Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Sibelius-Akatemian kansainväliset opiskelijat esittäytyvät

Kuopio-Tahko Markkinointi

Sibelius-Akatemian kansainväliset opiskelijat esittäytyvät

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 15:39
Julkaisija: Kuopio-Tahko Markkinointi

Musiikillinen matka Weberistä Sibeliukseen

Kuopion Musiikkikeskuksessa järjestetään ensi viikolla kapellimestareiden workshop, jossa Sibelius-Akatemian professori Atso Almilan kapellimestariluokan viisi opiskelijaa pääsee harjoittelemaan ammattiorkesterin johtamista. Kurssi päättyy keskiviikkona 13.5. klo 19 Mestareiden työpaja -konserttiin, jossa kokelaat johtavat vuorollaan Kuopion kaupunginorkesteria. Almilan isännöimän konsertin solistina vierailee sellisti Markus Hallikainen.

Sibelius-Akatemian korkeatasoinen kapellimestarikoulutus on tunnetusti jo vuosikymmenien ajan houkutellut runsaasti kokelaita kansainvälisesti ympäri maailman. Kuopioon saapuu kahden nuoren suomalaisen kapellimestariopiskelijan kanssa opiskelijoita myös Tanskasta, Virosta ja Saksasta. Jutta Seppisen ja Tomas Djupsjöbackan lisäksi Sibelius-Akatemia lähettää työpajaan tanskalaisen Christian Ølandin, Andres Kaljusten Virosta, saksalaissyntyisen Andreas Vogelsbergerin. Kukin heistä on tahollaan ansioitunut musiikin saralla myös solistina tai kamarimuusikkona. Työpajan kouluttajana toimii Taideyliopisto Sibelius-Akatemian kapellimestari- ja orkesterikoulutuksen professori, Atso Almila.

Harjoitusperiodin päätteeksi opiskelijat esittelevät työnsä tuloksia yleisölle konsertissa, jossa kuullaan tunteikkaita tulkintoja Weberin Oberon-oopperan alkusoitosta ja Jean Sibeliuksen neljännestä sinfoniasta ja alkusoitosta E-duurissa. Konsertin solistiteoksen, Camille Saint-Saënsin ensimmäisen sellokonserton tulkitsee Markus Hallikainen. Nuorten kapellimestarien sormenpäistä lähtevät pehmeät kaaret ja napakat iskut muuttavat partituurin nuotit niin muusikoiden kuin kuulijoidenkin ymmärtämäksi, musiikin kansainväliseksi kieleksi.

Jutta Seppinen
Kapellimestari, mezzosopraano ja musiikinmaisteri Jutta Seppinen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta opiskeltuaan laulua, kuoronjohtoa sekä musiikinteoriaa. Syksystä 2011 lähtien Seppinen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa orkesterinjohtoa professoreiden Leif Segerstam ja Atso Almila johdolla. Euroopan lisäksi Seppinen on konsertoinut Argentiinassa ja Yhdysvalloissa. Keväällä 2014 hänet valittiin Kansallisoopperan Kapuapu-ohjelmaan. Hän johti myös W.A. Mozartin Cosi fan tutten Sibelius-Akatemian oopperaproduktiossa. Syksyllä 2014 oli vuorossa ensiesiintyminen Tampere Filharmonian kapellimestarina ja tänä keväänä hän on johtanut mm. Helsingin barokkiorkesteria. Syksystä 2009 lähtien Seppinen on toiminut Akademiska damkören Lyranin taiteellisena johtajana.

Tomas Djupsjöbacka
Tomas Djupsjöbacka on tullut tunnetuksi maamme eturivin sellistinä ja kamarimuusikkona; hän on mm. Meta4-kvartetin perustajajäsen sekä ainoa suomalaismuusikko Chamber Orchestra of Europen riveissä. Viime vuosina Djupsjöbackan kiinnostus on suuntautunut enemmän kapellimestarin tehtäviin. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa yksityisesti Philadelphian orkesterin ylikapellimestarin, Yannick Nézet-Séguinin opastuksella vuodesta 2012. Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla hän aloitti 2013. Jo opintojen alkuvaiheessa Djupsjöbacka kutsuttiin johtamaan Keski-Pohjanmaan orkesteria ja Kemin orkesteria. Djupsjöbacka debytoi Helsingin kaupunginorkesterin edessä Sibelius-juhlavuoden aloituskonsertissa viime joulukuussa. Huhtikuussa 2015 hän suoritti orkesterinjohdon diplomin oopperaosuuden johtamalla Sibelius-Akatemian oopperaproduktion, Gioacchino Rossinin Il Viaggio a Reims.

Christian Øland
Christian Øland syntyi Kööpenhaminassa muusikkoperheeseen. Hän on opiskellut fagotinsoittoa RSO:n fagotin äänenjohtajan, Jussi Särkän sekä Tanskan kansallisen sinfoniaorkesterin fagotin äänenjohtajan Audun Havorsen johdolla. Vuonna 2014 Øland johti italialaisen Fausto Romitllin nykymusiikkiteoksen ʻAn index of metalsʼ suomalaisen NYKY Ensemblen esittämänä. Tämän vuoden helmikuussa hän johti Radion sinfoniaorkesteria Helsingin Musiikkitalossa yhdessä Oliver Knussenin kanssa; konsertissa kuultiin mm. hollantilaisen Reinbert de Leeuwin Der Nächtliche Wanderer –teoksen Pohjoismaiden ensiesitys. Huhtikuussa Øland palasi Musiikkitaloon johtamaan RSO:n lastenkonsertin. Ensi vuoden keväänä hän johtaa Kööpenhaminan Filharmoniaa useissa nuorten konserteissa.

Andres Kaljuste
Virolainen kapellimestari, viulisti ja alttoviulisti Andres Kaljuste tunnetaan monipuolisena ja laaja-alaisena taiteilijana niin kotimaassaan kuin ulkomailla. Hän heittäytyy suurella intohimolla musiikin eri tyylilajien maailmaan ja on saanut erityiskiitosta vivahteikkaista tulkinnoistaan. Tällä hetkellä Kaljuste opiskelee orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa professori Almilan johdolla sekä toimii Helsingin kaupunginorkesterin vierailevana alttoviulun äänenjohtajana. Lisäksi hän on osallistunut mm. Esa-Pekka Salosen, Neeme Järven, Hannu Linnun ja Mikko Franckin mestarikursseille sekä johtanut Tampereen ja Pärnun kaupunginorkestereita. Hän on opiskellut viulunsoittoa Ruotsin kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa sekä Hanns Eislerin musiikkikorkeakoulussa Berliinissä. Berliinin RSO:n akatemian kaksivuotisen stipendiaattijakson jälkeen Kaljuske on työskennellyt viulistina mm. Britannian Kuninkaallisen Filharmonian riveissä sekä vierailevana konserttimestarina Oulu Sinfoniassa. Hän on myös esiintynyt Viron kansallisen sinfoniaorkesterin ja Veronan kaupunginorkesterin solistina. Kaljuste tekee yhteistyötä pianisti Sophia Rahmanin kanssa; suunnitelmissa on levy, joka esittelee Heino Ellerin ennen kuulemattomia teoksia.

Andreas Vogelsberger
Münchenissä syntynyt Andreas Vogelsberger aloitti orkesterinjohdon opintonsa 2007 Freiburgin musiikkikorkeakoulussa professori Scott Sandmeierin johdolla. Samanaikaisesti hän oli mukana perustamassa Junge Sinfonietta Freiburg
-kamariorkesteria, jonka musiikillisena johtajana hän toimi 2011 asti. Vuodesta 2012 lähtien Vogelsberger on opiskellut Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professoreiden Leif Segerstam ja Atso Almila johdolla. Opintojensa yhteydessä hän on päässyt Suomessa työskentelemään maineikkaiden kapellimestarien kuten Jorma Panula, Esa-Pekka Salonen, Mikko Franck, Sakari Oramo ja Osmo Vänskä kanssa. Lisäksi Vogelsberger on osallistunut useille kapellimestarikursseille mm. Italiassa ja Amerikassa sekä vieraillut Helsingin kaupunginorkesterin ja Joensuun kaupunginorkesterin kapellimestarina.


Liput Mestareiden työpaja -konserttiin 20 / 10 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 1,50 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Myynti Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassa (Kuopionlahdenkatu 23), Kuopion kaupunginteatterin lippukassa (Niiralankatu 2), Sokos Kuopio, Kuopio Info kauppakeskus Apajassa sekä Lippupisteen myyntipisteet kautta maan. Musiikkikeskuksen ja kaupunginteatterin yhteinen palvelunumero: 0600 96 100 (1,98 €/ min. + pvm). eLiput: www.lippu.fi.


TULOSSA! Peräniemen kasinolla torstaina 28.5. klo 18 alkaen Kuopion kaupunginorkesterin perinteinen Suvisoitto, joka päättää orkesterin kevätkauden. Kapellimestarina ja isäntänä Atso Almila. Vapaa pääsy.

KUOPION KAUPUNGINORKESTERI
Tiedottaja Elina Saarela, puh. 044 718 2364, elina.saarela(at)kuopio.fi

www.kuopionmusiikkikeskus.fi | www.kuopionkaupunginorkesteri.fi
www.facebook.com/KuopionMusiikkikeskus | www.facebook.com/Kuopionkaupunginorkesteri
www.youtube.com/KuopioMusiikkikeskus

Kuvia Kuopion kaupunginorkesterista ja Atso Almilasta löytyy Kuopion osoitteesta http://www.musiikkikeskus.kuopio.fi/mk-kko_kuvapankki/

Liitetiedostot

 Kuopion Musiikkikeskus on kansainvälisen tason konsertti- ja kongressikeskus Savon sydämessä. Kuopion Musiikkikeskus kuuluu Suomen konsertti- ja kongressitalojen eliittiin, mutta on myös paljon muutakin. Huolehtivan emolinnun tavoin se levittää suojaavat siipensä kuopiolaisen musiikkielämän ylle, tarjoten kodin Kuopion kaupunginorkesterille ja lainaten suojaansa lukuisille kiitollisille vierailijoille vuosittain. Lisäksi talon suojissa opiskelee tulevia musiikin ja tanssin ammattilaisia, jotka omalta osaltaan takaavat sen, että talo elää ajan hermolla nuorekkaana käymättä mieleltään vanhaksi. Kuopion Musiikkikeskuksen seinien sisällä toimivat oppilaitokset - Kuopion konservatorio, Sibelius-Akatemian Kuopion yksikkö sekä Savonia Ammattikorkeakoulun Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemia - tarjoavat korkeatasoista koulutusta vauvaikäisistä ammattikoulutukseen saakka.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs