Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Oulun 34. kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali on käynnistynyt

Oulun kaupunginteatteri

Oulun 34. kansainvälinen lasten ja nuorten teatterifestivaali on käynnistynyt

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2015 klo 10:34
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Festivaaliviikko 19. – 24.1.2015 on käynnistynyt loppuunmyydyllä norjalaisen Teater Novan vauvateatteriesityksellä bALANCe. Lipunmyynti alkaneen viikon festivaaliin on käynyt vilkkaana. Tällä hetkellä lippuja on myyty huikeat 4300 eli noin 70 % myynnissä olevista lipuista. Useisiin esityksiin on kuitenkin vielä paikkoja saatavana. Vaihtoehtoja riittää jokaiselle, sillä viikon aikana nähdään lähes 60 esitystä kaupunginteatterissa, Kulttuuritalo Valveella ja kaupunginkirjaston toimipisteissä.

Avajaistilaisuudessa palkittiin festarihahmojen nimikilpailun voittaja, kemiläinen Camilla Valkama. Festivaalilogosta tutut maskotit kantavat nyt hänen ideoimiaan nimiä Riemu, Ilo, Reipas ja Onni. Voittajanimet keksinyt kukitettiin kahden festaripassin ja tuotepalkintojen kera. Maskotit ovat heränneet eloon ja viihdyttävät päivittäin teatteriyleisöä lämpiössä mm. musisoiden ja johdattaen yleisön eri teatteriammattien saloihin luoden interaktiivista festivaalitunnelmaa. Pikkuväki voi tulla mukaan mukavaan toimintaan vaikkapa ennen tai jälkeen esityksen. Itse festivaalin nimikilpailu jatkuu. Nasevia ehdotuksia festivaalin lempinimeksi voi lähettää osoitteeseen teatteri@ouka.fi.

Yksi festivaalin tähtivieraista on Suomen Kansallisbaletti, joka esittää alakouluikäisille suunnatun tanssiteoksen Aikala. Esitys vielä katsojan kauas Aikalan kylään, jossa askareet on hoidettu aikojen alusta vanhojen tapojen mukaan. Tanssiteos Aikalan esitykset ovat Valvesalissa tiistaina 20.1. klo 10 ja 18. Koreografia Riku Immonen, musiikki Iikka Kotaja. Yhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen kanssa.

Keskiviikkona 21.1. klo 13 ja 15 Pikisalissa nähdään yli 12-vuotiaille suunnattu Zoomwooz, katsojien silmien edessä luotava elokuva. Zoomwooz on huoneentäydeltä audiovisuaalista installaatiota, satoja pienen pieniä paperinukkenäyttelijöitä ja lukuisia lyhyitä kohtauksia. Se yhdistää teatteria, animaatiota, varjoteatteria ja musiikkia. Saksalais-espanjalaisesta live cinema -esityksestä vastaavat Karla Kracht ja Andrés Beladiez.

Festivaaliklubit kokoontuvat Teatteriravintolassa tiistaina 20.1. ja perjantaina 23.1. klo 20. Tiistaina The Addams Familyn näyttelijä Antti Annola tarjoaa yleisölle pop-, soul- ja jazz-musiikkia laulaen ja pianoa soittaen. Perjantaina vuorossa on Poika Mancinin nimiosan esittäjä Mikael Saari, jonka ohjelmistossa on mm. Queenin, J. Karjalaisen ja Damien Ricen tuotantoa. Festivaaliklubeille on vapaa pääsy. K-18.

Lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa tuotettava ohjelmisto on runsasta. Katso lisää osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/festival

Muutoksia festivaaliohjelmistossa

Akseli Klonkin esityksen Suurin sijasta nähdään yli 3-vuotiaille suunnattu Ursas Porhea. Vanhaan kansansatuun pohjautuva Ursas Porhea on hauska nukketeatteri- ja akrobatianäytelmä porsaasta, joka oli enemmän kuin urhea. Näytelmän esityspaikka ja -ajat ovat samat kuin Suurimman; Valvenäyttämöllä tiistaina 20.1. klo 9.20, 10.10 ja 18.30.

Pony is a small horse -esityksen taiteilijoista Ilona Jäntin tilalla nähdään tsekkiläinen Eliska Brtnicka.
Ilona Jäntti ohjaa esityksen, joka nähdään Pikisalissa torstaina 22.1. klo 12.30 ja 17.30.

Kansainvälisen lasten ja nuorten teatterifestivaalin vastuullinen pääjärjestäjä on Oulun kaupunginteatteri yhteistyössä kulttuuritalo Valveen, JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen, Flow-sirkuksen, Oulun taidekoulun, Akseli Klonkin, Suomen Assitejn – kansainvälisen lasten- ja nuortenteatterijärjestön ja Oulun kaupunginkirjaston kanssa.

Lisätietoja: festivaalin tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi
jatiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Pressikuvat ovat ladattavissa osoitteesta http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs