Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Mika Uuttu Orimattilasta on vuoden 2013 jääkiekkohuoltaja

Cramo

Mika Uuttu Orimattilasta on vuoden 2013 jääkiekkohuoltaja

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2013 klo 07:00
Julkaisija: Cramo

Lahden Pelicansin A-junnujen ja U17 nuorten maajoukkueen huoltajana toimiva Mika Uuttu voitti yleisöäänestyksen kautta himoitun Vuoden 2013 jääkiekkohuoltaja -tittelin. Cramo Finland ja Suomen jääkiekkohuoltajat ry jakoivat palkinnon toista kertaa jääkiekon 2013 MM-kisojen kunniaksi.

 

Mika Uuttu voitti Suomen jääkiekkohuoltaja 2013 -äänestyksessä muutaman kymmenen äänen erotuksella toiseksi sijoittuneen Vaasan Sportin huoltajan Taisto Tankan. Uutun ja Tankan lisäksi ehdolla oli kahdeksan muuta ansioitunutta jääkiekkohuoltajaa. Tuomaristo valitsi avoimeen äänestykseen 10 finalistia lähes 250 ehdokkaan joukosta.

– Vuoden jääkiekkohuoltaja -äänestys on kasvanut jääkiekkopiirien ilmiöksi, ja tänä vuonna jo yli 5 000 kävi äänestämässä omaa suosikkiaan. Kilpailun ovat ottaneet omakseen erityisesti junnut, jotka ovat viestineet meille siitä, että suomalaisissa seuroissa todellakin huolto pelaa, tuomaristossa toimineen Cramo Finland Oy:n markkinointipäällikkö Lasse Huuhka sanoo.

Vuoden 2013 jääkiekkohuoltajan Mika Uutun lätkähistoria on vahva. Hän on pelannut itse kiekkoa, toiminut tuomarina ja vuodesta 1994 lähtien myös ollut juniorikiekossa huoltajana.

– Olen kasvanut jääkiekkohullussa perheessä ja viettänyt lähes kaikenvapaa-aikani 4-vuotiaasta lähtien jäähalleilla. Tunnustus lämmittää ison miehen sydäntä kovasti ja kannustaa jatkamaan. Tosin en minä näitä hommia jättäisi kuin jalat edellä, Uuttu naurahtaa.

 

Vuoden huoltaja pitää kilpailijatkin terässä

Uuttua ehdottaneet kuvaavat miestä rehdiksi, reippaaksi ja oikeudenmukaiseksi työmyyräksi, joka ottaa oman joukkueen lisäksi huomioon myös muut jäähallilla olijat, niin työntekijät, tuomarit kuin katsojatkin. Mies on nähty toisinaan myös auttamassa kilpakumppanien huoltajaa luistimien teroituksessa.

– Omilta pelaajilta tulee välillä kommenttia, että mitä sinä vastustajaa autat. Tärkeintä mielestäni on kuitenkin reilu peli. Eihän sitä tiedä, milloin itse tarvitsee apua. Jääkiekossa on huoltajien kesken hyvä henki ja pyrimme aina jakamaan tietoa ja osaamistamme, Uuttu kertoo.

Vuoden jääkiekkohuoltajan mielestä parasta huoltajan työssä ovat nuoret.

– Nautin nuorten kanssa toimimisesta, ja heidän ansiostaan vanhakin mies säilyy nuorekkaana. On palkitsevaa seurata poikien kehitystä. Kaikista ei tule huippujääkiekkoilijoita, mutta jokaisesta jätkästä on tullut nuoria miehiä, joista voi olla ylpeä, Uuttu toteaa.

Uutun mukaan hyvällä huoltajalla täytyy olla vähän pilkettä silmäkulmassa, mutta myös psykologista silmää.

– Hyvä huoltaja luo joukkueessa hyvää henkeä, kun pojilla on mieli maassa. Pitää myös kuunnella poikia ja välillä toimia heille sekä isänä että äitinä. Jokainen poika pitää huomioida, ja jokaisen kanssa on tultava toimeen. Omat huolet on jätettävä hallin ulkopuolelle, Uuttu listaa.

Uuttu haluaa kiittää palkinnosta ymmärtäväistä työnantajaansa, joka suostui aikoinaan vaihtamaan yötyöt päivävuoroihin. Näin Uuttu pystyi jatkamaan huoltohommissa.

– Ymmärryksestä haluan kiittää myös perhettäni, vaikka miestä ei välillä pelireissujen vuoksi näy viikkoonkaan kotosalla, koneasentajana Esa-Lehtipainossa toimiva Uuttu toteaa.

Uuttu palkitaan 1 000 euron matkalahjakortilla.

Tuomaristoon kuuluivat kiekkolegenda Curt Lindström, Neka Haapanen Suomen Jääkiekkohuoltajat ry:stä, Timo Jutila ja Lasse Huuhka Cramo Finland Oy:stä.

 

Cramo Finland Oy on jääkiekon 2012 MM-kisojen yhteistyökumppani, joka toimittaa muun muassa koneita, kalustoa ja siirtokelpoisia tiloja kisaorganisaation käyttöön.

 

Vuoden 2013 finalistit olivat:

 

Ingmar Lind, 62, Espoo, Blues Naiset

Ismo Pitkänen, 48, Jyväskylä, Jyp Akatemian

Jarkko Keinänen, 44, Joensuu, Jokipojat

Marko Hono, 43, Kerava, HC Keski-Uusimaa

Mika Uuttu, 47, Lahti, Pelicans A-nuoret ja U-17 nuorten maajoukkue

Paavo Juopperi, 61, Rovaniemi, Rovaniemen kiekko

Pasi Tiirikainen, 40, Iisalmi, IPK C97

Taisto Tankka, 68, Vaasa, Vaasan Sport

Tommi Saviaro, 48, Tampere, Tappara B2-pojat

Tuija Naakka, 53, Oulainen, Nivala Cowboys, NiceHockey

 

 

Lisätietoja, Uutun haastattelupyynnöt ja kuvat:

 

Cramo Finland Oy

Lasse Huuhka, markkinointipäällikkö

GSM: 040 744 2022, sähköposti: lasse.huuhka@cramo.com

 

Mika Uuttu

p. 044 7360379

 

OS/G Viestintä

Toni Perez

p. 0400 630 063, sähköposti: toni.perez@osg.fi

Liitetiedostot

Suomalainen Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo. Koneiden ja laitteiden lisäksi vuokraamme siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoamme rakentamiseen liittyviä palveluja.  Cramo on toimialansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa ja Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramon noin 2 600 työntekijää palvelee 14 maassa 380 toimipisteessä yli 150 000 asiakasta rakennusteollisuuden ja muun teollisuuden sekä julkisen sektorin alalta. Lisäksi palvelemme kotitalouksia. Vuokrattavia koneita ja laitteita on päälle 200 000. Cramo-konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 688 miljoonaa euroa. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Cramo Finland Oy:ssä työskentelee yli 500 työntekijää 58 toimipisteessä ympäri Suomea. Cramo Finland Oy:llä on vuokrattavana yli 60 000 konetta ja laitetta sekä 200.000 m2 siirtokelpoista tilaa. Lue lisää konsernin sivuilta osoitteessa www.cramo.com ja Suomen sivustolta www.cramo.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs