Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Rovaniemen Teatterin keväässä 12 näytelmää

Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatterin keväässä 12 näytelmää

Tiedote.
Julkaistu: 07.12.2015 klo 14:45
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatterin kevätkausi 2016 alkaa tammikuun 2. päivä ja tuo tarjolle 12 näytelmän ohjelmiston. Joulutauon jälkeen näyttämölle palaavat Esikoinen, Kumiseva hanki, Pikavoitto, Menuteatteri ja Pilipaliprinsessa. Helmi- ja huhtikuussa Lapin Alueteatterin kiertue vie Lapin kuntiin Pikavoiton, Pilipaliprinsessan ja työpajoja. Uutuuksina teatteri tuottaa Anton Tšehovin Kolme sisarta, Roald Dahlin Ison Kiltin Jätin sekä Vänän musiikkibaarin ja neljä vierailuesitystä.

Kari Väänänen on aloittanut Rovaniemellä teatterinjohtajana toukokuussa 2015 ja nyt, vuoden 2016 käynnistyessä hänen kädenjälkensä tulee näkyviin ohjelmistossa.
- Nyt alkaa muotoutua kuva, minkälaista maisemaa ja ohjelmistoa tarjoamme kolmella näyttämöllämme. Teemme isolle Tieva-näyttämölle klassikoita, kansanteatteria ja komediaa. Vinttinäyttämö Kero on paikka draamalle ja draamakomedialle. Kellariteatteri Saivolla tapahtuvat musiikki-illat ja intiimit draamat, Väänänen taustoittaa.

Kauden ensimmäinen ensi-ilta on 13. helmikuuta näytelmästä Kolme sisarta, jonka Rovaniemen Teatteri valmistaa suurelle näyttämölle. Klassikon ohjaa Kari Väänänen, lavastaa Pentti Uimonen ja puvustaa Elina Vasko.
- Kolme sisarta on kaikkea muuta kuin pitkäpiimäinen näytelmä. Se on hieno ihmiskuvaus ja täynnä emotionaalisia piikkejä, rakkautta ja kavaluutta. Tšehov on kirjoittanut näytelmän alaotsikoksi komedia. Ihmisten käyttäytyminen on siinä hyvin koomista. Kolmesta sisaresta on tulossa yksinkertaista mutta monitasoista teatteria, näytelmän ohjaaja lupaa.

Helmikuussa Rovaniemen Teatteri avaa myös Vänän musiikkibaarin kellariteatteri Saivoon. Vaikka baari kantaa teatterinjohtajan nimeä, siellä esiintyvät näyttelijät kapellimestari Minna Siitosen johdolla.
 - Avaamme Saivolle Vänän musiikkibaarin. Se ei tarkoita sitä, että minä olen kellariteatterin lavalla vaan kaikki muut oman talon esiintyjät ja vierailijat ovat, Kari Väänänen selventää.

Huhtikuun 21. on ensi-ilta lastennäytelmällä Iso Kiltti Jätti, joka pohjautuu Roald Dahlin tekstiin. Näytelmän ylöspanoa suunnittelevat muun muassa ohjaaja Pekka Ojalehto, lavastaja Tellervo Syrjäkari ja pukusuunnittelija Mirkka Nyrhinen, jotka vierailevat Rovaniemen Teatterissa.
- Ison Kiltin Jätin päähenkilöt ovat pikkutyttö Sohvi ja Jättiläinen. Sen tärkeitä teemoja ovat ystävyys, luottamus ja erilaisuuden hyväksyminen. Näytelmä tapahtuu jättiläistenmaassa, unimaassa ja kuningattaren hovissa. Siitä muotoutuu jännittävä seikkailu ja pelastusoperaatio, kuvaa näytelmän ohjaaja Pekka Ojalehto. 

Rovaniemen Teatterin tuotantojen lisäksi Lappia-talolla nähdään kevätkaudella Ilkka Heiskasen Huovisen erikoiset, Merja Larivaaran Nainen parhaassa iässä, Martti Suosalon Palvelija sekä Heikki Rantasen ja Kai Lehtisen uusin esitys Se, vain elämää. Lisäksi teatteri tarjoaa tilavuokrauspalveluita ja koulutusta. Kauden aikana teatteritalo on vuokrattavissa tilaisuuksiin ja sieltä on saatavilla työpajoja lapsille, nuorille ja aikuisille.

Teatteria ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka hallitukseen vuoden 2016 alusta kuuluvat Maarit Airaksinen (puheenjohtaja), Antti Liikkanen, Mari Mäki, Sari Marttinen ja Merja Tervo Rovaniemen kaupungin edustajina sekä Marika Salminen muiden jäsenkuntien edustajana. Teatterin henkilökunnasta hallituksessa työskentelevät teatterinjohtaja Kari Väänänen ja hallintojohtaja Sari Alatalo sekä Kari Koivukangas, Markku Köngäs ja Sami Saari.


Lisätiedot Kati Kuha kati.kuha@rovaniemi.fi, 040 7686672, ja Kari Väänänen kari.vaananen@rovaniemi.fi, 0400 282482.
Kuvassa on teatterinjohtaja Kari Väänänen. Kuvan on ottanut Kaisa Sirén.
___


Kevätkauden 2016 ensi-illat:
13.2. Kolme sisarta
13.2. Vänän musiikkibaari
21.4. Iso Kiltti Jätti

Pikavoitto Lapin Alueteatterin kiertueella:
15.2. Ylitornio
16.2. Pello
17.2. Sodankylä / Kitisenrannan koulu
4.4. Äkäslompolo / Luontokeskus Kellokas
5.4. Kittilä
6.4. Kivitaipale
11.4. Pelkosenniemen koulun sali
12.4. Savukosken koulukeskuksen sali
13.4. Sallan Koulukeskus
14.4. Kemijärven Kulttuurikeskus

Vuoden 2015 päättävät 
ti 15.12. Pilipaliprinsessa
ke 16.12. Menuteatteri
ke 16.12. Kumiseva hanki
to 17.12. Kumiseva hanki
pe 18.12. Kumiseva hanki
la 19.12. Pikavoitto

Vuoden 2016 aloittavat
la 2.1. Esikoinen
ti 5.1. Esikoinen
to 7.1. Kumiseva hanki
pe 8.1. Kumiseva hanki
la 9.1. Pilipaliprinsessa ja Pikavoitto


Lippukassa on avoinna ennen vuodenvaihdetta 19.12. saakka ja uuden vuoden jälkeen 2.1. alkaen to-pe 13-17, la 11-13 ja tunnin ennen esityksiä Lappia-talolla.

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. 

Rovaniemen Teatteri on elokuussa 2015 palannut Alvar Aallon Lappia-taloon, joka on läpikäynyt peruskorjauksen ja restauroinnin. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa myös puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs