Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Reserviläisliiton hallitus koolla Jyväskylässä

Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton hallitus koolla Jyväskylässä

Kutsu.
Julkaistu: 16.09.2016 klo 16:19
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliiton hallitus kokoontuu huomenna 17.9. Jyväskylässä vuoden neljänteen kokoukseensa. Liiton johto on median tavattavissa klo 12.00 Sokos Hotel Alexandaran tiloissa, osoitteessa Hannikaisenkatu 35, 40100 Jyväskylä.

Kokous on puheenjohtaja, kansanedustaja Mikko Savolan toiseksi viimeinen, sillä hän ei ole enää jatkossa käytettävissä tehtävään. Reserviläisliiton seuraavan puheenjohtajan valitsee Lappeenrannassa 19.11.2016 kokoontuva syyskokous. Toistaiseksi ehdolle on asetettu liiton aiempi varapuheenjohtaja, start up manager Ilpo Pohjola Joensuusta ja kansanedustaja, Eduskunnan puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari Lahdesta.

Maakunnallisten reserviläispiirien edustajista koostuva liittohallitus keskittyy kokouksessaan lähinnä vuoden 2017 toiminnan ja talouden suunnitteluun. Tilaisuudessa noussee esiin myös valtion ensi vuoden talousarvioesitys, jossa vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen ja –työn tukemiseen tarkoitettuja määrärahoja on leikattu viidennes. Leikkaus on ristiriidassa hallitusohjelman linjausten kanssa.

Lisätietoja:

- Puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 5758 498 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi
- Toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi

Reserviläisliitto

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö on vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto ry, jonka organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja yli 342 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on noin 37 000.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten ns. kenttäkelpoisuutta. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen koulutus sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ. Myös veteraanityö ja -tuki on laajaa.

Reserviläisliitto on mukana Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnassa, joka mm. järjestää reserviläisille tarkoitettua sotilaallista koulutusta sekä erilaista onnettomuustilannekoulutusta. Yli 40 prosenttia MPK:n vapaaehtoiskouluttajista on Reserviläisliiton jäseniä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs