Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Paola Suhonen valitsee vuoden 2013 Taito-Finlandia-palkinnon saajan

Tampereen Messut

Paola Suhonen valitsee vuoden 2013 Taito-Finlandia-palkinnon saajan

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2013 klo 14:00
Julkaisija: Tampereen Messut

KOTIMAINEN MUOTI JA DESIGN TEEMANA SUOMEN KÄDENTAIDOT -MESSUILLA

Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma Suomen Kädentaidot järjestetään Tampereella 15.–17.11.2013. Jo 18:nnen kerran järjestettävä tapahtuma kokoaa jälleen kymmeniä tuhansia käsityöalan ammattilaisia ja harrastajia kotimaisten uniikkituotteiden äärelle. Toista kertaa jaettavan käsi- ja taideteollisuusalan tunnustuspalkinnon Taito-Finlandian saajan valitsee vaatesuunnittelija, taiteilija ja elokuvantekijä Paola Suhonen. Messut avaa värikkäästä pukeutumisestaan tunnettu valmentaja, jääkiekkoasiantuntija ja ”Don Tami” -brändin luoja Juhani Tamminen. Tänä vuonna vietetään käsityön juhlavuotta Käsityö elämässä -teemalla, joka näkyy monin tavoin myös Suomen Kädentaidot -messujen ohjelmatarjonnassa. Messut laajenevat Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen uuteen E-halliin. Samanaikaisesti pidetään Kivi ja Koru -messut.

Suomen Kädentaidot -messujen uusi teema Muoti&Design on vastaus suuren yleisön toiveeseen. Katseet suunnataan kotimaisen vaate- ja asustesuunnittelun tunnettuihin tekijöihin ja nouseviin kykyihin. Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen syyskuussa valmistuvassa uudessa E-hallissa tulee korostumaan kotimainen muoti ja pukeutuminen. Uudessa hallissa toteutetaan myös teeman mukaiset näyttelyt sekä yleisösuosikeiksi tulleet muotinäytökset, joista jokainen voi ammentaa ideoita omaan pukeutumiseensa. Uutuutena on myös uuteen halliin koottava Deli-alue, jolla voi nauttia lähellä valmistettuja herkkuja ja ostaa niitä mukaan. Deli-alueelta voi poimia myös kattaus- ja tarjoiluideat joulun juhliin, sillä esillä on lähi- ja luomuruoan lisäksi kattaustarvikkeita, kertoo projektipäällikkö Mervi Oksanen Tampereen Messut Oy:stä.


Taito-Finlandia-palkinto jaetaan toisen kerran – messut avaa Juhani ”Don Tami” Tamminen

Suomen Kädentaidot -messut avaa värikkäästä ja persoonallisesta pukeutumisestaan tunnetuksi tullut valmentaja, jääkiekkoasiantuntija ja ”Don Tami” -brändin luoja Juhani Tamminen. Avajaisissa jaetaan vuoden 2013 Taito-Finlandia-palkinto, joka voidaan myöntää käsi- ja taideteollisuusalan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, yritykselle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Ehdokkaat valitsee käsi- ja taideteollisuuden ammattilaisista koottu raati, joka julkistaa ehdokkaat lokakuussa. Voittajan valitsee vaatesuunnittelija, taiteilija ja elokuvantekijä Paola Suhonen. Palkintosumman 5000 euroa lahjoittaa Oy Gustav Paulig Ab. Lisäksi voittaja saa Oiva Toikan Taito-Finlandialle suunnitteleman lasiveistoksen. Suomen Kädentaidot -messuilla vuosittain jaettava Taito-Finlandia-palkinto myönnetään nyt toisen kerran. Ensimmäisen Taito-Finlandia-palkinnon sai viime vuonna janakkalalainen Ruokangas Guitars Oy, jonka valitsi voittajaksi muotoilukriitikko Kaj Kalin.


Alan osaajille jaetaan myös Suomen Kädentaidot Uutuustuote-  ja Vuoden Artesaani -tunnustukset

Suomen Kädentaidot on koko historiansa ajan pyrkinyt kannustamaan ja palkitsemaan näyttelyjen sekä kilpailujen avulla myös nuoria, nousevia kädentaitajia. Taito-Finlandia-palkinnon saajan lisäksi Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa julkistetaan Vuoden Artesaani 2013 ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote 2013 -kilpailun voittaja. Vuoden Artesaani palkitaan messuilla 5:nnen kerran ja Uutuustuote 12:nnen kerran. Vuoden Artesaani -kilpailu on tarkoitettu käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta kuluvan vuoden aikana valmistuneille tai valmistuville artesaaniopiskelijoille. Nämä perinteiset palkinnot ovat osaltaan avanneet monelle käsityöalan pienyrittäjälle tien kaupalliseen menestykseen ja kasvuun.


Käsityö elämässä 2013 – käsityön juhlavuoden teema huipentuu messuilla

Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja Suomen käsityön museo 125 vuotta. Käsityön juhlavuotta nostetaan esille Käsityö elämässä -teemalla, joka näkyy aitona yhdessä tekemisen ilona myös Suomen Kädentaidot -messujen ohjelmatarjonnassa. UFOT eli keskeneräiset käsityöt (UnFinished Object) vaihtavat omistajaansa, ja tuunaustaitoiset jakavat vinkkejään yllättävienkin materiaalien kekseliääseen hyödyntämiseen. Lisätietoa messuista ja ohjelmasta osoitteessa www.kadentaidot.fi.


Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma, joka tuo Tampereelle vuosittain noin 600 näytteilleasettajaa ja 37 000 messuvierasta. Suomen Kädentaidot järjestää Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry. Kivi ja Koru -messut toteuttaa Tampereen Messut Oy.


Mediamateriaalit: Suomen Kädentaidot -messujen lehdistötiedotteet ja linkki kuvapankkiin löytyy tapahtuman mediasivuilta osoitteesta www.kadentaidot.fi (Medialle).


LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, www.kivimessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Mervi Oksanen, projektipäällikkö, p. 0400 760 877,
mervi.oksanen(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Eeva Suutari-Saatsi, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
eeva.suutari-saatsi(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs