Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Samsung-uutiset IFA-messuilta Berliinistä: Uusi askel kohti älykkäämpää tulevaisuutta

Samsung Electronics Nordic

Samsung-uutiset IFA-messuilta Berliinistä: Uusi askel kohti älykkäämpää tulevaisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2012 klo 15:45
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Suurempaa ja pienempää. Nopeampaa ja helpompaa. Älykkäämpää ja tehokkaampaa. Samsung esittelee Berliinissä Euroopan suurimmilla kuluttajaelektroniikkamessuilla sekoituksen uutta tekniikkaa ja innovatiivista insinööriosaamista.

Eilen, 29. elokuuta, Samsung esitteli Unpacked -tapahtumassa valikoiman uutuuksia: Galaxy Note II, Galaxy Camera, ATIV S, ATIV Tab ja kaksi ATIV Smart PC:tä. Tänään Samsung jatkaa siitä mihin eilen jäätiin esittelemällä muun muassa uuden lippulaiva OLED Smart TV:n ja 75-tuumaisen LED-tv:n. Lisäksi Samsung esittelee IFAssa uusia mobiilitulostusratkaisuja, läpinäkyvällä lcd-näytöllä varustetun näyteikkunan ja valikoiman ympäristöystävällisiä, energiapihejä kodinkoneita. Tässä tulee Samsungin IFA-uutuudet, olkaapa hyvä:

  

9-sarjan OLED-tv:
Todellisuus näyttää IFAssa entistä tarkemmalta


Uusi tekniikka, uusi tuotekategoria, uusi aikakausi. Samsung esittelee IFAssa ensimmäistä kertaa eurooppalaiselle yleisölle uuden ES9500-sarjan OLED-tv:n. 55-tuumainen uutukainen edustaa tekniikkaa, joka muuttaa käsityksen televisiosta ikuisesti.

OLED-tekniikka tarjoaa ennenäkemättömän todenmukaisen ja luonnollisen kuvan, joka on vertaansa vailla. OLED-paneeleissa ei ole taustavaloa, vaan jokainen pikseli tuottaa oman valonsa. Tekniikka mahdollistaa entistä selkeämmän kontrastin, jolloin musta on mustempi ja valkoinen valkoisempi. Harmaasävyjen erottelu on omaa luokkaansa, mikä tuo yksityiskohdat tarkasti esille synkemmissäkin kohtauksissa. Uusi tekniikka mahdollistaa myös erittäin nopean vasteajan, mikä tekee urheilulähetyksistä ja vauhdikkaista toimintakohtauksista uskomattoman realistisia, ja sama pätee myös 3D-kuvaan.

Samsungin OLED-malleissa on samat älykkäät omaisuudet kuin aiemmin tänä vuonna esitellyissä Smart TV -huippumalleissa mukaan lukien puhe- ja liikeohjaus (Smart Interaction), 3D-tuki, nettiselain ja kattava sovellusvalikoima (Smart Content). Lisäksi OLED-tv:t ovat yhteensopivia Smart Evolution -laitteistopäivitysten kanssa. 

TV:ssä on sisäänrakennettu kamera, joka vetäytyy piiloon, kun sitä ei käytetä. Tuttuun tapaan Samsungin 9-sarjan televisioissa on elegantti muotoilu, jota korostaa kuva-alaa kehystävät superohuet reunukset. TV:ssä on Multiview-ominaisuus, joka mahdollistaa kahden kanavan katsomisen samanaikaisesti mukana tulevilla 3D-laseilla. Kahta kanavaa voidaan siis katsoa samanaikaisesti samalta ruudulta, jolloin toisen näytettävän näkymän ääni ohjataan kuulokkeisiin. Multiview-3D-lasien nappia painamalla voidaan nopeasti vilkaista kaverin katsomaa näkymää.


9-sarjan LED-tv:


Isosti IFAssa 75-tuumaisella LED-tv:llä


Uusi 9-sarjan LED-tv sopii niille, jotka haluavat kokoa, näyttävää muotoilua ja suorituskykyä samassa paketissa. ES9005 on Samsungin kaikkien aikojen suurin Smart TV. Miltä kuulostaa Angry Birdsin pelaaminen 75 tuuman ruudulta ja pelin ohjaaminen käsien liikkeillä?

Uusi 9-sarjan Smart TV on onnistunut yhdistämään uuden tekniikan ja suorituskyvyn huomiota herättävällä tavalla. TV:ssä on elegantti muotoilu, jota korostaa 9 millimetriä ohut shampanjan värinen metallirunko.

9-sarjan TV:ssä on kaikki tutut Smart TV:n ominaisuudet mukaan lukien puhe- ja liikeohjaus, 3D-tuki, nettiselain, kattava sovellusvalikoima, tuplaydinsuoritin ja Smart Evolution -laitteistopäivitystuki. Televisiossa on myös kamera, joka vetäytyy piiloon, kun sitä ei käytetä.

ES9005:ssä tarjoaa noin 30 prosenttia paremman tarkkuuden ja mustantason sekä 60 prosenttia paremman valovoiman ES8005-malliin verrattuna. ES9005 saapuu kauppoihin syyskuun lopussa ja sen suositushinta on 8400 euroa.

  

7-sarjan All-in-one-PC:

Tyylikäs tehopakkaus

Samsung esittelee IFAssa täysin uuden Windows 8 All-in-one-PC -malliston. Nimensä mukaan Samsungin 27 tuuman näytöllä varustettu All-in-one-PC pitää sisällään kaiken mitä tarvitset. Siinä on muun muassa sisäänrakennettu digitv-viritin ja Bluray-soitin, jotka tekevät PC:stä kodin mediakeskuksen. Siinä on Windows 8 -käyttöjärjestelmä ja erinomainen PLS-kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on peräti 2560 x 1440 pikseliä. Mukana tulevat langaton näppäimistö ja hiiri pitävät työpöydän siistinä, ja PC:n muotoilu ja muistuttaa tyylikkäitä 8-sarjan televisioita.  Näytön paneelitekniikka mahdollistaa laajat katselukulmat niin vaaka- ja sivusuunnassa, joten katselukokemus on taattu katselupaikasta riippumatta. Näyttöä voi myös kääntää ja kallistaa 20 astetta pysty- ja vaakasuunnassa. All-in-one-PC:ssä on myös Samsung Smart TV:eistä tuttu liikeohjaustuki, mikä mahdollistaa muun muassa äänenvoimakkuuden säätämisen esimerkiksi sohvalta käsin, ilman kaukosäädintä. Liikeohjausta voidaan myös käyttää hiiren korvikkeensa. Kursorin liikkeitä voi siis ohjata kädellä. Samsungin All-in-one-PC on yhteensopiva Samsungin uuden ATIV-konseptin kanssa, minkä tarkoituksen on tarjota täsmälleen sama Windows 8 -käyttäjäkokemus älypuhelimella, tabletilla ja Smart PC:eillä. Kaikki yllämainitut ominaisuudet tekevät 7-sarjan All-in-one-PC:stä monipuolisen tehokoneen ja viihdekeskuksen. Samsungin All-in-one-PC on saatavilla myös 23,6 tuuman kokoisena (250 kandelan valovoima). Noin 2 000 euron hintaiset koneet saapuvat kauppoihin marraskuussa ja niiden tarkat kokoonpanotiedot julkistetaan myöhemmin.


5-sarjan Ultra Touch
Kosketa ja kirjoita Samsungin kannettavalla Smart PC:llä

 
Kosketa näyttöä tai käytä näppäimistöä? Samsungin 5-sarjan Ultra Touchilla voi tehdä juuri niin kuin itse haluaa. Uudessa Windows 8 -alustaan perustuvassa koneessa on 13 tuuman kosketusnäyttö, joka sopii sekä viihde- että tehokkaaseen työkäyttöönkin. Kone on suunniteltu ATIV-yhteensopivaksi, tarjoten yhtenevän käyttökokemuksen muiden ATIV- laitteiden kanssa. 5-sarjan Ultra Touch on kompaktin kokoinen ja siinä on kevyt, tyylikkäästi muotoiltu alumiinirunko.  Näyttävän ulkokuoren sisuksissa piilee tehokas suoritin (Intel i5) ja riittoisa 500 gigan kiintolevy. Kone herää valmiustilasta täyteen käyttövalmiuteen parissa sekunnissa, jotta töitä voi jatkaa vikkelästi siitä mihin viimeksi jäätiin.  Akkukesto on peräti 8 tuntia yhdellä latauskerralla, joten virtaa riittää koko päivän käyttötarpeisiin. Koneessa on 13,3 tuuman näyttö, joka on peräti 40 prosenttia valovoimaisempi tavanomaiseen kannettavan näyttöön verrattuna. Valovoimansa ansiosta näyttö on silmäystävällinen myös pidemmän käytön jälkeen. Samsungin 5-sarjan Ultra Touch -koneet saapuvat kauppoihin marraskuussa. Suositushinnat alkaen 1150 euroa.

                      

Uusi monitoimilaitemallisto:
WiFi Direct -tuella varustetut älykkäät ja nopeat monitoimitulostimet


Samsungin uudella monitoimilaite-mallistolla tulostus onnistuu ilman kaapeleita ja tietokoneita. WiFi Direct -tekniikalla tulostus onnistuu nyt suoraan älypuhelimella ja tablettitietokoneella. Samsung esittelee IFAssa uuden CLX-4195-monitoimilaitteet, jotka tarjoavat fiksun tulostusratkaisun moderniin toimistoympäristöön. WiFi Direct -tuki ja Samsung Easy Mobile Print -ohjelmisto mahdollistavat esimerkiksi kuvien ja pdf-asiakirjojen tulostamisen suoraan älypuhelimelta tai tablettitietokoneelta. Samsung Easy Mobile Print -ohjelmisto tukee Android-, Windows- ja iOS-käyttöjärjestelmiä. CLX-4195:n tulostusnopeus on peräti 18 A4-värsivua minuutissa, mikä tekee siitä luokkansa nopeimman tulostimen.

Samsung esittelee IFAssa myös uuden CLP-415-malliston, joka yhdessä CLX-4195:n kanssa kattaa viisi uutta tulostinlaitetta. Laitteen saapuvat jälleenmyyjille viikolla 35. Suositushinnat 260 € – 300 € (CLP) ja 440 € – 540 € (CLX)

 

Läpinäkyvä lcd-näyttö:
Tervetuloa tulevaisuuden näyteikkunaan
Läpinäkyvä lcd-näyttö on Samsungin uusi, täydellinen ratkaisu myymäläkäyttöön. Samsung NL22B sopii kuin nakutettu luksustuotteiden parhaiden puolien esittelyyn myymäläympäristössä.

Led-taustavalaistu näyttö luo kolmiulotteisen vaikutelman. Kun mukaan otetaan ääni ja liikkuva kuva 3w:n kaiuttimien ja sisäänrakennetun tietokoneen avulla, lopputuloksena on erittäin elävä kokonaiskuva esiteltävästä premium-tuotteesta. NL22B tulee saataville lokakuussa ja sen suositushinta on 3 380 euroa.


Suoraan markkinoiden huipulle:

Käsin kalibroitu huippunäyttö
Samsungin 9-sarjan näyttö SB970 on vaativien käyttäjien huippumalli. Sen Natural Color Expert -tekniikkaa tukee sisäänrakennettu kalibrointimoottori, mikä mahdollistaa täsmälleen oikeat ja todellisuutta vastaavat värit. Alan johtavan PLS-näytön katselukulma on erityisen laaja.

Loistavien värien ohella näytössä kiinnittää huomion 2560 x 1440 pikselin tarkkuus. SB970 on hyvännäköinen, vaikka näytöllä olisi pelkkää mustaa. Ohut kehys ja tyylipuhdas muotoilu sekä korkealaatuiset materiaalivalinnat – alumiinia ja lasia – vievät näytön parhaille paikoille niin kotona kuin toimistollakin. Ammatillisen laadun takaamiseksi jokainen SB970 kalibroidaan tehtaalla yksilöllisesti käsin. 27 tuuman kokoinen näyttö tulee kauppoihin syyskuussa, ja sen suositushinta on 1 000 euroa.


80 senttimetriä leveä:
Joustavan induktiolieden lämpöaluetta voi laajentaa
Samsung esittelee IFAssa tavallista leveämmän, peräti 80-senttisen induktiolieden. Lieden lämpöalue on laajennettava. Lämpöalueesta voi valita käyttöön tietyn osan tai sitä voi käyttää kokonaisuudessaan, jolloin liedellä on tilaa isommallekin padalle. Astian ei tarvitse olla pyöreä.

Lieden lämpötila säädetään sormella vetämällä. Liedessä on myös toiminto, joka pitää ruoan lämpimänä sekä hälytin, joka kertoo, kun vesi kiehuu. Liesi tulee kauppoihin maaliskuussa 2013.


Eco Bubblen ilmastotietoinen tekniikka:
Vallankumouksellisen puhdasta kylmässä vedessä
Samsungin tutkijat ovat mullistaneet täysin tapamme pestä pyykkiä tuomalla markkinoille Samsungin oman Eco Bubble -pesutekniikan ja Super Eco Wash -erikoisohjelman. IFAssa Samsung esittelee tekniikkaa, joka pesee pyykit puhtaammiksi, mutta säästää samaan aikaan jopa 70 prosenttia energiaa.

Miten se on mahdollista? Pitkään luultiin, että pyykki puhdistuu parhaiten lämpimässä vedessä. Lämmin vesi voi kuitenkin joskus vahingoittaa arkoja tekstiilejä, ja lisäksi veden lämmittäminen vie energiaa ja vaikuttaa siten ympäristöön. Samsungin Eco Bubble -pesukoneet pesevät tehokkaasti johtamalla ilmaa kylmään veteen. Tekniikka maksimoi pesuaineen vaikutuksen, koska pesuaine pääsee jokaisen pienenkin kangaskuidun luo. Siinä sen salaisuus. Veden kylmyydestä huolimatta pesutulos on sama kuin 40-asteisella vedellä. Se on ilmastotietoista jos jokin.

Tason alle sijoitettava astianpesukone:
Hiljainen astianpesukone, joka ottaa paikkansa
Samsungin täysin integroitavien kodinkoneiden mallisto täydentyy astianpesukoneilla, jotka voi sijoittaa tason alle. Koneen tehopesualueella on korkeapainesuuttimet, joiden vesisuihkut puhdistavat pinttyneimmänkin lian. Tehopesua varten on oma ohjelma, jonka voi valita tarvittaessa. Tietyissä malleissa on kolme ulosvedettävää ja irrotettavaa astiakoria. Jos tarvitaan tilaa vaikkapa 10 litran kattilalle, voi käyttää vain alinta koria ja irrottaa muut. Koneeseen mahtuu 14 hengen astiasto kerralla. Uusien astianpesukoneiden ominaisuudet ovat samat kuin Samsungin täysin integroitavien koneiden: energiatehokkuus jopa A+++ ja melutaso vain 43 desibeliä. Kaikkiaan markkinoille tulee viisi uutta mallia tammi–maaliskuussa 2013.


Space Max:
Kylmätekniikka jättää enemmän tilaa ruoalle
Ulkoa saman kokoinen kuin ennenkin, mutta sisältä tilavampi. Space Max on Samsungin tekniikka, jonka ansioista jääkaappeihin ja pakastimiin mahtuu 50* litraa entistä enemmän varastoitavaa, vaikka ulkomitat pysyvät samoina. IFAssa Samsung esittelee myös eristystekniikkaa, joka mahdollistaa entistä ohuemmat jääkaappien seinät ilman, että ulkomitat muuttuvat.

Samsung on varustanut kaikki jääkaappinsa myös digitaalisella invertterikompressorilla, joka pidentää laitteen käyttöikää, laskee melutasoa ja pienentää energiankulutusta. Vuorokauden ympäri, vuoden ympäri.

* Verrattuna malleihin RL39/RL55

Uusi uunimallisto:
Energiapihejä päivällisiä Neo-uuneilla
Neo on Samsungin uusimman uunimalliston nimi. Sen tietyillä malleilla on energiamerkintä A-30 %, mikä merkitsee, että uunit ovat äärimmäisen energiapihejä eivätkä käytä enempää energiaa, vaikka ruokaa valmistettaisiin suuria määriä. Lämpö myös jakautuu tasaisesti, vaikka ruokaa laitettaisiin paljon kerralla. Uunilla voi paistaa, grillata, keittää, höyryttää, paahtaa ja lämmittää täysin kotikokin valinnan mukaan. Myös muotoilu on erottava tekijä – tai oikeastaan sopeuttava. Uunin kahva ja luukku ovat samaa kappaletta, mikä tekee laitteesta helposti keittiön sisustukseen sopivan. Neo-mallistoon kuuluu useita 70 litran kiertoilmauuneja, joiden suunnittelussa Samsung on vienyt eteenpäin jaettavan uunin ajatusta. Mukana on myös viisi 50-litraista uunia: kiertoilmauuni, mikroaaltouuni, höyryuuni, mikro- ja kiertoilmauunin yhdistelmä sekä höyty- ja kiertoilmauunin yhdistelmä. Mallit tulevat kauppoihin maaliskuussa 2013.

 

IFA-messuilla Samsung on hallissa 20 ja Samsungin keittiökoneet hallissa 5.1.

 

Seuraa Samsungia IFAssa
www.samsung.fi/IFA_2012

www.samsungifa2012.com

www.facebook.com/samsungsuomi

 

Lisätietoja:

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Markus Nummisalo, myyntipäällikkö, AV, markus.nummisalo@samsung.fi, p. 0400 569 228

Ossi Luoma, myyntipäällikkö, IT, ossi.luoma@samsung.fi, p. 040 541 4023

Raine Lindqvist, myyntipäällikkö, kodinkoneet, raine.lindqvist@samsung.fi, p. 040 707 8747

Eva Carrero, markkinointipäällikkö, eva.carrero@samsung.fi, p. 0400 807 750

Simo Arvo, OSG Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p. 040 132 5682

Kuvapyynnöt: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Uutisia RSS-syötteinä: www.samsung.com/fi/aboutsamsung/rss/rssFeedList.do

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, on johtava televisioiden, muistisirujen, matkapuhelinten, näyttöpaneelien, muistien ja System LSI-tuotteiden valmistaja. Yrityksellä on 206 000 työntekijää 72 maassa ja yhdeksällä eri liiketoiminta-alueella. Vuonna 2011 yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto nousi 143,1 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Samsung Electronics Nordic AB:n liikevaihto vuonna 2011 oli 1,1 miljardia euroa. Pohjoismaiden yhtiö on kasvanut nopeasti vuodesta 1992. Sillä on 420 työntekijää, ja sen valikoimaan kuuluvat uusimmat tuotteet matkapuhelinten, äänen- ja kuvantoiston, IT-laitteiden ja kodinkoneiden aloilta. 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs