Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Mistä on parhaat mokat tehty? Tämä kirja tietää!

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Mistä on parhaat mokat tehty? Tämä kirja tietää!

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2014 klo 09:12
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

 

”On sitä ennenkin Venäjälle hyökätty!”
”Mitäs jos lähtisin saartamaan 10 000 intiaania 300 miehellä?”

Vesa Sisätön juuri ilmestynyt uutuuskirja Unohtunut avain joka upotti Titanicin esittelee 55 erehdystä antiikin hämäristä 2010-luvulle. Maailmanhistorian mokien lisäksi mukana on joukko kotimaisia kömmähdyksiä. Skaala ulottuu Aleksandrian kirjaston tuhoutumisesta Lahden dopingskandaaliin.

Yleensä erehdysten seuraukset ovat vakavia: onnettomuuksia, maailmansotia tai kuollutta luontoa. Joskus tyrimisestä voi seurata jotain hyvääkin, kuten silloin kun puoluepampun sekava lausunto mursi Berliinin muurin.

"Erehtymistä on kahta päätyyppiä. Yleisempi on 'se vain tuntui hyvältä ajatuksella sillä hetkellä'. Rohkeampi, sanoisinko paukapäisempi tapa erehtyä on tyyppiä 'tiedän mikä on oikein mutta teen silti väärin'", luonnehtii Vesa Sisättö tätä inhimilliseen toimintaan niin syvästi kuuluvaa osa-aluetta.


Mistä on parhaat mokat tehty? Tämä kirja tietää: unohtelusta, vaarallisista keksinnöistä, lipsahduksista, ahneudesta ja silkasta idioottimaisuudesta.

Vesa Sisättö (s. 1969) on kirjailija, toimittaja ja erehtymisosaaja. Hän kirjoittaa historian mokista ja erheistä myös kirjan Facebook-sivulla.

Vesa Sisättö

Unohtunut avain joka upotti Titanicin
ja muita historian mokia

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2014

314 sivua, kirjastoluokka 91, sh. 30 €

Saatavilla kovakantisena ja ePub-muotoisena sähkökirjana

Lisätiedot ja arvostelukappaleet

tiedottaja Minttu Nikkilä, minttu.nikkila@finlit.fi, 040 736 1313

 

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on Suomen suurin humanistisen tieto- ja tiedekirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee noin 70 uutuutta vuosittain. SKS:n ensimmäinen kirja ilmestyi 1834. Syksyn 2014 kirjoihin voit tutustua tästä. Seuraa meitä Twitterissä, Facebookissa ja verkkosivuillamme.

Vuonna 1831 perustettu SKS on myös tutkimuslaitos, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs