Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Rovaniemen Teatteri heittäytyy tyhjän päälle

Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri heittäytyy tyhjän päälle

Tiedote.
Julkaistu: 15.04.2015 klo 11:34
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri on avannut Lava soikoon! -iltamat, jotta katsojat ja esiintyjät pääsisivät kohtaamaan vapaamuotoisemmin teatterin ääressä. Iltamia on pidetty teatteriravintolassa ja ne ovat tarjonneet yleisön toivekappaleita, pikkujoulushow’n, musiikillisia teemailtoja sekä tarinoita arjesta. Nyt lavalle saadaan uusia tuulia, kun teatterin esiintyjäkaarti kouluttautuu improvisaation maailmaan ja tuo opintojensa annin katsojien nautittavaksi.

Ensimmäinen improvisaatiolle omistettu Lava soikoon! -iltama on tiistaina 21. huhtikuuta. Idean sille antoivat näyttelijät, kun he saivat valmentajakseen Jaana Saarisen Helsingistä. Saarinen on tuttu niin TV-, elokuva- kuin teatterituotannoistakin. Hän on työskennellyt mm. Kotkan ja Lappeenrannan kaupunginteattereissa sekä Mikkelin teatterissa ja vierailee edelleen näyttämöillä eri puolilla Suomea. Yksi näyttelijä-kouluttajan tunnetuimmista TV-rooleista on Salatut elämät -sarjan Maarit Salin. Kouluttajana Saarinen valmentaa yrityksiä, julkisia organisaatioita sekä oppilaitoksia erikoisalanaan vuorovaikutus- ja esiintymistaidot.

Jaana Saarinen tuo Rovaniemen Teatteriin kanadalaisen Keith Johnstonin metodin, jonka tarkoituksena on opettaa spontaanisuutta ja kerronnan taitoa sekä päästää mielikuvitus ja alitajunta vapaasti hyötykäyttöön. Saarinen kuvaa menetelmiä heittäytymiseksi, antautumiseksi ja yhdessä tekemiseksi. ”Ensisijaisesti pidetään hauskaa ja opitaan, kuinka turhasta itsekritiikistä pääsee pois. Menetelmät ovat helppoja ja vaativat vain valmiutta sanoa tyrmäämisen sijaan, että joo olen mukana. Voit luottaa siihen, että oma pää toimii. Sieltä tulee kaikenlaista kun vain antaa tulla.” Improvisaatiota tehdään tosissaan muttei totisina. ”Esityksessä on pieniä tarinoita ja kohtausten alkuja, joita tehdään erilaisin tavoin ja erilaissa muodoissa. Ei näytellä sketsejä väkisin ja hampaat irvessä vaan pidetään hauskaa.”, Saarinen lupaa.

Rovaniemen Teatterin esiintyjät heittäytyvät improvisoimaan Lava soikoon! –iltamissa 21.4., 30.4. ja 23.5. Iltamat ovat teatteriravintolassa osoitteessa Maakuntakatu 3-5. Liput esityksiin ovat 15 - 10 euroa ja niitä saa teatterilta sekä verkkokaupasta.

Lisätietoja saat tuottaja Hanna Yli-Korpelalta (0400 974702, hanna.yli-korpela@rovaniemi.fi).

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Teatteri on ollut vuodesta 2011 evakossa peruskorjattavasta Lappia-talosta ja sen esityksiä pääsee syksyyn 2015 saakka katsomaan Rovaniemen teatterikortteliin, Maakuntakatu 3-5:n ja 6-8:n teatteritaloihin. Lisäksi näytelmiä nähdään alueteatterin tuomina Lapin kunnissa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs