Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Lifestyle » Loppukesän retkeilykauden avaa Ounaksen Retkiviikko Enontekiöllä

Metsähallitus

Loppukesän retkeilykauden avaa Ounaksen Retkiviikko Enontekiöllä

Tiedote.
Julkaistu: 24.07.2015 klo 10:00
Julkaisija: Metsähallitus

Yötön yö on juuri päättynyt Enontekiöllä, mutta paras retkeilykausi on kuitenkin vasta tuloillaan. Loppukesän retkeilykauden avauksena Enontekiöllä järjestetään 4. Kertaa Ounaksen Retkiviikko 27.7.-1.8.2015. Retkiviikon aikana on mahdollista kerrata vanhoja tuttuja lajeja tai kokeilla aivan uutta harrastusta.  Viikon huipennuksena järjestetään lauantaina 1.8. OunasTriathlon, jonka lajeina ovat pyöräily, maastojuoksu / -kävely sekä melonta/soutu.

Retkiviikko käynnistyy maanantaina 27.7. Tunturi-Lapin luontokeskuksesta. Luvassa on maastopyöräily- ja retkeilytietoa, Gymstick-välineiden testausta  sekä tietoa Lapin marjoista ja kasveista sekä niiden käyttötavoista.  Päivä jatkuu kehonavauksella, melontaan tutustumisella sekä metsäkahvakuulailulla. Illalla Lapland Hotels Hetassa perehdytään Enontekiön luontoon tarinoiden ja kuvien välityksellä.  Iltaa voi jatkaa saunomalla ja pulahtamalla vaikkapa Ounasjärveen.  

Tiistaina 28.7. Ounaksen retkiviikko jatkuu huskytarhavierailulla. Päivän aikana voi kierrellä Hetan kylää pyöräillen, opiskella valokuvauksen perusteita tai harrastaa melontaa Ounasjärvellä. Klo 19:00 alkaen pääsee laulamaan Kotiseutumuseolle yhteislauluiltaan. Laulua säestämässä on paikallinen harmonikkataituri Reijo Kumpulainen. Keskiyötä odottaessa voi  treenata sauvakävelyä.

Retkiviikko jatkuu perjantaihin asti. Joka päivälle on runsaasti erilaista ohjelmaa. On mahdollista tutustua Pyhäkeron maisemiin opastetulla retkellä pyöräillen ja kävellen, nauttia kesäillan kajakkiretkestä tai kivakesäjumpasta, kokeilla suunnistusta, retkeillä Hietajärvellä kansallispuisto-oppaiden johdolla  tai  opetella erätaitoja. Perjantaina lapset ovat tervetulleita Tunturi-Lapin luontokeskukseen, jossa Enontekiön seurakunta ja Tunturi-Lapin luontokeskus järjestävät toiminnallista ohjelmaan perheen pienimmille.

Ounaksen Retkiviikon päättää lauantaina OunasTriathlon. Mukaan kisaan voivat lähteä vakavasti voittoa tavoittelevat kilpailijat, mutta yhtä lailla tervetulleita ovat leikkimielellä uutta lajia kokeilevat retkisarjalaiset. Mukaan voi kerätä ihan oman joukkueenkin. Reilun 10 km pyöräilyn ja 8 km kävelyn /juoksun jälkeen ylitetään Ounasjärvi melomalla tai soutamalla. Lähtö ja maali sijaitsevat Tunturi-Lapin luontokeskuksen piha-alueella. Myös kannustajia tarvitaan paikalle.

 Osa Retkiviikon tapahtumista on maksuttomia, osasta peritään pieni maksu. Tarkemmat tiedot ohjelmista löytyvät tapahtuman nettisivuilta: www.retkiviikko.fi. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Metsähallitus, Willijoki, Saija-Maaret sekä Polar Foxtrot. Mukana tapahtumia järjestämässä ovat lisäksi Enontekiön kunnan sivistystoimi, Enontekiön seurakunta sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston puisto-oppaat.

Lisätietoja:

Metsähallitus, Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0205 64 7950

Willijoki, Riikka Holopainen, puh. 040 735 3631

Internet: www.retkiviikko.fi, email: info@retkiviikko.fi

 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs