Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Perjantai on suomalaisten suosikkisiivouspäivä

Lotus Pehmopaperit

Perjantai on suomalaisten suosikkisiivouspäivä

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 13:31
Julkaisija: Lotus Pehmopaperit

Suomalaiset siivoavat kotinsa tunnollisesti. Lotuksen teettämän siivouskyselyn* mukaan puolet suomalaisista siivoaa kotinsa viikoittain ja käyttää siihen aikaa noin 1-2 tuntia. Suursiivous tehdään yleisimmin pari kertaa vuodessa, ennen juhlapyhiä tai perhejuhlia. Miehet siivoavat yleensä yhdessä puolison kanssa ja naiset yksin. Tärkein siivousväline on imuri ja parasta siivouksessa on lopputulos. Kyselyyn vastasi lähes 5 000 suomalaista.

Kodin siistinä pitäminen on helppoa pitämällä paikat kunnossa säännöllisellä viikkosiivouksella. Lähes puolet Lotuksen kyselyyn vastanneista kertoi siivoavansa kotinsa kerran viikossa ja noin 31 % vielä useammin. Vain viidennes vastanneista siivoaa kotinsa harvemmin kuin kerran viikossa. Yleisemmin viikkosiivoukseen kuuluu imurointi ja pölyjen pyyhkiminen. Kyselyyn vastanneet nuoret aikuiset (alle 30-vuotiaat) kertoivat, etteivät pese lattioita viikkosiivouksen yhteydessä yhtä usein kuin yli 50-vuotiaat. Viikkosiivouksen yhteydessä siivotaan myös wc-tilat ja kylpyhuone sekä järjestellään tavarat paikoilleen.

Harva suomalainen jättää suursiivouksen tekemättä. Vain 1,4 % vastanneista kertoi, ettei tee suursiivousta koskaan. Suursiivous tehdään usein ennen juhlapyhiä ja perhejuhlia. Kolmanneksi suosituin syy suursiivoukselle oli siivouksen tarve ja inspiraatio. Mikäli suursiivous tehdään pari kertaa vuodessa, on ajankohtana yleensä kevät ja syksy. Keväällä suursiivoukseen kuuluu myös ikkunoiden ja mattojen pesu. Myös muuton lähestyminen aiheuttaa suursiivouksen tarvetta. Noin 15 % suomalaisista tekee suursiivouksen juuri ennen lomaa tai loman aikana. Kyselyn mukaan nuoret aikuiset ovat aktiivisempia suursiivouksen tekijöitä kuin yli 50-vuotiaat.

Miehet siivoavat puolison kanssa – naiset yksin

Pääsääntöisesti suomalaiset siivoavat itse kotinsa viikoittain. Vain 1,4 % vastaajista kertoi käyttävänsä säännölliseen viikkosiivoukseen siivouspalvelua. Naiset (56 %) kertoivat miehiä (28 %) useammin hoitavansa siivouksen itse. Miehistä taas lähes puolet kertoi siivoavansa yhdessä puolisonsa kanssa ja naisista 30 % kertoi siivoavansa yhdessä puolisonsa kanssa.

Perjantai on paras siivouspäivä!

Suomalaisista lähes 70 % siivoaa viikonloppuisin. Perjantai ilmoitettiin parhaaksi siivouspäiväksi, sen jälkeen suosituin päivä on lauantai ja torstai kolmanneksi suosituin. Naisten yleisin siivouspäivä on perjantai ja miesten lauantai. Tärkeimmäksi siivousvälineeksi nousi ylivoimaisesti imuri (70 % vastanneista). Toiseksi suosituin siivousväline on mikrokuituliina. Viikkosiivoukseen käytetään keskimäärin 1-2 tuntia. Vain viidesosa vastanneista siivoaa yli kolme tuntia ja hyvin harva pyhittää siivoukselle kokonaisen päivän.

Helpompaa arkea

Siivouksen jälkeen on rentoutumisen ja hemmottelun aika. Viikkosiivous ei ole juuri kenelläkään vastanneelle mukavaa ajanvietettä. Yli 60 % pitää siivouksessa parhaana asiana lopputulosta ja hieman alle neljännes hyviä siivousvälineitä. Vastaajista 38 % kertoi istuvansa siivouksen jälkeen sohvalle ja nauttivansa lopputuloksesta ja noin 30 % kertoi keittävänsä kahvit. Noin joka kymmenes vastanneista kertoi menevänsä kylpyyn tai lämmittävänsä saunan.

Hyvillä siivousvälineillä siivoaminen on miellyttävämpää ja helpompaa. Lotus Easy Clean -siivousliinoilla kodin siivoustyöt hoituvat vaivatta. Liinat on pakattu kauniiseen säilytysrasiaan, jolloin ne on helppo pitää kädenulottuvilla. Lotus Easy Clean -liinat ovat valmiiksi kosteita ja pesuaineella käsiteltyjä kuituliinoja, joten ne puhdistavat tehokkaasti kodin pinnat ilman vettä ja erillistä pesuainetta.

*Lotuksen teettämään siivousaiheiseen Lotus Easy Clean -kyselytutkimukseen vastasi 4 834 henkilöä, joista 87,1 % oli naisia ja 12,9 % miehiä. Tutkimus tehtiin joulukuussa 2015.

Lisätiedot:                                            
Heidi Toivola, Markkinointipäällikkö
Oy SCA Hygiene Products Ab
p. 040 582 6580
heidi.toivola@sca.com

Liitetiedostot

Lotus
Lotus-tuotemerkki on pehmopapereiden markkinajohtaja Suomessa. Suomen markkinoiden laadukkaat Lotus-tuotteet valmistetaan pääasiassa Nokian tehtaalla, jolla on pitkät perinteet laadukkaan paperin tuotannossa. Kaikilla Suomessa valmistetuilla Lotus-tuotteilla on Pohjoismainen ympäristömerkki eli joutsenmerkki. Ympäristömerkki takaa, että Lotus-tuotteet täyttävät tarkoin määritellyt ympäristökriteerit.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs