Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Polarisoivat aurinkolasit merkittävä osa autoilijan ajomukavuutta

Fenno Optiikka

Polarisoivat aurinkolasit merkittävä osa autoilijan ajomukavuutta

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2015 klo 08:00
Julkaisija: Fenno Optiikka

Aurinkolasit tulisi valita aina käyttäjän ja käyttötarkoituksen mukaan. Mittava valikoima ja ominaisuuksien runsaus asettavat kuluttajan haastavaan tilanteeseen. Parhaan hyödyn aurinkolaseista saa, kun muistaa kertoa näönterveyden ammattilaiselle lasien käyttötarkoituksen. Erityyppisiä linssejä tarvitaan autoillessa, kaupunkiympäristössä asioidessa tai harrastuksien parissa.

”Voitko kuvitella kengät, joilla juhlit sekä ajat autoa? Ehkä, mutta jompi kumpi suoritus kärsii”, markkinointipäällikkö Taru Korja Fenno Opticalista tietää.

Aurinkolasit palvelevat terveyden kannalta katsottuna neljää tarkoitusta. Laseilla suojataan silmiä liialliselta valon määrältä eli kirkkaudelta, haitalliselta valolta eli UV-säteilyltä, häikäiseviltä heijastuksilta sekä muilta luonnon olosuhteilta kuten viimalta ja lentäviltä pikkuroskilta.

Näönterveyden suhteen suomalaiset ovat valistuneita. UV-säteilyn tiedetään aiheuttavan sarveis- ja sidekalvon tulehduksia ja pitkällä aikavälillä harmaakaihia.

Kaihi on yksi yleisimmistä näköä heikentävistä sairauksista – etenkin iäkkäillä. Kaihisilmässä silmän mykiö samentuu ja valon läpäisy heikentyy vähitellen. Häikäistyminen lisääntyy valon taittuessa epätasaisesti kaihin samentamassa mykiössä. Joka kolmannella yli 65-vuotiaalla on kaihi.

Näönterveyden rinnalla Korja nostaa keskusteluun näkemisen miellyttävyyden: ”Neuvon suomalaisia hemmottelemaan itseään niinkin yksinkertaisella asialla kuin aurinkolasit. Erityisesti autoilijoiden kannattaa hankkia ajokäyttöön räätälöidyt polarisoivat linssit. Yli 65-vuotiaita autoilijoita on noin puoli miljoonaa. Polarisoivien linssien käyttö on kuitenkin Suomessa vielä yllättävän vähäistä.”

Polarisointi vaimentaa konepellistä, näyteikkunoista tai märästä tienpinnasta syntyviä kirkkaita valoheijastumia. Valoheijastuma saavuttaa silmän vaakasuunnassa, horisontaalisesti, ja sokaisee yllättäen hetkeksi. Polarisoiva linssi päästää läpi ainoastaan pystysuunnassa aaltoilevan vertikaalisen valon. Tämän heijastuvan valon suodattamisen ansiosta polarisoivat linssit tekevät aurinkolasien käyttökokemuksesta miellyttävän. Ominaisuus saadaan aikaan linssipintojen välisellä polarisoivalla kalvolla. Se on saatavilla voimakkuuksilla, myös monitehoihin.

Kun aurinkolasit ovat juuri autoiluun sopivat ja kantajalleen räätälöidyt, ne korjaavat perusnäköä, suojaavat silmiä ja vähentävät heijastumia. Silmää suojaavien ominaisuuksien lisäksi laadukkaat aurinkolasit ovat kestävät, ne ovat taivuteltavissa käyttäjän kasvoille sopiviksi  ja laseihin on saatavilla varaosia. 

”Aurinkolasien valikoima on laaja, mutta meillä asiakas ei ole yksin. Me näemme ihmisen lasien takana ja autamme autoilijaa sopivien lasien valinnassa”, Korja muistuttaa. 

 

Lisätietoa:

Taru Korja, markkinointipäällikkö, 040 503 9111

Soili Syrjänen, tuotepäällikkö, 040 485 7578 / 09 2763 6113

Liitetiedostot

Fenno Optiikka on vuonna 2008 perustettu, suomalaisten optikko-yrittäjien muodostama ketju, joka panostaa asiantuntevaan palveluun ja luotettaviin merkkituotteisiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs