Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Red Bull Flying Bach ja sinivalkoinen cembalo

Red Bull

Red Bull Flying Bach ja sinivalkoinen cembalo

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2013 klo 10:42
Julkaisija: Red BullSuomeen syyskuussa saapuva henkeäsalpaava Red Bull Flying Bach -kiertue yhdistää kutkuttavalla tavalla urbaanin taiteen ja korkeakulttuurin maailmat. Maailmalla mainetta niittänyt ryhmä on kaapannut esiintyjäkaartiinsa myös suomalaista taidonnäytettä.

Helsingin Sibelius-Akatemiasta ja Berliinin Universität der Künstestä valmistunut Marianna Henriksson nitoo cembalistin roolissa yhteen kaksi toisistaan poikkeavaa maailmaa. Kun breakdance-tanssijat valtaavat vahvalla otteellaan esiintymislavan, Henriksson asettuu cembalon taakse ja taikoo yhdessä taiteellisen johtajan, pianisti Christoph Hagelin kanssa unohtumattoman musiikkielämyksen shown ympärille.

- Kollegani lähti muihin tehtäviin vuosi sitten ja minulle avautui työtehtävä Flying Bach -kokoonpanosta. Olin nähnyt esityksen kerran aikaisemmin ja pidin showsta paljon. On ilo ja kunnia olla osana tällaista projektia, Helsinkiin Berliinistä saapunut Marianna Henriksson kertoo.

Flying Bachin lisäksi Henrikssonilla on myös muita musiikkiprojekteja käynnissä ja loppuvuonna hän on ainoastaan mukana Suomen ja Ruotsin esityksissä. Vuonna 2012 ryhmään liittynyt cembalisti odottaa innolla Flying Bachin ensimmäistä Suomen esitystä.

- Ihanaa ja todella jännittävää päästä esiintymään kotiyleisön edessä. Maailmalla loppuunmyyty show nappaa varmasti myös suomalaiset mukaansa. Breakdancen ja Bachin musiikin yhdistäminen on villinnyt ihmiset ympäri maailmaa.

Henrikssonille eri taidesuuntien yhdistäminen on tuttua jo entuudestaan ja hän on työskennellyt paljon muun muassa nykytanssin parissa. 30-vuotiaalle naiselle breakdance oli kuitenkin uusi, mutta sitäkin miellyttävämpi tuttavuus.

- En ollut aikaisemmin ollut tekemisissä hip hop -maailman kanssa. Esitys on koreografioitu todella tarkasti ja tanssijat toivovat nopeita tempoja. Tämä on vaativa ja poikkeuksellinen työtehtävä cembalistille. Tanssijoilta välittyy kuitenkin paljon energiaa myös muusikoille!

- Vaikka olen aikaisemmin ollut mukana yhdistämässä eri taiteensuuntauksia, tämä on aivan erilainen projekti kuin mikään, missä olen ollut mukana. Mielestäni kumpikin genre tukee toisiaan ja antaa molempiin paljon uutta! Marianna sanoo innoissaan.

Viimeistä askelta myöten loppuun hiouttu show saapuu uudelle lavalle aina täynnä energiaa ja intoa. Cembalistille esityspaikan ensikohtaaminen on kuitenkin kiertueen jännittävimpiä hetkiä.

- Cembalo on iso soitin, ja sitä ei pysty kuljettamaan karavaanin mukana, joten se on jokaisessa esityspaikassa aina erilainen. Minua jännittää usein ensikohtaaminen uuden cembalon kanssa, koska soundi ja kosketus on aina hieman erilainen, Marianna kertoo.

Piano, cembalo, nauhalta tulevat elektroniset biitit sekä joukko maailman parhaita breakdance-tanssijoita luovat raamit Johann Sebastian Bachin Wohltemperiertes Klavier –teokselle. Red Bull Flying Bach show vie katsojan mukanaan uuteen maailmaan, jossa raja-aitoja ei tunneta.


Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.redbullflyingbach.com sekä www.redbull.fi/flyingbach

Red Bull Flying Bach Suomen kiertueen lipunmyynti: Helsingin liput www.tiketti.fi Lahden ja Turun liput www.lippu.fi

Red Bull Flying Bach maailmankiertue 2013:

Saksa                      Bonn: 10-11.6.2013, Opernhaus
                                Hamburg: 26-27.7.2013, Schleswig-Holstein Musifestival
                                Aschaffenburg: 2-3.8.2013, Bachtage
                                Mainz: 28.8.2013, Rheingau Musikfestival
                                Trier: 30.8.2013, Mosel Musikfestival
                                Stuttgart: 1-2.9.2013, Bachakademie
                                Kempen: 7.12.2013, BigBox Allgäu

Islanti                     Reykjavic: 14-15.6.2013, Harpa

Slovakia                 Bratislava: 25.6.2013, Viva Musica Festival

Chile                       Santiago: 17-18.8.2013, Teatro Municipal

Suomi                     Turku: 17.9.2013, Logomo
                               Helsinki: 19.-20.9.2013, Kulttuuritalo
                               Lahti: 22.9.2013, Sibeliustalo

Puola                      Warsaw: 15-16.10.2013, Teatr Wielki Opera Narodowa

Sweden                   Stockholm: 23-24.11.2013, Konserthuset

  

Voit ladata still – kuvia sekä videoita Red Bull Flying Bachista osoitteesta: www.redbullcontentpool.com.

 

Yhteystiedot:

Media: Anette Latva-Piikkilä, anette.latva-piikkila@fi.redbull.com, 040 772 4124

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs