Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Löylynhenki-palkinto 2016 Helsinki Sauna Daylle

Suomen Saunaseura ry

Löylynhenki-palkinto 2016 Helsinki Sauna Daylle

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2016 klo 10:00
Julkaisija: Suomen Saunaseura ry

Suomen Saunaseura ry on myöntänyt tämän vuoden Löylynhenki-palkinnon Helsinki Sauna Daylle.

Helsinki Sauna Dayn ideana on, että kuka tahansa saa ilmoittaa oman saunansa mukaan tapahtumaan ja saunavuoroja varataan verkossa. Yhteisölliselle saunatapahtumalle oli selvästi tilausta, sillä ensimmäinen Helsinki Sauna Day viime maaliskuussa oli jo menestys. Mukaan ilmoittautui 50 saunaa ja tapahtuma sai liikkeelle 1 500 löylyn ystävää. Suurin osa saunoista oli Helsingissä, kymmenkunta muualla pääkaupunkiseudulla, yksi Saksassa ja yksi Malesiassa.  

– Helsinki on täynnä saunoja, jotka ovat usein käyttämättä ja joita juuri kukaan ei pääse näkemään. Helsinki Sauna Day muuttaa tilanteen yhdeksi päiväksi ja kutsuu tutut ja tuntemattomat kylään, sanoo Jaakko Blomberg, Helsinki Sauna Dayn sekä monen muun yhteisöllisen tapahtuman puuhamies.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Yhteismaa ry, joka on sosiaalisiin innovaatioihin erikoistunut yhteisö. Yhdistys on kehittänyt muun muassa kierrätystapahtuma Siivouspäivän, Illallinen taivaan alla -tapahtuman, Parkkipäivä-ilmastotapahtuman sekä Nappi naapuri -palvelun

Yhteismaa sai Sauna Dayn kumppaniksi Visit Helsingin. Tapahtuma julkistettiin alkuvuodesta matkamessuilla.

– Tuskin mikään saunaan liittyvä asia on lähtenyt samalla tavalla lentoon sosiaalisessa mediassa kuin tämä. Tilausta siis oli ja muuta markkinointia ei tarvittu, Jaakko Blomberg sanoo.

Yhteisöllisyys keräsi ystäviä yhteen

Palkinnon perusteissa Suomen Saunaseura toteaa sosiaalisuuden olevan keskeinen osa nykypäivän suomalaista saunakulttuuria. Helsinki Sauna Day ammentaa tästä ja tuo toisilleen tuntemattomia saunan ystäviä luontevasti yhteen. Tapahtuma levittää tehokkaasti positiivista saunakulttuuria digitalisaation työkaluja ja sosiaalista mediaa hyödyntäen.

Helsinki Sauna Day saavutti suuren näkyvyyden kansainvälisessä mediassa. Siten se vahvisti suomalaisen saunakulttuurin tunnettuutta ja positiivista mainetta.

Uusi saunatapahtuma kaupunkikulttuuriin

Helsinki Sauna Dayn suosio kannustaa jatkamaan. Seuraavan kerran saunotaan yhdessä 29.10. Sen jälkeen voidaankin sanoa jo uuden perinteen syntyneen kaupunkiin.

– Helsinki Sauna Day tuo esiin uusia puolia saunomisesta. Suomi on täynnä rantasaunoja, mutta kaupungeissa on myös hienoja saunoja. Tapahtuman nimessä sana Helsinki liittää saunan nimenomaan kaupunkiin, Jaakko Blomberg toteaa.

Helsinki Sauna Day järjestetään tietoisesti juuri maalis- ja lokakuussa.

– Kesällä Helsinki ja Suomi ovat muutenkin täynnä tapahtumia. Kevättalvella ja   loppusyksyllä  Helsinki Sauna Day täydentää muuten hiljaista tapahtumien tarjontaa. Kesällä ollaan mökeillä ja saunotaan siellä. Talvella saunotaan kaupungeissa – oli sää mikä tahansa. Turistienkaan kannalta Helsinki Sauna Daylla ei ole säävarausta.

Kuvateksti

Löylynhenki-palkinto 2016 myönnettiin Helsinki Sauna Daylle, jonka järjestäjinä toimivat Yhteismaa ry ja Visit Helsinki. Jaakko Blombergilla oli iso vastuu tapahtuman toteutumisesta, joten hänellä on oikeutetusti hallussaan palkinnon symboli.

 

Löylynhenki-palkinto

Saunaseura voi myöntää vuosittain Löylynhenki-palkinnon ansiokkaasti saunan hyväksi toimineelle henkilölle tai yhteisölle.

Palkinto on jaettu vuodesta 1988. Viime vuonna palkinnon sai saunayrittäjä Kimmo Helistö, 2014 Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck, 2013 Rajaportin sauna Tampereelta ja 2012 arkkitehti Pekka Tommila.

Johtokunta valitsee palkinnon saajan seuran jäseniltä tulleiden ehdotusten joukosta.

 

Lisätietoja

Suomen Saunaseura ry

Toiminnanjohtaja Katariina Styrman

tj@sauna.fi

050 371 8178

http://www.sauna.fi

 

Helsinki Sauna Day / Yhteismaa ry

Jaakko Blomberg

jaakko@yhteismaa.fi

044 5478354

www.helsinkisaunaday.fi

Suomen Saunaseura ry on vuonna 1937 perustettu yleishyödyllinen yhdistys. Seura vaalii perinteisiä, kohteliaita saunomistapoja, joiden perustana on toisten saunarauhan kunnioittaminen. Seura vaalii saunakulttuuria ja pyrkii kehittämään suomalaista saunaa ja edistämään sitä koskevaa tutkimusta. Jäseniä on tällä hetkellä noin 4 200.

Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Sauna-lehteä sekä ylläpitää sauna.fi-sivustoa.

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs