Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Rubik-kisojen turnaus Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Rubik-kisojen turnaus Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 14:55
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Saadaanko Suomeen uusi Rubik-ennätys?

Rubik-kisojen turnaus Heurekassa 13.-14.12. kello 10-18, myös esityksiä yleisölle.

 

Rubikin kuution ratkaisemisesta kisataan viikonloppuna 13.-14.12. kello 10-18 tiedekeskus Heurekassa.

Kilpailuja järjestetään ympäri maailmaa, ja lajeja on monenlaisia. Kun kuutio ei enää tunnu kinkkiseltä, vaan asettuu oikeaan asentoon muutamassa sekunnissa, voi siis alkaa harjoitella sormien sijasta varpailla tai silmät sidottuina.

– Suomalaiset ovat menestyneet erittäin hyvin monissa lajeissa, muun muassa tiimisokkoratkaisussa. Siinä kisataan pareittain: toinen tiimin jäsen kieputtelee kuutiota sokkona ja toinen antaa hänelle sanallisia ohjeita, kertoo turnausta järjestävä Tomi Ronkainen.

– Kisaviikonloppuna saatetaan hyvinkin saavuttaa ihan maailmanluokan aikoja. Viimeksi elokuussa Suomeen saatiin yksi Euroopan mestaruus, Ronkainen sanoo.

Myös aloittelevat Rubikin kuution pähkäilijät ovat tervetulleita tapahtumaan. Mestariratkojat jakavat vinkkejä ja kertovat erilaisista ratkaisumetodeista. Kisatauoilla mestarit esiintyvät yleisölle.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Heurekan näyttelyihin on normaalit pääsylippuhinnat.

 

 

Lisätietoja:
Tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, puh. 040 9015260

Heurekan tapahtumatoimintaa tuetaan veikkausvoittovaroin.
Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs