Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Ripsienpidennykset ja rakennekynnet herkistävät yhä enemmän

Allergia- ja Astmaliitto ry

Ripsienpidennykset ja rakennekynnet herkistävät yhä enemmän

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2013 klo 09:59
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Ripsienpidennykset ja rakennekynnet ovat nyt supersuosittuja, mutta niiden kiinnityksessä käytetty akrylaatti aiheuttaa herkimmille vakavia allergiaoireita. Materiaalien ja niiden käsittelyn heikko hygieniataso voi myös lisätä oireita. Allergia- ja astmaliitto kehottaa valmistautumaan juhliin vain tutuilla tuotteilla.

Ripsien kiinnityksessä ja rakennekynsien massassa käytetty akrylaatti on erittäin voimakas ärsyke niin iholle kuin hengitysteille. Allergia- ja astmaliiton mukaan akrylaatti voi aiheuttaa laaja-alaisia ihottumaoireita, jopa omien kynsien tai ripsien irtoamisen.

- Irtoripset ja rakennekynnet kannattaa poistattaa heti, jos ne aiheuttavat kutinaa tai muita oireita. Lääkärissä käynti on paikallaan, jos oireet ovat voimakkaat, allergianeuvoja, koulutuspäällikkö Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta ohjeistaa.

Hänen mukaansa akrylaatti on niin voimakasta, että se läpäisee nopeasti tavallisen kertakäyttökäsineen. Siksi ei ole yllätys, jos se aiheuttaa varsinkin herkälle iholle voimakkaitakin allergiaoireita.

- Myös ripsissä käytetty materiaali tai sen hygieenisyys voivat aiheuttaa iho-oireita. Tietoomme on tullut, että ripsienpidennyksissä on käytetty epäpuhtaita eläinperäisiä materiaaleja, lisää viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta.

Allergia- ja astmaliiton mukaan akrylaatin voimakas tuoksu voi myös aiheuttaa kiinnitysvaiheessa oireita astmaatikoille ja tuoksuyliherkille.

Varmista tekijän ammattitaito
Allergia- ja astmaliitto on huolissaan siitä, että rakennekynsiä ja ripsienpidennyksiä tehdään ilman kattavaa koulutusta ja ilman kunnollista tietoa tuotteista ja niiden herkistävyyksistä. Maahantuojat järjestävät päivän mittaisia kursseja, minkä jälkeen osallistuja voi aloittaa liiketoiminnan.

- Jos joka tapauksessa päätät ottaa rakennekynnet tai ripsienpidennykset, tee hieman taustatyötä. Tutki palvelujen tarjoajia ja arvioi, onko liikkeessä hyvä hygieniataso ja korkea ammattitaito. Tuotteita on saatavilla myös vähittäiskaupassa, mutta ilman ammattitaitoa en suosittelisi tekemään ripsiä tai kynsiä itse, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

Allergia- ja astmaliitto painottaa myös, että rakennekynnet eivät ole keino peittää huonokuntoisia kynsiä. Omien käsien iho tai kynnet saattavat rakennekynsien myötä mennä entistä huonompaan kuntoon.

Kosmetiikkaneuvoja Merike Laine Helsingin Allergia- ja astmayhdistyksestä vahvistaa, että yhdistyksen kosmetiikkaneuvontaan tulee säännöllisesti kysymyksiä ripsienpidennyksistä ja rakennekynsistä. Helsingin yhdistyksen kosmetiikkaneuvonta palvelee valtakunnallisesti kosmetiikkaan liittyvissä kysymyksissä.


Lisätietoja toimituksille 
Allergianeuvoja, koulutuspäällikkö Anne Vuorenmaa, p. 040 558 3714.
Viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko, p. 040 5255 982.
Tiedottaja Elina Demir, puh. 040 544 9728, email: tiedotus@allergia.fi

Allergia- ja Astmaliiton allergianeuvonta
P. 0600 14419. Ma, ti, ke klo 9-13, to klo 13-17. Hinta 0,87 e/min + pvm.
www.allergia.fi

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs