Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Pikavoitto-näytelmä käsittelee huumorilla kotihoitoa

Rovaniemen Teatteri

Pikavoitto-näytelmä käsittelee huumorilla kotihoitoa

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 13:16
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Lappia-talon uusitulla vinttinäyttämöllä esityskausi käynnistyy komedialla Pikavoitto (Fly Me to the Moon), joka on belfastilaisen Marie Jonesin tuorein käsikirjoitus. Näytelmä on saanut Suomen kantaesityksen Helsingin kaupunginteatterissa 2014. Pikavoiton ohjaa Kylli Köngäs, rooleissa ovat Paula Miettinen ja Helka Periaho. Esityksestä on ennakkonäytös 5.11. ja ensi-ilta 7.11. vinttinäyttämö Kerolla ja 10. marraskuuta näytelmä lähtee kiertueelle Lappiin aloittaen Kilpisjärveltä.

Pikavoitossa Loretta ja Francis hoitavat vanhempaa miestä, Davy Mageeta tämän kotona. Naiset ovat matalapalkkaisia ja haaveilevat reissusta Barcelonaan sekä helpommasta arjesta, ainakin lapsilleen. Kun Davy ei vastaa kylpyhuoneesta, Loretta ja Francis huomaavat mahdollisuuden järjestellä itselleen lisätienestiä ja toteuttaa haaveitaan. Lopulta kuitenkin omatunto soimaa ja vaarassa ovat maine sekä työpaikka. Komediaa syntyy päähenkilöiden keksiessä peitetarinoita, jotka kertyvät yhä monimutkaisemmaksi vyyhdiksi.

Käsikirjoittaja Marie Jones on tunnettu Kiviä taskussa -näytelmästään, joka on saavuttanut Suomessa suuren menestyksen ja ollut ohjelmistossa lukuisissa teattereissa, myös Rovaniemen Teatterissa. Uusimman näytelmänsä, Pikavoiton Jones on kirjoittanut nykyhetken Irlantiin ja saanut siihen idean äitinsä hoitokodista Belfastista. Komedia on aiheeltaan ajankohtainen myös tämän päivän Suomessa, jossa on käynnissä keskustelu vanhustenhoidosta ja julkisen talouden menokurista. Se tarkastelee aihepiiriään lämmöllä huumorin kautta.

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri vie Pikavoiton ja lastennäytelmä Pilipaliprinsessan vierailulle 22 lappilaiselle paikkakunnalle näytäntökauden 2015–2016 aikana. Käytäntö on perua vuodesta 1969, jolloin teatteri käynnisti alueteatteritoiminnan. Toimintaan kuuluu esitysten ja työpajojen vieminen Lapin kuntiin sekä kuljetustuki, jota kuljetusyritykset voivat hakea Alueteatteriyhdistykseltä tuodakseen katsojia Rovaniemelle.

Pikavoiton tekijät
LORETTA MACKIE Paula Miettinen
FRANCIS SHIELDS Helka Periaho
JASON (ÄÄNI) Jonne Kaaretkoski
MO (ÄÄNI) Kylli Köngäs
Suomennos Aleksi Milonoff
Ohjaus Kylli Köngäs
Lavastus Pentti Uimonen
Puvut Charlotta Selkee ja Janna Mäkelä (Lapin yliopisto)
Maskit ja kampaukset Kaisa Mylläri
Valot ja äänet Miksa Koponen
Tarpeisto Anitta Vierelä
Järjestäjä Sami Saari
Kuiskaaja Sami Saari, Anna Korva, Markku Lukka
Pukujen valmistus Teatterin puvusto Suvi-Tuulia Meskuksen johdolla
Lavastuksen valmistus Teatterin lavastamo Tapani Niskan johdolla
Kiertuetuotanto Johanna Virsunen
Valokuvaus Petri Teppo, Antti Raatikainen

Kiertueen esityskalenteri syksylle 2015
ti 10.11. klo 19 Kilpisjärvi / Biologinen asema
ke 11.11. klo 19 Hetan liikuntahalli
to 12.11. klo 19 Muonion koulun liikuntasali
ti 17.11. klo 19 Kolarin peruskoulu
ke 18.11. klo 19 Tornio / Seminaarin koulu
to 19.11. klo 19 Ranuan Kirkonkylän koulu
pe 20.11. klo 19 Simon pirtti
ke 9.12. klo 19 Posion koulukeskuksen liikuntahalli
to 10.12. klo 19 Tervolan Nuorisoseuran talo
pe 11.12. klo 19 Keminmaa / Vallenius-sali
Kiertue käy vielä reilulla 10 paikkakunnalla kevään 2016 aikana.

Lisätietoja saat Kati Kuhalta kati.kuha@rovaniemi.fi, 040 7686672 ja Kirsi Jääsköltä kirsi-inari.jaasko@rovaniemi.fi, 0400 974702.

Kuvia on ladattavissa teatterin verkkosivuilla www.rovaniementeatteri.fi/medialle.

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. 

Rovaniemen Teatteri on elokuussa 2015 palannut Alvar Aallon Lappia-taloon, joka on läpikäynyt peruskorjauksen ja restauroinnin. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa myös puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs