Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Satoja lisätunteja lapsille

Satoja lisätunteja lapsille

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2013 klo 10:00
Julkaisija: Vileda

Viledan ja Lastenklinikoiden Kummien kesäkuussa päättyvä Tunti lisää lapselle - kampanja innosti järjestöt ja ihmiset ideoimaan, miten perheissä voitaisiin viettää enemmän aikaa yhdessä.

 

Viledan ja Kummien pitkäjänteinen yhteistyö on tuonut jo lähes 70 000 euron potin lasten ja nuorten mielenterveystyöhön sekä tuottanut runsaasti hyviä ideoita siitä, miten viettää enemmän aikaa lasten kanssa.


Vileda haastoi viime kesänä yhdessä Lastenklinikoiden Kummien kanssa suomalaiset ideoimaan Facebookissa, miten perheet voisivat viettää enemmän aikaa yhdessä. Sysäyksen nyt kesäkuussa päättyvälle Tunti lisää lapselle - kampanjalle antoivat asiantuntijoiden arviot siitä, että yksi merkittävä syy lasten ja nuorten mielenterveysongelmien lisääntymiseen Suomessa on perheiden aikapula.
Perheiden parissa työskenteleviltä asiantuntijoilta kertyi sivustolla muun muassa seuraavanlaisia vinkkejä:
”Työ ja perhe samaan elämään. Työpaikoilla tarvitaan perheystävällisyyttä. Kokoukset eivät saa alkaa klo 15 jälkeen. Etätyötä on lisättävä”, ideoi Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila.
"Herään tuntia aiemmin tekemään työt, niin saan tunnin lisää lapsen kanssa iltapäivällä", kertoi puolestaan Pelastakaa Lapset -yhdistyksen viestintäpäällikkö Carita Päivänen.
Parasta Lapsille -yhdistyksen toiminnanjohtaja Sirpa Kerman taas kehotti aikuisia puuhaamaan lastensa kanssa yhteisiä juttuja yksinäisen television katselun tai tietokoneella pelaamisen sijaan.
Myös aivan tavallisilta suomalaisilta kertyi sivustolle loistavia vinkkejä kuten: ”isommallekin lapselle voi lukea iltasadun”, ja "auta lasta kotitehtävissä edes kerran viikossa. Samalla voitte jutella siitä, miten koulussa muuten menee”. Tai: ”pidetään lapsen kanssa kiinni yhteisestä, kiireettömästä ruokailusta”.
–    Sadat sivuston ”tykkääjät” ja Facebookissa käyty keskustelu ovat olleet selvä todiste siitä, miten tärkeäksi kampanjan aihe on koettu. Kun kampanja nyt loppuu, niin haluamme kiittää kaikkia mukana olleita. Toivon, että lukuisat hyvät vinkit on jo otettu perheissä käyttöön, sanoo Viledan maajohtaja Tuija Koivuniemi.


Viledalta lähes 70 000 euroa lasten ja nuorten hyvinvointiin
Viledan ja Kummien yhteistyön kolmen ja puolen vuoden kokonaispotti on nousemassa tänä vuonna lähes 70 000 euroon. Tämän vuoden kampanja on vielä kesken, mutta lahjoitussumma noussee lähes 16 000 euroon. Varat on kerätty jälleen erikoiserällä Wettex Soft&Fresh Kummit –rullaa. Jokaisesta kampanjaliinasta kertyy 10 senttiä hyväntekeväisyyteen. Koko potti lahjoitetaan perinteiseen tapaan Lastenklinikoiden Kummit ry:n kautta lasten ja nuorten mielenterveystyön tukemiseen.
Tänä vuonna kerätyillä varoilla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin henkilökunnan edustajat pääsevät osallistumaan yhdysvaltalaisen lasten- ja nuorisopsykiatrian huippuasiantuntija Gabor Keitnerin pitämään käytännönläheiseen valmennukseen. Tällä kertaa koulutus järjestetään Yhdysvalloissa, jossa koulutettavat saavat valmiuden kouluttaa sairaanhoitopiirien henkilökuntaa edelleen Suomessa.


Jatkossa Viledan löytää omilta sivuiltaan:
facebook.com/Viledasuomi


Tunti lisää lapselle -kampanjaan voi tutustua kesäkuun loppuun asti osoitteessa:
facebook.com/TuntiLisaaLapselle


Lisätietoja:
Sanna Hiedanpää Freudenberg Household Products Oy Puh. 0424 286 611 sanna.hiedanpaa@fhp-ww.com Vileda Suomi | Facebook Vileda.fi


OSG Viestintä Johanna Savolainen Puh. 044 305 4594 johanna.savolainen@osg.fi

Liitetiedostot

Freudenberg Group on kansainvälinen monialakonserni, joka on perustettu vuonna 1849 ja liikevaihto on yli 5 mrd. euroa. Freudenberg Group toimii 59 maassa ja työllistää yli 34 000 henkilöä. Yhtiön kuluttajille ja ammattilaisille siivoustuotteita valmistava divisioona, Freudenberg Household Products, on tuotekehityksen ja innovaatioiden saralla maailman johtava mekaanisten siivoustuotteiden valmistaja, jonka päätuotemerkkejä ovat Vileda® ja Wettex®. Tuotteet voidaan jakaa pääosin lattioiden ja muiden pintojen hoitoon (mopit, siivousliinat, -sienet ja -harjat), siivouskäsineisiin sekä vaatehuoltoon. Vileda panostaa jatkuvaan tuotekehitykseen pyrkimyksenään olla siivoustuotteiden edelläkävijä ja suunnannäyttäjä maailmassa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs