Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » SOS-LAPSIKYLÄN SIJAISKOTI TAMPEREEN ASUNTOMESSUILLA VIESTITTÄÄ LASTENSUOJELUSTA OSANA TAVALLISTA PERHE-ELÄMÄÄ

SOS-Lapsikylä

SOS-LAPSIKYLÄN SIJAISKOTI TAMPEREEN ASUNTOMESSUILLA VIESTITTÄÄ LASTENSUOJELUSTA OSANA TAVALLISTA PERHE-ELÄMÄÄ

Tiedote.
Julkaistu: 12.07.2012 klo 08:00
Julkaisija: SOS-Lapsikylä

Sijaisperheen tarpeisiin suunniteltu SOS-lapsikyläkoti on ensimmäistä kertaa mukana asuntomessuilla.

”SOS-Lapsikylä halusi tuoda sijaiskodin mukaan asuntomessuille osoittaakseen, että lastensuojelu voidaan yhdistää aivan tavalliseen perheiden elämänmuotoon ja elinympäristöön”, sanoo Tampereella syyskuussa avattavan SOS-lapsikylän johtaja Jukka Kotkavuori. ”Samasta syystä uusi lapsikyläkin rakennetaan luonnolliseksi osaksi muuta asuinympäristöä. Tämän yhdistymisen myötä ihmiset toivottavasti alkavat pohtia jopa, olisiko heidän kodeissaan ja sydämissään tilaa muillekin kuin ydinperheen lapsille. Kun lastensuojelu tulee mahdollisimman lähelle muuta elämää, sen lasta turhaan toiseuttava leimakin poistuu.”

Messukoti kuuluu syyskuussa toimintansa aloittavaan Tampereen SOS-lapsikylään, johon avataan lähivuosina 5 – 7 sijaiskotia. Kodit tulevat lähellä toisiaan sijaitseviin kerros- tai rivitaloihin luonnolliseksi osaksi muuta asuinympäristöä. Lapsikyläyhteisöön tulee kotien lisäksi palvelu- ja tukikeskus SOStari. Tampereen SOS-lapsikylä on järjestön ensimmäinen kokonaan asuinympäristöön integroitava lapsikylä, jossa lapset saavat elää mahdollisimman normaalia perhe-elämää muiden perheiden seassa.

Avotakka innostui sisustuskumppaniksi

Tavallisesti lehden sisällön tuotantoon keskittyvä Avotakka-lehti kumppaneineen saatiin poikkeuksellisesti mukaan suunnittelemaan sisustuskokonaisuutta. ”Toimiva ja viihtyisä koti on jokaisen etuoikeus. Etenkin silloin kun elämä murjoo, kodin pitäisi olla ihmiselle turvasatama ja voimavara. Läheisiä ja merkityksellisiä ihmissuhteita ei tietenkään korvata sisustuksella tai kalusteilla, mutta viihtyisä oma tila voi lohduttaa lasta tai nuorta ja auttaa häntä kotiutumaan paremmin uuteen ja epävarmaan elämäntilanteeseen”, sanoo Avotakan päätoimittaja Johanna Falck.

Sisustuksen ja näyttelyn 142 neliön suuruiseen kotiin ideoi Avotakan toimituksen työryhmä ja projektia koordinoi sisustussuunnittelija Virpi Kanto. Sisustus on saatu suurimmaksi osaksi lahjoituksena ja työt on tehty talkoovoimin.

Ennen suunnittelun aloittamista suunnittelijat tutustuivat lasten tarpeisiin ja toiveisiin. He ottivat huomioon myös sen, että sijaiskodissa lapset saattavat asua huoneissa pitkiä tai lyhyitä aikoja. Ratkaisut ovat siksi helposti muunneltavia. Kiinteät kalusteet ovat valkoisia kestäviä klassikkoja, jotka kasvavat tai kutistuvat asukkaidensa mukana.

Asunnossa vierailevan yleisön on myös mahdollisuus tutustua interaktiiviseen ’Tätä koti merkitsee minulle’ -näyttelyyn.

Yrityskumppaneina kodin rakentamista ovat olleet rahoittamassa Fazer, Dr. Oetker Suomi, Pirkanmaan Osuuskauppa, Ratos AB, Georgia-Pacific ja Martinex.

SOS-lapsikyläkoti on messukohde numero 3. Osoite on Frans Emilin katu 2 B 29, 33870 Tampere.

Lisätietoja:

Jukka Kotkavuori
Tampereen SOS-lapsikylän johtaja
SOS-Lapsikylä ry
Puh. 040 500 8198
jukka.kotkavuori(at)sos-lapsikyla.fi      

Aija Rikala
viestintäpäällikkö
SOS-Lapsikylä ry
Puh. 050 555 2515
aija.rikala(at)sos-lapsikyla.fi

 

Vuonna 1962 perustettu SOS-Lapsikylä ry on maailmanlaajuisen, yksityisen SOS Children’s Villages -lastensuojelujärjestön jäsen. Yhdistyksen tehtävänä on auttaa lasta ja nuorta kasvamaan perheessä. SOS-Lapsikylä tuottaa lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluita lapsikylissä ja nuorisokodissa. Yhdistyksessä työskentelee noin 170 ammattilaista. Lapsikylätoimintaa on 133 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs