Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Påskhögtidens ensamma seniorer erbjuds hjälp av HelsingforsMission

HelsinkiMissio

Påskhögtidens ensamma seniorer erbjuds hjälp av HelsingforsMission

Pressmeddelande.
Publicerad: 03.04.2012 kl. 14:44
Utgivare: HelsinkiMissio

HelsingforsMission påminner alla invånare om de tusentals seniorer som blir ensamma under påskhelgen. Organisationen har tydliga siffor i sin finskspråkiga verksamhet på seniorers ensamhet vid påsken.  Normalt upplever jourtelefonen Aamukorva en 50 % ökning i antalet samtal från ensamma seniorer på Påsklördagen.

- Även denna påsk försvinner spårlöst döttrar och söner till tusentals ensamma seniorer, påstår verksamhetsledaren Olli Valtonen. - Helgen ger oss en utmärkt chans till en gemensam stund med våra egna föräldrar eller nära äldre släktingar - fri från brådska. Till slut är det en värdefråga där båda partnerna blir lyckliga: ens egna åldringar och en själv.

Den svenska verksamheten som startades i fjol erbjuder redan nu engångshjälp, gruppverksamhet, stödpersoner och Allsång-eftermiddagar för seniorer.

- Våra utbildade volontärer ställer upp för äkta närvaro för de ensamma. För att fika, ta en promenad eller köpa påskdelikatesser tillsammans, berättar Tamara Bergkvist, som koordinerar den svenska volontärverksamheten vid HelsingforsMission. – Vi är rädda för att de mest ensamma förblir ensamma under helgen. Det visar sig att seniorerna är rädda för att besvära våra volontärer vid påsktiden. Vi vill uppmuntra dem att kontakta oss - vi finns till just när livet känns ensammast.

Trots stödet ifrån vår verksamhet vill vi påminna om varenda persons ansvar för att bry sig om sina närmaste, påpekar Olli Valtonen.

HelsingforsMissions hjälp på svenska: 045 869 0945, seniorverksamhet@helsinkimissio.fi, www.helsingforsmission.fi

Vidare uppgifter: Helena Hulkko, kommunikationschef, tel. 050 582 22 11, helena.hulkko@helsinkimissio.fi

Bilagor

HelsingforsMission är en organisation inom socialbranschen, som utvecklar och erbjuder verksamhetsformer för seniorer, unga och specialgrupper. Verksamheten, baserad på både yrkeskunskap och volontärarbete, utmanar alla människor att kämpa mot ensamhet - för de bortglömda. Organisationen har nära 90 anställda och över 1600 utbildade volontärer.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs