotainvalidia. Nämä haitta-asteeltaan 10 prosentin sotainvalidit eivät saa sotilasvammakorvauksena näitä palveluja ja heidät on lainsäädännöllä suljettu myös valtion vammautumattomille veteraaneille kustantamien kotiin vietävien palvelujen ulkopuolelle.

Sotainvalidien Veljesliitto edellyttää, että tämä vakava sotainvalidien kotihoitoon kohdistuva epäkohta korjataan kiireellisesti viimeistään valtion vuoden 2016 talousarviossa ja 10 prosentin sotainvalideille turvataan heidän tarvitsemansa sosiaali- ja terveydenhuollon avopalvelut. Maamme itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan lähestyessä on vielä tilaisuus muistaa keski-iältään jo 92 vuotiaita sotainvalideja todellisella tuella."

Edellä käyden - vammoista huolimatta.

Sotainvalidien Veljesliitto on vuonna 1940 sotainvalidien itsensä perustama veteraani- ja vammaisjärjestö. Sen tavoitteena on pitää huolta sotainvalideista sekä heidän puolisoistaan ja leskistään.

Lue lisää www.sotainvalidit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs