Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Miehiä ja ihmisiä teatterilavalla

Hämeenlinnan Teatteri

Miehiä ja ihmisiä teatterilavalla

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2016 klo 14:48
Julkaisija: Hämeenlinnan Teatteri

Kirjailija Olli Jalosen romaani Miehiä ja ihmisiä nähdään ensimmäistä kertaa näyttämöversiona Hämeenlinnan Teatterin päänäyttämöllä lauantaina 27.2.  Kirja oli Finlandia -palkintoehdokkaana vuonna 2014. Tarina kertoo kesästä, jona 17-vuotias nuori mies hankkii ensimmäiset kokemuksensa työelämästä, naisista ja alkoholista. Tapahtumat sijoittuvat Hämeenlinnaan vuonna 1972. 

Lukiolaispojan kesä näyttää lupaavalta. Kevättodistus on niin hyvä, että stipendimatka Amerikkaan odottaa. Ahveniston uimarannalla soi iskelmä, radiosta Luxemburg ja koko maailman rock. Kavereitten kanssa jutellaan interrailista ja Easy Riderista. Tyttöihastuskin on, mutta minivogueen ei ole varaa.

mjai_nuoripari_netti

(kuvaaja: Tapio Aulu, kuvassa: Maiju-Riina Huttunen, Markus Virtanen)

Isän saatua kohtauksen ja potkut töistä on nuoren miehen pakko ottaa osaltaan vastuu perheen toimeentulosta. 17-vuotiaan nuorukaisen kesäpäivät kuluvat peltifirmassa raavaiden miesten puuhia ja juttuja seuraten. Touhu on välillä kaoottista, mutta mielipiteet varmoja.

Kesää leimaa epävarmuus tulevaisuudesta, mutta illat ja yöt täyttyvät laillisista ja laittomista harrastuksista. Herkät ja vaivalloiset ensiaskeleet on otettava niin rakkauden kuin seksuaalisuuden saralla.

Näytelmä pitää sisällään hauskuutta, haikeutta, koskettavuutta ja surkuhupaisia ihmisten kommelluksia. Monet nuoruuttaan tuolloin eläneet pystyvät samaistumaan ajankuvaan, mutta vastaavasti tämän nuoret pystyvät löytämään samat aikuistumisen ongelmat ja kysymykset.

mjai_perhe_netti

(kuvaaja: Tapio Aulu, kuvassa: Katariina Kuisma-Syrjä, Markus Virtanen, Ilkka Heiskanen)

Pääroolissa, Poikana, nähdään Markus Virtanen. Hän on syntyperäinen hämeenlinnalainen, joka on valmistunut Teatterikorkeakoulun näyttelijälinjalta vuonna 2012.

Dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Hannu Matti Tyhtilä. Hänellä on takanaan pitkä 25-vuotinen ohjaajan ura Hämeenlinnan Teatterissa, joka alkoi vuonna1988. Nyt muutaman vuoden jälkeen hän on palanut vanhalle työpaikalleen vierailijana, jonka käsissä Olli Jalosen monisäikeinen kudelma saa uudet kädenjäljet. 

 

Rooleissa: Markus Virtanen, Katariina Kuisma-Syrjä, Ilkka Heiskanen, Juha Haanperä,  

Maiju-Riina Huttunen, Mikko Virtanen, Birgitta Putkonen, Harri Ekonen,  Lotta Huitti,

Mikko Töyssy, Sinikka Salminen 

 

Lavastussuunnittelu: Juha Mäkipää

Pukusuunnittelu: Anne Laatikainen

Valosuunnittelu: Hannu Suutari

Äänisuunnittelu: Timo Pönni

Koreografi: Heidi Wasko

Projisointitoteutus: Veikko Pulli

Musiikin harjoitus: Juha Haanperä

www.hmlteatteri.fi
#hmlteatteri

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs